Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas w Lubartowie - 30 km od Lublina - co roku jest wystawa "psów wszelkiej maści", wszystkich psów bez znaczenia czy z rodowodem czy bez. Nikt tego nie sprawdza.
Należy tylko zgłosic psa, napisac coś w czym jest najlepszy i zaprezentowac co umie (w miare możliwosci). Można w opisie dodac że jest to pies z rodowodem, aczkolwiek nie trzeba.
Jest bieg z przeszkodami, coś pod agility. - Dopiero zaczynają z tym (były narazie tylko 3 wystawy takie) więc nie wygląda to tak 'profesjonalnie'. ^____^
Moja Jarda zajęła rok temu 1 miejsce ;) dostała puchar i dyplom.

[IMG]http://img170.imageshack.us/img170/9393/01pucharnz6.jpg[/IMG]

• 3 years later...
Posted

szkoda że nie ma prawie nic dla psow rasowych ,choć bez rodowodu...czasem sa piękniejsze i dorodniejsze od tych z rodowodem ..

gdzie mozna dowiedzieć sie czegos wiecej o tym konkursie w Lublinie?

Posted

[quote name='Sindy']szkoda że nie ma prawie nic dla psow rasowych ,choć bez rodowodu...czasem sa piękniejsze i dorodniejsze od tych z rodowodem ..

gdzie mozna dowiedzieć sie czegos wiecej o tym konkursie w Lublinie?[/QUOTE]

Bez urazy ale rasowy = rodowodowy !!!
Pies bez rodowodu nie jest psem rasowym a tylko w typie rasy
Co do urody to już pozostaje kwestia gustu ale patrząc na awatar to śmiem twierdzić ze akurat tej rasy się to nie tyczy, no chyba że mówimy o gustach a nie o wzorcu bo nad gustami się nie dyskutuje:)

Posted

U mnie, w Chodzieży takie wystawy są oraganizowane latem.... każdy pies otrzymuje zabawkę i obroże, a dla wygranych jest to samo tylko jeszcze plecak i puchar dla właściciela...

• 2 months later...
Posted

[quote name='mortiza']Zwracam się do właścicieli psow bez rodowodu.Jeżeli macie informacje na temat miejsca i terminu wystaw psów nierasowych to piszcie.
pozdrawiam:lol:[/QUOTE]

A to pies bez rodowodu też może brać udział w wystawach?

Posted

[quote name='Merrick']Tak, ale tylko w ''wystawach kundelków'' :) Czasem niektóre miasta organizują taką imprezę.[/QUOTE]
aha no s ja nie wiedziałam :) a seniorzy mogą brać w tym udział??