kinia098 Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 (edited) [SIZE=2]Pufka, to około 3-4 miesięczna kicia.[/SIZE] [SIZE=2]Jest już odrobaczona, a przed adopcją zostanie odrobaczona ponownie i odpchlona.[/SIZE] [SIZE=2]Dogaduje się z innymi kotami oraz psami.[/SIZE] [SIZE=2]Z racji tego, że kotka nie potrafi korzystać z kuwety i ewidentnie brakuje jej woloności- szukam dla niej bezpiecznego miejsca gdzieś na gospodarstwie, lub u kogoś w ogródku. Chcę, żeby było to miejsce oddalone od ulicy. Nie oddam kotki na gospodarstwo, gdzie jej zadaniem będzie tylko łapanie mysz, a w zamian za to dostanie miskę mleka. Szukam odpowiedzialnych ludzi, którzy wysterylizują ją i będą odrobaczać oraz leczyć w razie potrzeby. [/SIZE] [SIZE=2]Kotka jest oswojona, ale potrzebuje po prostu wolności. [/SIZE] [SIZE=2]Przed adopcją kotki chciałabym zobaczyć, w jakich warunkach będzie mieszkała.[/SIZE] [SIZE=2]Wymagam też podpisania umowu z właścicielami, mającą na celu zobowiazanie się przez nowego właściciela do wysterylizowania kotki i zapewnienia jej odpowiednich warunków.[/SIZE] [SIZE=2]Kicia przebywa w Darłowie, ale mozliwy jest dowóz do innych miejscowości. [/SIZE] [SIZE=2]Może właśnie ty szukasz przydomowego przyjaciela ?[/SIZE] [SIZE=2]Tel: 510 538 560[/SIZE] [SIZE=2]Mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296721_411220035598206_1997334327_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418919_411589562227920_2010648507_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/262276_411589538894589_167974451_n.jpg[/IMG] [/SIZE] Edited November 12, 2012 by kinia098 Quote
róża35 Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Kicia bardzo młoda ,więc na pewno nauczyłaby się ,co to kuweta i do czego służy,takie kotki szybko przyzwyczajają się i dostosowują się ,gdy stają się niewychodzące,więc może ktoś znajdzie się chętny i oferujący takie właśnie warunki. Quote
kinia098 Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Miałam w domu już wiele kotów i wiem, że niektóre troszkę później łapią kuwetę. Ale u kotki jest bez zmian. Zasikała i za... nam już łazienkę. Wkładałam do kuwety podkłąd ale nic. Nie wiem już, co jeszcze mam robić. Nie mogę trzymać w domu kota, który brudzi w mieszkaniu, bo reszta domowników się na to nie zgadza.... Kotka musi jak najszybciej znaleźć dla siebie miejsce :( Quote
zakonna Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 taki młody kot powinien bez problemu nauczyć się korzystania z kuwety. Może to kwestia rodzaju żwirku, rodzaju kuwety albo może zapachu innych kotów jeżeli je masz. Quote
kinia098 Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 [quote name='zakonna']taki młody kot powinien bez problemu nauczyć się korzystania z kuwety. Może to kwestia rodzaju żwirku, rodzaju kuwety albo może zapachu innych kotów jeżeli je masz.[/QUOTE] Ma osobną kuwetę- nic z tego. Jak była jeszcze dzika, to mieszkała w dużej klatce jak na królika miniaturkę. Nawet tam załatwiała się w posłanie, a nie w kuwetę. Miałam i młode i dorosłe koty z ulicy i owszem, to normalne, że na początku zdarzyło im się narobić poza kuwetę. Ale Pufka ewidentnie nie chce robić do kuwety i koniec. Quote
zakonna Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 wg mnie to tylko kwestia czasu, przecież koty instynktownie szukają miejsca, gdzie mogą zakopać odchody. To niemożliwe żeby się w końcu nie nauczyła, ja bym spróbowała na twoim miejscu wsadzania jej do kuwety co jakiś czas, możesz sama grzebać też w żwirku żeby jej pokazać o co chodzi. Quote
kinia098 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='zakonna']wg mnie to tylko kwestia czasu, przecież koty instynktownie szukają miejsca, gdzie mogą zakopać odchody. To niemożliwe żeby się w końcu nie nauczyła, ja bym spróbowała na twoim miejscu wsadzania jej do kuwety co jakiś czas, możesz sama grzebać też w żwirku żeby jej pokazać o co chodzi.[/QUOTE] Wsadzałam, grzebałam łapką, niestety... :/ Quote
zakonna Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 jeżeli jest tak jak piszesz to ta kotka jest ewenementem, to nienormalne żeby kot lał na płytki jeżeli ma miejsce gdzie można grzebać i zakopać odchody. a może, skoro ona taka ogródkowa, spróbuj do kuwety dać piasek albo zwykłą sypką ziemię? Quote
róża35 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 ....piasek w kuwecie ,ja tak właśnie mam,jest w czym grzebać:razz:. Quote
kinia098 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Jak pisałam, próbowałam z ziemią, nic to nie dało. Kotka czasami wchodzi do kuwety, może uda się jej jednak załapać. Quote
Igiełka Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 jaka fajna ta kotka :) trzymam kciuki za najlepszy domek Quote
kinia098 Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Kotka nadal nie załatwia się do kuwety.... Czy ktoś przygarnie ją do ogrodu lub gospodarstwa ? :( Quote
kinia098 Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Planowany jest transport z Darłowa do Warszawy na środę Mamy kilka dni na zorganizowanie transportu. Moze do tego czasu ktoś zakocha się jeszcze w Pufce i zechce ją przygarnąć do domu z ogrodem lub chociaż na gospodarstwo ? Oczywiście inne miejscowości po drodze do Warszawy też są brane pod uwagę. Quote
kinia098 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 [quote name='róża35']...nie pojechała do Warszawy?[/QUOTE] Nie, ponieważ nikt nie chciał jej adoptować. Quote
kinia098 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Pufka pojechała dzisiaj do swojego domku :) Quote
Recommended Posts