Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Już w nowym domu !!! :multi:

Kesza nie dośc że piękna, to jeszcze mądra i całuśna. Jest młoda, ma ok.2 lat, pięknie chodzi na smyczy i jest bardzo pojętna, zna podstawowe komendy. Bedzie wspaniałym towarzyszem dla rodzin z dziećmi, gdyż jest niezwykle delikatna względem nich i łagodna. Ma piękną błyszczącą sierśc, ogólnie jest zadbana i dobrze odżywiona. Dzisiaj zostala wysterylizowna i za ok. 2 tygodnie bedzie gotowa do adocji. To taki teraz nasz cukiereczek w schronisku, słodki i przylepny, szukamy domu z ogrodem i mozliwością przebywania w domu ze względu na jej zrównoważony charakter i potrzebę bliskiego kontaktu z człowiekiem.

Edited by Becia66
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
Beciu czy ją można ogłaszać?

wczoraj Kesza miała sterylke więc może wstrzymajmy sie parę dni. Zresztą najpierw należy skontaktować sie z ludźmi którzy ją wcześniej oglądali i spytać czy nadal są nia zainteresowani bo to wydaje się b.dobry domek.

Posted (edited)

Kesza jutro ponoć wraca po sterylce do przytuliska, trochę wcześnie bo to dopiero piąta doba. Mam nadzieję że coś sie zmieni i zostanie bodaj 1-2 dłużej.

Edited by Becia66
Posted

majuska napisał(a):
Kesza po sterylce przybywała u p. Jadwigi w hoteliku ( tam gdzie Kala i Eska ) dziś wróciła do przytuliska, jest podobno w bardzo dobrej formie.

To dobrze, że szybko wróciła do siebie. :)
A gdzie nam się Agula zapodziała?

Posted

Becia66 napisał(a):
wczoraj Kesza miała sterylke więc może wstrzymajmy sie parę dni. Zresztą najpierw należy skontaktować sie z ludźmi którzy ją wcześniej oglądali i spytać czy nadal są nia zainteresowani bo to wydaje się b.dobry domek.

No a co z tym domkiem??? nieaktualne ? ktoś rozmawiał ?

Posted

Tak rozmawiałam wczoraj, ale to chyba nie ma sensu, nic się tam do przodu nie posuwa, pani powiedziała, że ona sama nic nie wie i że przekaże mężowi nr telefonu, jak na razie nikt do mnie nie zadzwonił, szkoda, żeby psina siedziała u nas!!! Ogłaszajcie!!!

Posted

Karolciu odrobinke zmodyfikowany tekst z pierwszego postu i jedziemy...:)

Kesza to wspaniała, przepiękna , około 2-letnia sunia. Jest niezwykle mądra i pojętna, pięknie chodzi na smyczy, zna podstawowe komendy. Bedzie wspaniałym towarzyszem dla rodzin z dziećmi, gdyż jest niezwykle delikatna względem nich i łagodna. Kesza ma wspaniały charakter, jest całuśna, bardzo towarzyska i wpatrzona w człowieka. Szukamy dla niej domu z ogrodem i możliwością przebywania w domu ze względu na jej zrównoważony charakter i potrzebę bliskiego kontaktu z człowiekiem. Sunia jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona, oraz wysterylizowana. Przebywa w przytulisku w Boguchwale. Nie wydajemy psów do kojców, ani na łańcuch, przeprowadzamy wizyty przedopcyjne.

Myślę, że ten ostatni dopisek w przypadku Keszy jest potrzebny aby zaoszczędzić sobie dzwoniących "oszołomów" ;)

Posted

A jednak jestem przeciwna żeby w tekście pisać o tych łańcuchach itp, oszołomy zawsze będą dzwonić, a my mamy zawsze przewagę zadając odpowiednie, podchwytliwe pytania, a tak ktoś już jest na wszystko przygotowany! NIE PISAĆ!!! I tak przed oszołomami się nie uchronimy!
Karolcia rób ogłoszenia dziewczę, rób, bo Keszunia się tylko u nas marnuje, pora jej do domku!!! :)

Posted

Zgadzam sie z majuską, tekst bardzo dobry i właśnie dla tych, którzy szukają psa - towarzysza rodziny. Nigdy nie wydajemy psów w niepewne ręce, więc jesli jest informacja o wizycie przedadopcyjnej , to ktoś dzwoniący przyjmuje to do wiadomości i ją akceptuje, a to znacz że spełnia warunki. Oczywiście wizyta pa. i tak konieczna.

Posted

W tekście jeszcze można dodać, że wysterylizowana - bo to ważna informacja. Poza tym żeby osłodzić, że to sunia ułożona, bardzo mądra i pojętna, siada i podaje łapkę na zawołanie. Uwielbia biegać za rzuconymi piłeczkami i ochoczo je przynosi z powrotem.
No to kto podejmuje się wystawki ? Nie ma co zwlekać, sunia gotowa do natychmiastowej adopcji, szkoda każdego dnia w przytulisku. Namiary na mnie. Może niech ktoś zrobi 2 ogłoszenia, ktoś następny dwa inne i a nuż...