Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tola wysłałam Ci prośbę na pw - bardzo bardzo to ważne dla mnie i dla suni myślę też

Trzymam jutro kciuki za spotkanie z władzą - oby owocne!!!! Bądźcie twardzi i nie dajcie się zbyć pierdołami! :kciuki:

Posted

[quote name='malawaszka']Tola wysłałam Ci prośbę na pw - bardzo bardzo to ważne dla mnie i dla suni myślę też

Trzymam jutro kciuki za spotkanie z władzą - oby owocne!!!! Bądźcie twardzi i nie dajcie się zbyć pierdołami! :kciuki:[/QUOTE]
Sunia jutro będzie miała pobrana zeskrobinę w kierunku chorób skórnych.
Jestesmy po spotkaniu z gmią.Pomimo,że są obwarowani przepisami,a psy mają właściciela pomogą w rozwiązaniu problemu. Włączą się w pokrycie kosztów sterylizacji suk.

Posted

padały propozycje wynajmu lokalu dla piesków itp. a może pójść w tym kierunku i prosić właściciela posesji w której teraz one są, żeby pozwolił pozostać do czasu rozwiązania sytuacji. Przenosiny to spore ryzyko z wielu względów. Może ze swej strony gmina pomoże pertraktować z właścicielem nieruchomości?

Posted

Czytam sobie i wtrącę moje trzy grosze. Po groźbie świerzbu w przedszkolu:angryy: przeszłam gruntowną edukacją. Na szczęście skończyło się na strachu ale nauki pozostały.
To draństwo włazi wszędzie: w ciuchy, pościel i każdy materiał jaki się da. Słomy i siana nie jestem pewna ale na 90 % też. A jak do tego właściciel też zaraża to będzie to walka z wiatrakami.I tak sobie myślę, że może nowy lokal to dobry pomysł.Z ograniczoną do minimum ilością wszelkich pożywek. Ginie toto po paru dniach bez kontaktu z żywicielem.Wystarczy wietrzyć przez parę dni albo zapakować do worków i odczekać. Oczywiście dotyczy tkaniny a nie zwierzaków;)
Istnieją jeszcze specjalne preparaty do dezynfekcji tego świństwa w materiałach ale o cenie lepiej nie mówić.

Tak strasznie mi żal tych psiaków i strasznie żałuję, że nie mogę w jakikolwiek sposób pomóc:-(

Posted

Witaminy dla szczeniąt dzisiaj wysłane na adres Fundacji Zamojskiej - poleconym priorytetem. Proszę o info jak dojdą.
Wiem, że to drobne wsparcie i kropla w morzu potrzeb...
Cioteńki napiszcie ile tam jest tych maluszków?

Posted

[quote name='agucha007']trzymam kciuki... bazarek kończy mi sie 20.09, coś koło 240zł się uzbierało... więc taki malutki grosik jeszcze dla psiaków będzie...
również trzymam kciuki za rozmowę :)[/QUOTE]

Agucha a może potem zrobisz część II tego bazarku? Ja jeszcze Ci dostarczę fantów a i z tego z pewnością też zostaną ..tak tylko sobie głośno myślę. :oops:

Posted

co za koszmar z tym wszystkim :(

ja finansowo nie mam jak pomóc ale chętnie pomogę w ogłaszaniu psów, jeżeli już jakieś można ogłaszać do adopcji
poproszę tylko tekst, fotki i kontakt
musimy im jakoś pomóc

Posted

[quote name='danyww']Agucha a może potem zrobisz część II tego bazarku? Ja jeszcze Ci dostarczę fantów a i z tego z pewnością też zostaną ..tak tylko sobie głośno myślę. :oops:[/QUOTE]
no jasne!!!

Posted

[quote name='terra']padały propozycje wynajmu lokalu dla piesków itp. a może pójść w tym kierunku i prosić właściciela[B] posesji w której teraz one są, żeby pozwolił pozostać [/B]do czasu rozwiązania sytuacji. Przenosiny to spore ryzyko z wielu względów. Może ze swej strony gmina pomoże pertraktować z właścicielem nieruchomości?[/QUOTE]

tylko tam wszędzie może być świerzbowiec i jest to jak napisała Kara walka z wiatrakami

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek'][URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464138190292577&set=oa.277420802364603&type=1&theater[/URL][/QUOTE]

[SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek'][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE]

to straszne :(
ta sunia miała i tak szczęście, że trafiła w cudowne ręce ale co będzie z resztą?
kto przygarnie następne?
kto może jeszcze pomóc?

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek'][SIZE=2][FONT=arial][COLOR=#333333][B]Wizyta u wetki[/B]:sunka jest bardzo zaniedbana,wazy ok.4 kg,ropne wycieki z oczu,krzywica tylnych konczyn,mnostwo pasozytow: pchly,glisty,stwierdzono rowniez zaawansowana Nuzyce-[B]ogolny stan-ciezki[/B]:([/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE]

bosko.. u każdego psa stwierdzane jest coś innego - no i jak to mają dużo glist skoro dostały wszystkie advocate? przecież advocate tłucze glisty

Posted

[quote name='malawaszka']bosko.. u każdego psa stwierdzane jest coś innego - no i jak to mają dużo glist skoro dostały wszystkie advocate? przecież advocate tłucze glisty[/QUOTE]

Piszac mnostwo pasozytow mialam na mysli ogolnie: pchly,glisty i swierzbowca.

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek']Piszac mnostwo pasozytow mialam na mysli ogolnie: pchly,glisty i swierzbowca.[/QUOTE]
Ręce opadają!!! Advocata powtarzamy po miesiącu.Wszystkie dorosle psy zostały odrobaczone zypyranem.

Posted

[quote name='zadra']Ręce opadają!!! Advocata powtarzamy po miesiącu.Wszystkie dorosle psy zostały odrobaczone zypyranem.[/QUOTE]
Nie zawsze pomaga podanie leku jednorazowo,jezeli psiaczki nigdy nie byly odrobaczane i odpchlane,trzeba zabieg powtorzyc.

Posted

Biedactwo :-(
Dziękuję Ci bardzo za to co dla niej robisz.