malawaszka Posted July 6, 2017 Author Posted July 6, 2017 kto malutki? :D a to nasze nowe dziewuszki Euforia u mnie i Basma i Gaja w hotelu u DoPi - na zdjeciach jeszcze u mnie bo wstąpiły na strzyżonko :) dziewuszki z piekła uwolnione Quote
malawaszka Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 dziś pojechałam do hoteliku ostrzyc Tobiego i Niko - dwaj cudni chłopcy <3 Tobi ma jutro odwiedziny - trzymajcie kciuki! To pierwsza tak zainteresowana adopcją - oby się zdecydowałaaaa a wczoraj do nowego domu pojechała malutka Lili Quote
ania0112 Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Watacha.. kołnierz ? Do strrylki ? A co z starymi dobrymi kubrakami ? :) Pies w kloszu to czyste utrapienie :) jak mialam silvera to szału z nim dostawalam a nogi miałam całe podrapane. Za tobiego ściskam kciuki z całych sił ! Monika czy ty chcesz żeby mi serce pękło ? Niko na pierwszym zdjęciu wygląda jak skrzacik. Quote
WATACHA Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 W kubraku pies może się polizać tzn lizać kubrak. Jedna tak robiła (nie pamiętam która) i miała mokra plamę, po co moczyć. Kubraki to zło pierwszego dnia, potem psiaki się przystosowują i im tak bardzo nie przeszkadza. Mała małpka bez problemu piła w nim wodę . Quote
WATACHA Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Ania bierz Skrzata 2 :). Podziwiam Monika, bo ja mam problemy z ostrzyżeniem 2 na raz. Podobno Lili z Mają się zakumplowały :P Quote
Kate1205 Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 6 godzin temu, ania0112 napisał: Watacha.. kołnierz ? Do strrylki ? A co z starymi dobrymi kubrakami ? :) Pies w kloszu to czyste utrapienie :) jak mialam silvera to szału z nim dostawalam a nogi miałam całe podrapane. Za tobiego ściskam kciuki z całych sił ! Monika czy ty chcesz żeby mi serce pękło ? Niko na pierwszym zdjęciu wygląda jak skrzacik. Ja sie tak na zdjeciu zakochalam w Choco, bo wygladal zupelnie jak moj ukochany Muffin na zdjeciach-no i jest Choco moj :-) Z zachowania jest taki jak pomieszanie Muffina i Mondiego, ma tez swoje cechy i dobrze. Ale jak robie zdjecia i jest sam to musze patrzec na daty bo nadal wychodzi na zdjeciach jak Muffin Quote
malawaszka Posted July 8, 2017 Author Posted July 8, 2017 7 godzin temu, ania0112 napisał: Watacha.. kołnierz ? Do strrylki ? A co z starymi dobrymi kubrakami ? :) Pies w kloszu to czyste utrapienie :) jak mialam silvera to szału z nim dostawalam a nogi miałam całe podrapane. Za tobiego ściskam kciuki z całych sił ! Monika czy ty chcesz żeby mi serce pękło ? Niko na pierwszym zdjęciu wygląda jak skrzacik. no on ma takie wielkie te oczki Quote
ania0112 Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Monika i ty przeciwko mnie? ;) Niko jest śliczny , aż się poplakalam :) ale na pewno nie weźmiemy 3 psa. Nigdy nie zdecydowalybysmy się na 3 psy. Fizia była przypadkiem bo się zasiedziala :) tymczasow w przyszłości nie wykluczamy ale na stałe 3 psa nie weźmiemy. Fajnie ze szyszka ma dom. Czekam na info co z tobim :) a jak ślepota Niko ? Quote
ania0112 Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Mam pytanie - czy ktoś z was miał psa który miał przyjmować długo żelazo i wymyślił jak najlepiej podawać żeby pies nie zwracał ? Brokat mi ostatnio zwraca obiad jak dam mu żelazo :( zauważyłam ze lepiej jest jak nie daje tabletki do posiłku tylko tak 2 godziny później ale ostatnio i nawet to zawodzi. Wet w sobotę kazał mi zmniejszyć dawkę i dawać co drugi dzień... Dzisiaj dałam i dupa :( piątkowa dawkę też zwrócił :/ jakieś pomysły ? Może jest coś z czym można dawać i wtedy jakoś lepiej się przyjmuje? Quote
WATACHA Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 Ja nie wiem. Nigdy nie braliśmy żelaza.U mnie Leo raz zwrócił tabletkę. Tak to nie mieliśmy problemów, pomijając chowanie pod fafla i wypluwanie w dogodnej chwili. Quote
malawaszka Posted July 10, 2017 Author Posted July 10, 2017 14 godzin temu, ania0112 napisał: Dnia 9.07.2017 o 13:22, ania0112 napisał: Monika i ty przeciwko mnie? ;) Niko jest śliczny , aż się poplakalam :) ale na pewno nie weźmiemy 3 psa. Nigdy nie zdecydowalybysmy się na 3 psy. Fizia była przypadkiem bo się zasiedziala :) tymczasow w przyszłości nie wykluczamy ale na stałe 3 psa nie weźmiemy. Fajnie ze szyszka ma dom. Czekam na info co z tobim :) a jak ślepota Niko ? Niko widzi - on musiał mieć jakieś zapalenie w oczach, albo pourazowo nie widział i to ustapiło - był u Stefanowicza okulisty w Krakowie i ma ślady pozapalne ale oczy są zdrowe, teraz będzie jechał na kontrolę czy coś się zmienia, czy jest tak jak było 14 godzin temu, ania0112 napisał: Mam pytanie - czy ktoś z was miał psa który miał przyjmować długo żelazo i wymyślił jak najlepiej podawać żeby pies nie zwracał ? Brokat mi ostatnio zwraca obiad jak dam mu żelazo :( zauważyłam ze lepiej jest jak nie daje tabletki do posiłku tylko tak 2 godziny później ale ostatnio i nawet to zawodzi. Wet w sobotę kazał mi zmniejszyć dawkę i dawać co drugi dzień... Dzisiaj dałam i dupa :( piątkowa dawkę też zwrócił :/ jakieś pomysły ? Może jest coś z czym można dawać i wtedy jakoś lepiej się przyjmuje? a jakie żelazo dajecie? ja zawsze dawałam hemovet i nikt nie rzygał :/ http://kalinowa.pl/sklep/rekonwalescencja/hemovet-vetexpert-dla-psa-60-tab/ Quote
ania0112 Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 Też dajemy hemovet . Szkoda ze nie ma pomysłów. Zobaczymy jak dzisiaj bo wczorajsza dawka poszła się bujać Quote
AnkaG Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 U Wasi wiadomo ciągle coś się dzieje... fajnie, że Niko jednak widzi :) Quote
Saththa Posted July 12, 2017 Posted July 12, 2017 Dnia 8.07.2017 o 17:06, WATACHA napisał: Podziwiam Monika, bo ja mam problemy z ostrzyżeniem 2 na raz. Podobno Lili z Mają się zakumplowały :P Ja tez mam problem. Tj ja to mam problem z samym Tazzmanem, Idefix póżniej już leci w 3 minuty :P Ilez dobrych wiadomości!!!!! Quote
malawaszka Posted July 12, 2017 Author Posted July 12, 2017 Dnia 10.07.2017 o 18:48, ania0112 napisał: Też dajemy hemovet . Szkoda ze nie ma pomysłów. Zobaczymy jak dzisiaj bo wczorajsza dawka poszła się bujać Ania - psróbuj hemovet pokruszyć i dać w postaci pokruszonej - zupełnie przypadkiem wyświetliła mi się stara wiadomosć od znajomej - z 2015 roku czy jeszcze wczesniejsza i tam własnie pisze mi o tym, ze jak pies wymiotuje po hemovecie to żeby tak zrobić - szok, bo wychodzi z tego, ze miałam taki problem i się gdzieś pytałam o to :p ale nic a nic nie pamiętam Quote
ania0112 Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 Dzięki spróbuję. :) na razie zaobserwowalam ze jest w miarę ok jak daje mu 2 godziny po jedzeniu ale żeby on nie szedł spać od razu po podaniu czyli np ja jem a on mnie pilnuje ;) co z tobim ? Jak odwiedziny ? Nie spodobal sie? Quote
Saththa Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 12 godzin temu, ania0112 napisał: Dzięki spróbuję. :) na razie zaobserwowalam ze jest w miarę ok jak daje mu 2 godziny po jedzeniu ale żeby on nie szedł spać od razu po podaniu czyli np ja jem a on mnie pilnuje ;) co z tobim ? Jak odwiedziny ? Nie spodobal sie? : D Quote
ania0112 Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 No co :) on jest w takim wieku ze tylko moje jedzenie i glaskanie powstrzymuje go od spania :) a i glaskanie potrafi fo do snu utulic ;) Quote
malawaszka Posted July 14, 2017 Author Posted July 14, 2017 No niby się spodobał, ale czekam na decyzję... ma być do końca tygodnia i tak czekam, a z kazdym dniem nadziei coraz mniej Quote
ania0112 Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 :( straszne jak ten pies nie ma szczęścia i tak siedzi bez swojego człowieka już tyle czasu :( Quote
malawaszka Posted July 15, 2017 Author Posted July 15, 2017 i Tobi i Falko tak długo :( obaj jakby ich ktoś przeklął :( Quote
Saththa Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 Kurcze no. Dnia 14.07.2017 o 18:40, ania0112 napisał: No co :) on jest w takim wieku ze tylko moje jedzenie i glaskanie powstrzymuje go od spania :) a i glaskanie potrafi fo do snu utulic ;) No głaski sie nie dziwię :P Quote
Recommended Posts