Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam suczkę w typie pudla miniatury, ok.6kg, po sterylce, nie jest jej za dużo, ale nie jest za chuda.

Dostawała purinę dog chow, 2 posiłki. Doczytałam że są rożne puriny no i zmieniłam - polecono mi [B]propac[/B], 30%kurczaka w składzie- miało być ok.

Karma to malutkie granulki, "groszki".
Przewidziana dawka karmy podzielona na 2 posiłki znika w dwóch kłapnięciach małego pyska i pudlica rozgląda się za "jeszcze".. Dałam jej dziś wieczorem całą porcję dzienną - też zniknęła błyskawicznie.. I też wyglądało na zbyt mało..

Nie zostawiłam starej karmy, nową ma od 3 dni. Od 3 dni jest głodna. może powinnam ją karmić po 1 granulce, żeby je gryzła :-) ? Przyzwyczai się z czasem? jak się zachowac jak pies mówi, ze jest głodny :shake: ... A moze jednak podwoić porcję?

Najchętniej dałabym jej coś jeszcze - ale nie wiem, co.. Sunia jest śmieciarzem (spędziła trochę czasu w schronisku) - zjada wszystko,ale ma słaby żołądek i obawiam się przedobrzyć.

• 2 weeks later...
Posted

Z tego co pamietam w Propac jest wersja dla wrażliwców i ma chyba większe granulki niż te które taraz dajesz. Maly pies niekoniecznie lubi małe granulki ! Gryzienie to dla psa czynność bardzo wskazana ( ma działanie uspokajające ) ,czego producenci zdają się nie wiedzieć. Mam małego psa , ale zupełnie omijam karmy dla małych psów !
Dawałaś ilość zgodną ze wskazaniami producenta? Jesli tak i pies nadal jest głodny, to ja bym zwiększyła nieznacznie porcje i obserwowała, czy pies nie tyje.