supergoga Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 (edited) [FONT=Times New Roman]Nero jest młodym, półtorarocznym psem wielkości boksera, który dopiero dwa miesiące temu dowiedział się, jak wygląda świat i ile przyjemności daje spacer. Wcześniej trzymany był w kojcu, na którego prętach stępił sobie zęby i złamał dolny kieł. Nawet na swoje imię reaguje słabo, bo tak naprawdę nikt do niego nie mówił. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Z kojca zabrał go nowy właściciel, który niestety ze względów zdrowotnych nie może dalej się nim zajmować. Jest poważnie chory i czeka go operacja, a następnie długa rehabilitacja. Ze względu na trudną sytuację finansową nie może również zapewnić mu opieki weterynaryjnej i właściwej karmy. Razem z Nerem mieszkają na działkach rekreacyjnych. Przez okres letni pomagaliśmy mu my i inni sąsiedzi z działek – dokarmialiśmy i wyprowadzaliśmy na spacer. Pomoc ta była konieczna, ponieważ pan Nera, ze względu na konieczność leczenia, zostawiał go samego nawet na kilka dni. Wakacje się jednak kończą i Nero nie będzie miał już takiej pomocy. Właściciel Nera rozumie trudną sytuację i zgodził się na poszukanie mu nowego domu. Niestety ani my, ani inni sąsiedzi, którzy do tej pory pomagaliśmy mu, nie możemy go przygarnąć, ponieważ już mamy własne psy. Dlatego pilnie szukamy dla niego odpowiedniego opiekuna.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nero jest psem bardzo łagodnym i przyjacielskim. Łaknie kontaktu z człowiekiem. W stosunku do innych psów nastawiony jest przyjaźnie. Bardzo szybko zaczyna identyfikować się z nowym stadem – pilnuje go i nie oddala się. Ze względu na dotychczasowe warunki bytowania wymaga ułożenia i nauczenia czystości w domu, ale jest młody i chętnie się uczy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie psa : Alicja Pilc – Zdziabek tel. 507 592 438[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mail [/FONT][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT][FONT=Times New Roman] i tel. stacjonarny 61 2214338 [ mail i tel. [/FONT][FONT=Times New Roman]stacjonarny będę odbierać od 1 września ] A to Nero - prosze pomożcie nam. Czy znow ma trafić za kraty, taki mlody i radosny pies. Jeszcze parę dni, i co dalej? [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Edited August 23, 2012 by supergoga Quote
supergoga Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Prosimy o pomoc w poszukaniu dla Nero chocby tymczasowego domu. Nie mamy pomysłu, miejsca... Quote
natalia.aleksandrov Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 zdublowane, założyłam już Neronowi wątek :) jest właśnie tutaj, w wlkp :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Witam bardzo lubię Poznaniaków.Najwięcej serca doznałam od nich,ale mam dość.Ja rozumiem wszystko każdy ma problemy itd-sami mamy ich tyle,że głowa mała..Bardzo prosze przekazać dziewczynie działającej w Animali,że ja już nie mam czasu.Niczego od Zuzi nie ma i nie było.Nie mam czasu i warunków czekac dłużej.Przykro mi,ale już dość.Prosze także przekazać Zuzi,że ma jak zwykle zapchaną skrzynke-ja wiem że robi b.wiele i jest super,ale naprawde nie mam czasu.Prosze równiez oto aby nie kontaktowała sie więcej z nami.Ew.uwagi na temat mojej wypowiedzi prosze sobie darować. Jestem naprawdę zła. EOT Elżbieta Quote
Recommended Posts