Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Merys']Wieści z dzisiejszego dnia :) zrobił ładną kope, bardzo cieszy się na widok człowieka, skacze, ociera się, wtula główkę, uwielbia pieszczoty i patrzy Ci się w oczy. Niestety, czasem się przewraca, :( no ale co się dziwić jak to sama skóra i kości.[/QUOTE]
Kochana mordeczka z niego!
To może w tytule przed husky dopisać Rydel, bo tak to bezimienny od razu się wydaje.

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Merys']Ma na imię Rydel, mierzyliśmy go dzisiaj, obwód szyi to 34cm, a obwód "w pasie" to 39 cm..:shake:[/QUOTE]
Powiem ci Merys, że te wymiary są zatrważające ...:shake: A fakt, że ta bida nagle się przewraca po prostu zmroził mi krew w żyłach ..
Trzymajmy za niego kciuki!

Posted

[quote name='sylwija']pasowałoby Kaiser albo Yoshi ;) ale np. Boguś też byłoby ładnie :)

zgłasza się ktoś z DT?[/QUOTE]

Jestem za Yoshi! Jakoś tak najbardziej mi do niego pasuje, pewnie przez te skośne oczęta ;)

Posted

Phase, wolałabym nie dodawać jego starego imienia w tytule.
W głowie to mi się nie mieści, żeby psa doprowadzić do takiego stanu, serio:shake: jak się na niego patrzę, to trudno mi uwierzyć, że on tak naprawdę wygląda. Jedyne co jest pocieszające, to jego sposób bycia, on jest strasznie wesoły i energiczny, nawet potrafi skoczyć na Ciebie:-o cieszy się, wtula tą chudą główkę i patrzy w oczy, jest niesamowicie słodki i uroczy. Całe szczęście ma apetyt, zrobionych ma kilka zdjęć (rozpłyniecie się) i filmiki.

Posted

przyszłam też do bidaka :-( psia tragedia :-( jest niesamowicie dzielny i jeszcze wierzy w człowieka po tym co przeszedł -trzymam mocno kciuki by jakiś tymczas znalazł się dla chłopaka

Posted

[quote name='Merys']
W głowie to mi się nie mieści, żeby psa doprowadzić do takiego stanu, serio:shake: jak się na niego patrzę, to trudno mi uwierzyć, że on tak naprawdę wygląda. Jedyne co jest pocieszające, to jego sposób bycia, on jest strasznie wesoły i energiczny, nawet potrafi skoczyć na Ciebie:-o cieszy się, wtula tą chudą główkę i patrzy w oczy, jest niesamowicie słodki i uroczy. Całe szczęście ma apetyt, zrobionych ma kilka zdjęć (rozpłyniecie się) i filmiki.[/QUOTE]
I po tym co przeszedł on tak kocha "ludzia".. Cudo nie pies.

Posted

[quote name='Merys']Dzisiaj był na dłuższym spacerku i ani razu się nie przewrócił :multi:[/QUOTE]
Z każdym dniem co raz lepsze wieści. :) Strasznie się cieszę!
A będą foteczki?

Posted

straszny biedak, ale powiało optymizmem

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542549_432927633424287_1577391461_n.jpg[/IMG]

chyba dosłownie w ostatniej chwili go zabraliscie.. oby szybko wracał do zdrowia i nabierał kondycji

[IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/304521_432928236757560_658679087_n.jpg[/IMG]

Posted

Witam
to straszne co zobaczyłam, jak można było zrobić psiakowi taką krzywdę. Jaki jest jego stosunek do innych psów - małych i dużych, i czy szukacie DT tylko w wojewodztwie lubelskim, bo pewnie jego stan zdrowia nie pozwoli przewieźć go gdzie indziej :)

Posted

W związku z jego stanem szukamy mu dt jak najbliżej, najlepiej w Lublinie. Póki co, nie wiemy jak reaguje na inne psy, chodząc z nim na spacery, jest nimi zainteresowany i chce podejść, ale nie wiem jakie ma zamiary.
Został dzisiaj wyczesany z kłaczków, grzecznie siedział i chyba nawet mu się podobało ;) zaczął tarzać się w trawie, wielkie zainteresowanie wzbudziły u niego konie, stał i paczał na nie. Aaa i wreszcie ktoś mi zwrócił uwagę, czemu ten pies jest taki chudy?

Posted

Tylko jedna osoba zwróciła Ci uwagę? Jeny, to jest gorzej niż myślałam z ludzką mentalnością...
Rydel wydaje się, że będzie fajnym psem, trzeba tylko dać mu czas i szansę ;)

Posted (edited)

Dokładnie :( ja nawet nie chce wiedzieć, jak on wyglądałby bez tej bujnej sierści. :shake: Wiem jedno, że gdybym mieszkała w domku jednorodzinnym, to stałby się pełnomocnym członkiem naszej famili, jego nie da się nie kochać. :loveu:
Nagralam mu filmik jak leży na trawie i głaszcze go po "brzuchu" ale was nie pociesze, nie mam cholernego kabelka i dopiero za 3 tygodnie będę mogła wrzucić ten filmik :placz:

Edited by Merys
Posted

[quote name='phase'][URL]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542549_432927633424287_1577391461_n.jpg[/URL] piękne zdjęcie![/QUOTE]
Bo modele rewelacyjni:evil_lol: