Jump to content
Dogomania

Pies, kot i kobylaste, czyli Nestor Wielki i przyjaciele :)

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć:multi: Dziękujemy za odwiedziny:lol: Święta minęły niestety na nauce patofizjologii, na szczęście przeplatanej spacerami ze Szczeniakiem i krótkimi wypaami do kobylastych:) Nes się popisał, był na spacerze ze swoim kolegą Buniem i razem biegali po plaży na której byli LUDZIE:cool3: i policyjni ale się nie czepiali:evil_lol: Masakra jak to szybko minęło, teraz znowu Warszawa i dalej nauka, już bez nesowych przerw... byle do wakacji! a óki co chociaż do weekendu majowego;)

Nes uczy się od Bunia "dawać piątkę";)

"poproś", prawie wyszło:evil_lol:

I to narazie tyle, jak nie padnę to może wrzucę coś jeszcze później;) muszę jeszcze trochę ogarnąć pokój, a ostatnie kilka dni trochę nie dosypiałam, dziś spędziłam noc w autobusie a potem od 8 do 18 uczelnia... Jak dobrze wypocząć w święta:evil_lol:

Posted

Jeszcze kilka fotek;)
nuuudno...;)

prawie-mustang:evil_lol::loveu:

szczeniątko swędzą ząbki...:diabloti: a tak serio to Nes z radości jak ktoś przyjdzie łapie kapcie albo poduchę, bo do tej pory to nauczyłam go przynosić:evil_lol:

odpoczynek po świątecznym obżarstwie;)

Posted

plażowy portrecik

już...prawie...frunę!!!

z nową koleżanką-labradorką Herą, którą cham cały czas straszył i na którą szczekał(uczy się od Bunia, szkoda że nie tego co trzeba):mad:

Posted

Doginko, zapomnieć nie zapomnę, tylko żeby czasu wolnego starczyło bo niestety kilka minut nie wystarczy na zajrzenie tutaj, zawsze zajmuje mi to sporo czasu;)
Nes pomyka w kagańcu bo jest niestety niepoprawnym Śmieciożercą:shake: i dodatkowo czasami ma odchyły-zaczepia przechodniów, powoiedzmy jeden na 10 mijanych ludzi czasem mu się (nie?)spodoba i wtedy jest trącenie nosem albo skok do tej osoby, i zwykle jak ma kaganiec to ludzie mniej panikują :lol: a i najnowszy patent-jak nas ktoś czasem wieczorem zaczepia to na pytanie "gryzie?" mogę wymijająco odpowiedzieć że ma kaganiec:evil_lol:

Posted

Asiaczku, bardzo trafna nazwa-jak dziada nie przypilnuję to i przez kaganiec wciągnie..:mad:. Muszę mu jakoś przód zablokować, tylko żebym jeszcze miała pomysł jak:roll:
Kilka fotek;)

zimą przed strzyżeniem, czyli prawie-jak-CTR:evil_lol:

nieco świeższe fotki

Posted

jeszcze dwie kiepskie fotki z komórki;)

przerośnięta żaba:evil_lol: jak patrzę na to zdjęcie to mi się tęsknota włącza... ta fotka go oddaje;)

Nes świąteczny:cool3: przysięgam, to mama mu to założyła, nie ja:evil_lol::shake:

[mam nadzieję że nic nie zdublowałam, mam pewne problemy z tym postem... :/ ]

Posted

witam

pieknego masz psa, i wiesz co w koncu znalazlam takiego podobnego do Dony, takiego gumowego, tez ulubiona pozycja to na zabe, tez z kanap splywa a nie schodzi, tez wiecznie sie wpycha i wisi jak sie nie miesci, ale piekny jest twoj Nesik.
i pikne konie masz , czasem tesknie za tym co kiedys mialam [ ale ino czasem bo roboty kupa ale tez radosci bardzo duzo mi dawaly Immer,Orselia,Luna,Olivia i Legion z kazdym cos sie wiazalo i kazdy byl zupenie inny,ale wszystkie byly wspaniale]
Kociska tyz sa super, jak to kociska, albo chca z toba zyc albo nie

Posted

Możesz przód kagańca opleść sznurkiem, kabelkiem, linką... Ja tak robiłam, jak miałam sznaucery. Ale moje cfffaniary i tak wciskały kaganiec w jedzonko znalezione na dworzu.
Potem mój mąż ["] przymocował kawałek plastiku z przodu kagańca i to był strzał w dziesiątkę:) Przodem nie mogły juz nic wciągnąć, a żeby bokiem próbować - na to nie wpadły czarne gapiszony:)

Pzdr.

Posted

Tekla, witamy w naszej galerii:multi: Nie wiem czy gdzieś to dojrzałaś, ale tak dla wyjaśnienia-koty i konie mieszkają w gospodarstwie mojej Babci, Nes jest tam tylko gościem;) Ale mam taki niecny plan, żeby po studiach to zmienić, wtedy chciałabym też kolejnego sznupa i marzy mi się kangal:loveu: a póki co, planujemy z tatą wziąć jakiegoś stróża ze schroniska, bo nie oszukujmy się-Bryś dużo szczeka, ale kto by się go bał:evil_lol:
Agacia, ja się trzymam wersji że melancholijnie spogląda na morze:cool3:
Asiaczku, wypróbuję jak pojadę do domu, dzięki:lol:

Posted

Witoj Doginko:lol:
Kilka starych komórkowych filmików;)
niezwykle aktywne, zimowe kobylaste;)
View My Video
Nes
View My Video
View My Video

i jakieś wakacyjne fotki:)
wredny Kwiatuszek czyli Dalia:) robi się coraz bardziej podobna do Despery, zarówno z wyglądu jak i z charakteru... Tylko że Despery nikt tak nie rozpieszczał w życiu, więc nie wiem skąd te odchyły z humorami:shake:

Klucha-bezwstydnica:oops::evil_lol:

Nes jest chyba zadowolony z nowego spanka;) a podusia już zepsuta, na szczęście tylko pogryziona a nie pożarta...

pozowane...

i chwilę później już nie-pozowan:mad:e:evil_lol:

Wracam do nauki, nie żeby mi się chciało ale cóż...:roll:

Posted

z moich doswiadczen moge powiedziec ze kuniska zbyt mocno holubione narowieja i se pozwalaja!!!! hihihi
ale tez i szybko koncza wszelkie humory jak poczuja ze nie w te strone idzie , zreszta jak wszystkie zwierzaki i czlowieki , daj palec a zlapia za lokiec!
ale chyba wlasnie dlatego tak bardzo sie je kocha.

Posted

Tekla, koniowate są rozpieszczane ale nie rozpuszczone, tak mi się wydaje;) Mają duży wybieg i otwartą stajnię, codzienną porcję pieszczot i smakołyków, ale na głowę nikt im nie pozwala wchodzić;) Klucha była bardziej wychuchana, nasze pierswsze "dziecko", a jest zupełnie inna-pewna siebie i ufna, przyjacielska, za to Dalia jak ma dobry dzień to do rany przyłóż, a jak zły... hmmm... ja do niej od tyłu nie podchodzę:roll: A jak zdarzy się, że np chapnie zębami i dostanie w nos to się z kolei obraża i ucieka, a potem zachowuje się jakby ktoś ją chciał conajmniej pobić:roll: Generalnie różne charakterki;) Despera zanim do nas trafiła chyba nigdy nie była kochana, pracowała, dostawała jeść i czasem ją ktoś za to pochwalił-tyle, więc do ludzi była średnio przyjaźnie nastawiona, a Dalia momentami jest do niej podobna, dlatego się dziwię, różne wychowanie a takie samo podejście... Ale da się z nią żyć, a mój tata wręcz bez niej nie mógłby żyć jak ja bez jej siostry:lol: