basia34 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Sliczna ta nasza Lucynka.Trzymam kciuki za dobry domek. Quote
WARANSKA Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Lucynko piekna dziewczynko,daj sie pokochac nowej rodzince :loveu: i uzyj swojego wdzieku,jak na Dame przystalo:lol: Quote
paula_t Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 (edited) Ciotki, wiem, że BTD jest praktycznie nierealne, ale ten psiak od 2003 roku (!!!), czyli prawie całe swoje życie siedzi w schronisku. Non stop jest ogłaszany, ale odzew jest zerowy:placz: Już nie wiemy co robić, gdzie szukać.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/26923-malutki-Liderek-całe-życie-w-schronisku-(-On-już-stracił-nadzieję-a-Wy/page61[/URL] [IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6816/liderek.jpg[/IMG] Edited January 5, 2013 by paula_t Quote
giselle4 Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 ciocia fiorsteinbock wyslala Lucy-20zl bardzo dziękujemy:oops: Quote
giselle4 Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Lucyna dzisiaj przyjmuje gosci ciiiiicho:) Quote
paula_t Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='giselle4']Lucyna dzisiaj przyjmuje gosci ciiiiicho:)[/QUOTE] Aaaa, to na dzisiaj się panna umówiła, a ja już od wczoraj siedzę i kręcę tyłkiem z niecierpliwości ;) Trzymam mocno, mocno kciuki! Quote
WARANSKA Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='paula_t']Aaaa, to na dzisiaj się panna umówiła, a ja już od wczoraj siedzę i kręcę tyłkiem z niecierpliwości ;) Trzymam mocno, mocno kciuki![/QUOTE] Oj tak,mocno zaciskamy,by jej sie poszczescilo:lol: Quote
iwstar58 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Szkoda, że pogoda dziś nie dopisała. Lucka trzymaj fason mimo wszystko, i oczekuję na dobre wieści :lol: Quote
giselle4 Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 (edited) Lucka trzymała fason mimo wszystko, dzieciom jadła z reki, zaczepiała panią ,wszystko w strugach deszczu ale na widok pana wpadała w panike i biegla do kojca. Teraz wiemy ze Lucynka moze wejsc do domu ale nie sprawia jej to radosci moze jesc w domu ale drzwi musza byc otwarte aby zawsze była droga odwrotu. Lucynka potrzebuje domu z ogrodem a nawet z kojcem...nie wiem co jej zrobili dobrzy ludzie ale boi sie wejsc do mieszkania boi sie polozyc na kanapie mimo ze jest w korytarzu... to nie jej bajka. Kojec ze słoma i wielka buda to jej bajka jej raj....i moze nie zmieniajmy tego ,mimo ze żal Edited January 6, 2013 by giselle4 Quote
iwstar58 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 (edited) No nie zgodzę się z takim założeniem, że szczęśliwa będzie tylko w kojcu. Być może Lucy nie zna domu bo w nim nie przebywała, ale to nie znaczy, że nie można jej przyzwyczaić do mieszkania w nim. Ucieka do kojca, bo tam czuje się bezpieczna. Gdy poczuje się bezpieczna w domu będzie zwiewała do domu. Gdy poczuje się bezpieczna przy opiekunie, pójdzie za nim wszędzie...Tylko cierpliwości z oswajaniem jej z tym, czego nie zna... hehe, normalnie się ciocia wkurzyłam. Kojec nie jest szczytem marzeń dla psa, niestety.:shake: Edited January 6, 2013 by iwstar58 Quote
giselle4 Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 [quote name='iwstar58']No nie zgodzę się z takim założeniem, że szczęśliwa będzie tylko w kojcu.Być może Lucy nie zna domu bo w nim nie przebywała, ale to nie znaczy,że nie można jej przyzwyczaić do mieszkania w nim.Uciekla do kojca, bo tam czuje się bezpieczna. Gdy poczuje się bezpieczna w domubędzie zwiewała do domu. Gdy poczuje się bezpieczna przy opiekunie,pójdzie za nim wszędzie...Tylko cierpliwości z oswajaniem jej z tym, czego nie zna...hehe, normalnie się ciocia wkurzyłam. Kojec nie jest szczytem marzeń dla psa, niestety.:shake:[/QUOTE]Iwonko,nie denerwuj się tak wyglada sytuacja na dzien dzisiejszyale własnie oswajamy ja z domkiem jedzeniem w domu, lezeniem na kanapie..na razie mamy pod gorke ale za tydzien..miesiąc moze byc inaczej.Dzisiaj widze tylko dom z ogrodem.sorry Quote
Kasiakk Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Miejmy nadzieję, że Lucynka oswoi się i będzie normalnie domowym psem.. :) Quote
paula_t Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Giselle, mi też się wydaje, że pannę trzeba powolutku, pomalutku przyzwyczajać do przebywania w domu, jeżeli nie chcemy, żeby mieszkała do końca swojego życia w kojcu. Być może ona nie wie co to znaczy przebywać w domu, bo nikt jej do niego nie wpuszczał, być może ma jakieś niemiłe wspomnienia związane z domem, z zamknięciem w nim. Musi nabrać zaufania i przekonać się, że nic jej w domu nie grozi. Mam rozumieć, że w związku z tym, że Lucynka wymaga troszkę pracy Państwo zrezygnowali? Z tego co zrozumiałam, to mieszkają w domu. Quote
giselle4 Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='paula_t']Giselle, mi też się wydaje, że pannę trzeba powolutku, pomalutku przyzwyczajać do przebywania w domu, jeżeli nie chcemy, żeby mieszkała do końca swojego życia w kojcu. Być może ona nie wie co to znaczy przebywać w domu, bo nikt jej do niego nie wpuszczał, być może ma jakieś niemiłe wspomnienia związane z domem, z zamknięciem w nim. Musi nabrać zaufania i przekonać się, że nic jej w domu nie grozi. Mam rozumieć, że w związku z tym, że Lucynka wymaga troszkę pracy Państwo zrezygnowali? Z tego co zrozumiałam, to mieszkają w domu.[/QUOTE] to jest dom ale mieszka tam pere rodzin [chyba 4] panstwo wspaniali ludzie pomagaja nam szukac domkow dla innych psiakow zakochani sa w Keshu ale maja samca wiec tylko pytaja po znajomych....tych dobrych ludzi czy ktos nie potrzebuje ,,chinczyka,, wiem,ze zalogują sie na dogo i bedą pisac o swoim psiakku i o innych ktorym pomagaja i o kotkach ktore ratuja a Lucynka uczy sie i jest mistrzynia w uciekaniu z chaty ale widze ze chce byc tam gdzie inne psiaki. Quote
paula_t Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Aaaa, w takim razie to zupełnie co innego:shake: Lucynka ma skłonności do ucieczek, więc rozumiem Państwa decyzję. Lucynka to mądra dziewczyna, może szybko załapie o co chodzi i jednak Państwo się na nią zdecydują, poczekają.... Quote
giselle4 Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 Ty mi nie spadaj tylko sie ucz dobrych manier:0 Quote
fiorsteinbock Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Zaglądam do slicznotki i troche ją rozumiem, czasem sama bym zwiała z domu gdzie pieprz rośnie ;) aby odpocząć :) Quote
paula_t Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Zaglądam do slicznotki i troche ją rozumiem, czasem sama bym zwiała z domu gdzie pieprz rośnie ;) aby odpocząć :)[/QUOTE] Ojjjj, zgadzam się w 100%.... Quote
giselle4 Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 PRZYSZŁY ALIMENTY ,PSIAKI NASTAWIAC ŁAPKI PO KASĘ ciocia WARANSKA wyslala Amorek-50zl Lucynka-50zl Kesh-50zl Tuptus-50zl dziekujemy bardzo i jua uzupelniam oraz zapraszam [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238457-Nowa-reklamowana-i-wspaniala-tarka-16-styczen[/URL] Quote
Recommended Posts