malawaszka Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Tola wysłałam Ci prośbę na pw - bardzo bardzo to ważne dla mnie i dla suni myślę też Trzymam jutro kciuki za spotkanie z władzą - oby owocne!!!! Bądźcie twardzi i nie dajcie się zbyć pierdołami! :kciuki: Quote
agucha007 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 trzymam kciuki... bazarek kończy mi sie 20.09, coś koło 240zł się uzbierało... więc taki malutki grosik jeszcze dla psiaków będzie... również trzymam kciuki za rozmowę :) Quote
zadra Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='malawaszka']Tola wysłałam Ci prośbę na pw - bardzo bardzo to ważne dla mnie i dla suni myślę też Trzymam jutro kciuki za spotkanie z władzą - oby owocne!!!! Bądźcie twardzi i nie dajcie się zbyć pierdołami! :kciuki:[/QUOTE] Sunia jutro będzie miała pobrana zeskrobinę w kierunku chorób skórnych. Jestesmy po spotkaniu z gmią.Pomimo,że są obwarowani przepisami,a psy mają właściciela pomogą w rozwiązaniu problemu. Włączą się w pokrycie kosztów sterylizacji suk. Quote
malawaszka Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Dzięki!!! Zadra napisz coś więcej - jak Gmina się zobowiązała pomóc? Quote
terra Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 padały propozycje wynajmu lokalu dla piesków itp. a może pójść w tym kierunku i prosić właściciela posesji w której teraz one są, żeby pozwolił pozostać do czasu rozwiązania sytuacji. Przenosiny to spore ryzyko z wielu względów. Może ze swej strony gmina pomoże pertraktować z właścicielem nieruchomości? Quote
Kara. Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Czytam sobie i wtrącę moje trzy grosze. Po groźbie świerzbu w przedszkolu:angryy: przeszłam gruntowną edukacją. Na szczęście skończyło się na strachu ale nauki pozostały. To draństwo włazi wszędzie: w ciuchy, pościel i każdy materiał jaki się da. Słomy i siana nie jestem pewna ale na 90 % też. A jak do tego właściciel też zaraża to będzie to walka z wiatrakami.I tak sobie myślę, że może nowy lokal to dobry pomysł.Z ograniczoną do minimum ilością wszelkich pożywek. Ginie toto po paru dniach bez kontaktu z żywicielem.Wystarczy wietrzyć przez parę dni albo zapakować do worków i odczekać. Oczywiście dotyczy tkaniny a nie zwierzaków;) Istnieją jeszcze specjalne preparaty do dezynfekcji tego świństwa w materiałach ale o cenie lepiej nie mówić. Tak strasznie mi żal tych psiaków i strasznie żałuję, że nie mogę w jakikolwiek sposób pomóc:-( Quote
bea100 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Witaminy dla szczeniąt dzisiaj wysłane na adres Fundacji Zamojskiej - poleconym priorytetem. Proszę o info jak dojdą. Wiem, że to drobne wsparcie i kropla w morzu potrzeb... Cioteńki napiszcie ile tam jest tych maluszków? Quote
danyww Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='agucha007']trzymam kciuki... bazarek kończy mi sie 20.09, coś koło 240zł się uzbierało... więc taki malutki grosik jeszcze dla psiaków będzie... również trzymam kciuki za rozmowę :)[/QUOTE] Agucha a może potem zrobisz część II tego bazarku? Ja jeszcze Ci dostarczę fantów a i z tego z pewnością też zostaną ..tak tylko sobie głośno myślę. :oops: Quote
diana79 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 co za koszmar z tym wszystkim :( ja finansowo nie mam jak pomóc ale chętnie pomogę w ogłaszaniu psów, jeżeli już jakieś można ogłaszać do adopcji poproszę tylko tekst, fotki i kontakt musimy im jakoś pomóc Quote
agucha007 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='danyww']Agucha a może potem zrobisz część II tego bazarku? Ja jeszcze Ci dostarczę fantów a i z tego z pewnością też zostaną ..tak tylko sobie głośno myślę. :oops:[/QUOTE] no jasne!!! Quote
wilczy zew Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='terra']padały propozycje wynajmu lokalu dla piesków itp. a może pójść w tym kierunku i prosić właściciela[B] posesji w której teraz one są, żeby pozwolił pozostać [/B]do czasu rozwiązania sytuacji. Przenosiny to spore ryzyko z wielu względów. Może ze swej strony gmina pomoże pertraktować z właścicielem nieruchomości?[/QUOTE] tylko tam wszędzie może być świerzbowiec i jest to jak napisała Kara walka z wiatrakami Quote
Puszek-Okruszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464138190292577&set=oa.277420802364603&type=1&theater[/URL] Quote
Puszek-Okruszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='Puszek-Okruszek'][URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464138190292577&set=oa.277420802364603&type=1&theater[/URL][/QUOTE] [SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE] Quote
diana79 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='Puszek-Okruszek'][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE] to straszne :( ta sunia miała i tak szczęście, że trafiła w cudowne ręce ale co będzie z resztą? kto przygarnie następne? kto może jeszcze pomóc? Quote
malawaszka Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='Puszek-Okruszek'][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE] bosko.. u każdego psa stwierdzane jest coś innego - no i jak to mają dużo glist skoro dostały wszystkie advocate? przecież advocate tłucze glisty Quote
diana79 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 przy takiej ilości psów i w takich warunkach nawet advocate nie zdziała widać cudów żeby od razu wszystko zginęło :( Quote
Puszek-Okruszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='malawaszka']bosko.. u każdego psa stwierdzane jest coś innego - no i jak to mają dużo glist skoro dostały wszystkie advocate? przecież advocate tłucze glisty[/QUOTE] Piszac mnostwo pasozytow mialam na mysli ogolnie: pchly,glisty i swierzbowca. Quote
zadra Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='Puszek-Okruszek']Piszac mnostwo pasozytow mialam na mysli ogolnie: pchly,glisty i swierzbowca.[/QUOTE] Ręce opadają!!! Advocata powtarzamy po miesiącu.Wszystkie dorosle psy zostały odrobaczone zypyranem. Quote
Puszek-Okruszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='zadra']Ręce opadają!!! Advocata powtarzamy po miesiącu.Wszystkie dorosle psy zostały odrobaczone zypyranem.[/QUOTE] Nie zawsze pomaga podanie leku jednorazowo,jezeli psiaczki nigdy nie byly odrobaczane i odpchlane,trzeba zabieg powtorzyc. Quote
funia Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Puszku Okruszku jak dobrze ,ze jest u Ciebie ....Ona taka kruchuteńka maleńka ..... Quote
handzia Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 [quote name='Puszek-Okruszek'][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE] Biedactwo :-( Dziękuję Ci bardzo za to co dla niej robisz. Quote
Puszek-Okruszek Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Zglosil sie ktos jeszcze do pomocy? Quote
Nuta le Bób Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Mam jedno pytanie.W wydarzeniu na facebooku czytałam o ponad czterdziestu psiakach na tej posesji. Zostało już tylko 20 czy po prostu z nich wszystkich 20 jest zarażonych?:( Quote
malawaszka Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 a skąd info, że zostało 20??? było 40 i tyle jest... minus dwa dzieciaki, które miały szczęście Quote
Recommended Posts