Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie... Jak tu się zdecydować?...

Ogólnie: gładkowłose bardziej od futrzaków i orientalne bardziej od brytyjskich. Ale to tylko tak ogólnie.

Ostatnio na przykład zaimponował mi whip instruktorki z Baritusa, którego prezentowała na pokazie agillity, w czasie ursynaliów.

Wyjątkowo intrygujące są dla mnie charty polskie. Za ten charakterek :wink: , który sprawia, że na ich zaufanie i współpracę trzeba naprawdę zapracować i zasłużyć. Zawsze większą satysfakcję daje mi obcowanie ze stworzeniem (psem, koniem...) które umie cenić swoją wartość.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bagi:

No właśnie już zaczęłam tęsknić :)

Myślałam,że się spotkamy na Warszawskiej międzynarodowej, a tymczasem Arcturusy pozgłaszane, ale nieprzyjechane...

A potem to już natłok roboty. Teraz zresztą tez-ostatnia prosta przed egzaminami.

Ale przynajmniej tu sobie czasem poczytam :)

Posted

No , tak mielismy jechac ale w ostatniej chwili nasze dwie dziewczynki stwierdzialy ze sie bardzo nie lubia , i szycie jednej z nich zajelo nam 3 godziny . :wink:

Posted

a nie mowilam... ;)

chomica :D

z wlasnego juz doswiadczenia wiem ze o zaufanie i milosc cp trzeba sie mocno postarac :) ojjj mocno, choc po jamniku ma sie przynajmniej swieta cierpliwosc :D

ps. jezdzisz moze konno?

bagi :D

milo Cie widziec

pozdrowienia od jenn i Cynki

Posted

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie :)

bagi:

O! :o

A które to takie kłótliwe baby są?

jenn:

No, muszę przyznać, że jamnik zdecydowanie odstaje od większości psów, które obserwuję u ludzi. Jak mówi moja znajoma:"To nie pies. To JAMNIK."

Choć nieskromnie uważam, że mój wyróżnia się na plus spośród swego rodzaju (cóż, to stare prawo przyrody pt."mój zwierzak jest dla mnie naj" :wink: ) W każdym razie nauczył mnie cierpliwości i poszanowania dla jego odrębności.

Czy to, co uprawiam można nazwać jazdą konną trzeba by spytać mojej instruktorki. Ale się staram.

Posted

No ,a ktorzby inny jak nie Biedronka i Miszka . Surma , to juz ma luz ona ma pozycje juz ustalona . A te dwie zolzy , ciagle sie jeza . teraz juz jest dobrze ,ale wtedy byly cieczki i baby na glowy dostaly .

Posted

Bagi - a która to Miszka? Smuga?

Problemy ustalania w stadzie mnie baaardzo interesuję - u nas w rodzinie już 4 sztuki egzemplarza, po dojściu Paśki, więc liczę się z jakimiś problemami... Chociaz to suka, więc może nie będzie bardzo źle (chociaż nie tak jak było z dorastaniem ramzia)

Posted

Tak Smuga to Miszka . Surma rzadzi i ona ma juz luz ,a te dqwie zolzy Misza i Biedronka ,.ciagle probuja sily .

Wtedy tez sytuacja byla wyjatkowa obie cieczkowe jedna zaawansowanie druga na poczatku , Biedronka wrocila z wyjazdu i nie spodobalo jej sie ze Miszka za bardzo zaprzyjaznila sie z Puniem . No i chciala ja zagryzc . Na szczescie zreflektowalismy sie sztbko i skonczylo sie tylko szyciem , w tej chwili juz jest dobrze prawie nic nie widac .

Samce maja prostsza sytuacje Puk rzadzi , Boruta jest popdprzadkowany i nawet nie probuje nic dzialac ( na razie) . Puk ma juz 8 lat ,Boruta 3 , wiec poczekamy zobaczymy . Gorzej ze Boruta jest tak zdominowany ,ze ma problemy z kryciami i np. przybraniem masy .