Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Miska zwariowala, ale podrzuci mala do Katowic :loveu:

Jak dobrze, że są takie Miski na świecie :loveu:

Pytałam bo nic nie mówiłaś, że jest problem z transportem a ja gapa dopiero teraz znalazłam wątek :/

Posted

Moze jest ktos chętny, kto wyjedzie nam na przeciw ????? :)))))) moze byc nawet 50-70-100km :)))) jak cos podaje numer 512-336-668 , za jakies pol godzinki bedziemy wyjezdzac, do Katowic mamy 280 km ...

Posted

za późno dotarłam...ale niestety mam samochód zepsuty, na 3 świecach jeżdżę...4na kleju...może ktoś już miał takie przejścia to wie, że długo i daleko się tak nie pojeździ, ja tylko do pracy i spowrotem po muszę...nie wiem też gdzie bym mogła ew. wyjechać by podwieźć małą do katowic bo nie wiem jak trasa przebiega...

Posted

mam nadzieje że Miska z mężem i sunią spokojnie dojadą.

ja już dzwoniłam do weterynarza by zapowiedzieć się na jutro rano (koło 11)- co by naszykował paszport i chipa - znaczy nie wydał przypadkiem ostatniego paszportu^^' :)

Posted

Ciekawe jak sie im jedzie, ciekawe jak mala sie zachowuje... mam nadzieje ze wszystko w porzadku :)

Istar, ja wciaz nie wiem jak Ci dziekowac za pomoc :) Bez Twojej pomocy musialabym prywatnie szukac jakiegos weta w niedziele, a i tak pewnie nic bym nie zalatwila :mdleje:

Posted

Dojechali szczęśliwie aczkolwiek nie bez problemowo ..sunia jednak na dłuższe trasy dostaje choroby lokomocyjnej ^^'

tu pytanie do Figi czy zna dobry na to lek? bym mogła jutro u weta kupić - jak nie i tak coś kupie tylko nie wiem czy będzie skuteczne - nie znam się :oops:

Sunia została przywitana szczekaniem na dworze, ale w domu już nie było problemu i się ładnie przywitały.

teraz ja znikam, do domu trzeba dość a Sunia zostaje z mamą i siostrą - czyli w dobrych rękach :)

BARDZO CI MISKA dziękuje za transport i oczywiście twym towarzyszą także :)

byliście dzielni :D

Posted (edited)

Super! Bardzo sie ciesze ze sunia dotrala :)

Istar zapytaj weta o jakies tabletki, powinien miec ;) Dodatkowo ostatni posilek podacie jej w sobote wieczor. My odbierzemy ja ok 12 w niedziele. Jeden dzien glodowki nic zlego jej nie zrobi.

Edited by :: FiGa ::
Posted

czas zmienić tytuł :)

sunia u mamy zapoznawała się z otoczeniem

a tu naprzeciw Zuzi :)

więcej nie ma - nie chciałam małej stresować aparatem.

napiszę jutro po wizycie u weta jak się Mała sprawowała
w końcu będzie ją musiał obejrzeć od stópek do główki :)

Mała trochę nam poburczała na kota ...ale nie goniła, wcześniej nawet lizała Demona po główce, myślę że się z kotami dogada (są dwa), a dzisiejszą noc spędzi odizolowana od kociego towarzystwa - tak na wszelki wypadek :)

Posted

ogólnie jest strasznie słodka - po chwili rozdawała nam buziaki już :)

tylko troszkę nas martwi jedno - teraz mi mama dzwoniła, przy załatwianiu sunia troszkę popiskiwała i często siusia. Z siusianiem to może być jeszcze reakcja na stres i na to że sporo wody wypiła po drodze. Ale popiskiwanie nas martwi ...poza tym jest żywa i była głodna - nie dziwie się jej po tym jak biedna nabawiła się choroby lokomocyjnej i wszystko z jej mikro żołądka wylądowało na kocyku ...- podziwiam was Miska za tą trasę! z biednym chorującym psem. :)

Grunt że sunia nie jest osowiała a jutro z rana pójdzie do weterynarza (jak tylko otworzą gabinet) i wszystko się wyjaśni :)

oby tylko nic nie było jej poważnego :( bo leczenie, leczeniem - jak mus to mus, ale szczepienie się wtedy może nie udać ...

Może troszkę panikuje ...czy popiskiwanie może być przez cieczkę? niestety ja z cieczka miałam doczynienia tylko z jedną - potem moja sunia została wysterylizowana ^^

Posted

też tak pomyślałam :(

tak czy inaczej spytam jutro weterynarza - będzie musiał maliznę dokładnie obejrzeć - bez dokładnych oględzin nie wyjdę od niego :)