Judit Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 U nas w Lubartowie - 30 km od Lublina - co roku jest wystawa "psów wszelkiej maści", wszystkich psów bez znaczenia czy z rodowodem czy bez. Nikt tego nie sprawdza. Należy tylko zgłosic psa, napisac coś w czym jest najlepszy i zaprezentowac co umie (w miare możliwosci). Można w opisie dodac że jest to pies z rodowodem, aczkolwiek nie trzeba. Jest bieg z przeszkodami, coś pod agility. - Dopiero zaczynają z tym (były narazie tylko 3 wystawy takie) więc nie wygląda to tak 'profesjonalnie'. ^____^ Moja Jarda zajęła rok temu 1 miejsce ;) dostała puchar i dyplom. [IMG]http://img170.imageshack.us/img170/9393/01pucharnz6.jpg[/IMG] Quote
Kati Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Judit, śliczny pucharek. Na razie nie jest "sezon" na tego typu imprezy. Poczekajcie do maja, na pewno zacznie sie "coś" dziać. Quote
Sindy Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 szkoda że nie ma prawie nic dla psow rasowych ,choć bez rodowodu...czasem sa piękniejsze i dorodniejsze od tych z rodowodem .. gdzie mozna dowiedzieć sie czegos wiecej o tym konkursie w Lublinie? Quote
Tecia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Sindy']szkoda że nie ma prawie nic dla psow rasowych ,choć bez rodowodu...czasem sa piękniejsze i dorodniejsze od tych z rodowodem .. gdzie mozna dowiedzieć sie czegos wiecej o tym konkursie w Lublinie?[/QUOTE] Bez urazy ale rasowy = rodowodowy !!! Pies bez rodowodu nie jest psem rasowym a tylko w typie rasy Co do urody to już pozostaje kwestia gustu ale patrząc na awatar to śmiem twierdzić ze akurat tej rasy się to nie tyczy, no chyba że mówimy o gustach a nie o wzorcu bo nad gustami się nie dyskutuje:) Quote
agairiki Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 U mnie, w Chodzieży takie wystawy są oraganizowane latem.... każdy pies otrzymuje zabawkę i obroże, a dla wygranych jest to samo tylko jeszcze plecak i puchar dla właściciela... Quote
wenabc Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='mortiza']Zwracam się do właścicieli psow bez rodowodu.Jeżeli macie informacje na temat miejsca i terminu wystaw psów nierasowych to piszcie. pozdrawiam:lol:[/QUOTE] A to pies bez rodowodu też może brać udział w wystawach? Quote
Merrick Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Tak, ale tylko w ''wystawach kundelków'' :) Czasem niektóre miasta organizują taką imprezę. Quote
wenabc Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='Merrick']Tak, ale tylko w ''wystawach kundelków'' :) Czasem niektóre miasta organizują taką imprezę.[/QUOTE] aha no s ja nie wiedziałam :) a seniorzy mogą brać w tym udział?? Quote
wenabc Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='katik']Każdy może brać udział z nierasowym psem.[/QUOTE] czemuż ja tu wcześniej nie zajrzałam:) Quote
Recommended Posts