Anna Antosiewicz Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Witam, jestem tu nowa, wiec prosze o wybaczenia jakby co ;-). U mojego psa w sierści znalazłam coś dziwnego (dziwnego, bo nigdzie w sieci nie znalazłam nic na ten temat) ale ponieważ jestem blondynka, zamiast najpierw zrobić zdjęcie a potem napisać, wyczesałam to coś. Wyglądało to, jakby ktoś psu na skórze zrobił kropkę korektorem i na tym zrobił coś jakby kokon z małych , twardych, białych kuleczek,(jakby koraliki) po części przyklejonych do skóry. Wiem, że były twarde, bo wyczułam je głaszcząc psa i jak wyczesywane spadały na gazetę, wydawały taki charakterystyczny odgłos, jak cos twardego upada na gazetę, poza tym dość łatwo się wyczesywały. Jakies pomysły co to mogło być???? Dzieki za pomoc Quote
Sybel Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Możliwe, że jakiś pasożyt lub pies zebrał podczas spaceru kokon jakiegoś owada. Mój często zbiera w sierści ślimaki bez skorupki, więc możliwe, że Twój coś zgarnął w trawie. Quote
Impresja&Simarilion Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ja raczej sądzę, że to pasożyty. Radzę lecieć do weta odrobaczyć! Quote
Recommended Posts