Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sam wskoczył :)
Już od dwóch tygodni na Teatralnym :)

Jeszcze a propos kąpieli Lucky'ego - Lucky uwielbia się kąpać. Leży w wannie i radośnie się pluska. Największe pretensje są, jak pora kończyć kąpiel i się zakręci wodę :P

Edited by lucky123
  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lucky był dzisiaj u weterynarza.
Waży 15 kg :)
Ma problemy z oczkami, więc na ten tydzień dostał kropelki - jeśli nie pomogą, pan doktor da nam namiary na dobrego psiego okulistę. Dostał też suplementy diety i został odrobaczony :)
Aktualnie leży wygłaskiwany przez TŻ :)

Posted

zapalenie spojówki. Powiedział, że nie wygląda to poważnie, ale dał Kropelki i gdyby w ciągu tygodnia nie przeszło, to idziemy do okulisty. W sumie mój znajomy weterynarz też go oglądał (w pon.) i powiedział, że wg niego to zapalenie spojówki, więc już są od dwóch różnych lekarzy takie opinie (u dr Lisa byliśmy we wt.). Dlatego mam nadzieję, że na kropelkowaniu się skończy :)

Posted

Zamówiłam dzisiaj Lucky'emu nowe szeleczki :) Jak tylko przybędą, zrobię mu sesję zdjęciową i wstawię je tutaj :)
TŻ zastanawia się nad moim zdrowiem psychicznym :P cały dopływ gotówki, jaki miałam z okazji urodzin, wydałam na smakołyki, zabawki, szeleczki, kaganiec (przeklęte MPK, z którego korzystamy, kiedy jedziemy na wybieg dla piesków... żeby taki aniołek w kagańcu :P), kości itd itp dla Lucky'ego :D Jeszcze chwila i większość rzeczy w domu będzie należeć do psiaka :D

Posted

[quote name='lucky123']Zamówiłam dzisiaj Lucky'emu nowe szeleczki :) Jak tylko przybędą, zrobię mu sesję zdjęciową i wstawię je tutaj :)
TŻ zastanawia się nad moim zdrowiem psychicznym :P cały dopływ gotówki, jaki miałam z okazji urodzin, wydałam na smakołyki, zabawki, szeleczki, kaganiec (przeklęte MPK, z którego korzystamy, kiedy jedziemy na wybieg dla piesków... żeby taki aniołek w kagańcu :P), kości itd itp dla Lucky'ego :D Jeszcze chwila i większość rzeczy w domu będzie należeć do psiaka :D
No i bardzo dobrze, tak być powinno :)

Posted

elik napisał(a):

No i bardzo dobrze, tak być powinno :)

Haha, pewnie tak :D już nawet jeden fotel jest Lucky'ego :D z drugiego regularnie próbuje mnie wyeksmitować, ale tu mam komputer, więc tego fotela mu nie oddam :D

• 2 weeks later...
Posted

Nowe foteczki Lucky'ego:

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-JQEYuV7tOW0/USo9JHdHusI/AAAAAAAAADQ/ewiCyNKLgvc/s640/IMG_20130213_145828.jpg[/IMG] Luckuś z kijem 3 razy większym od siebie :D a poniżej z nowo poznanym kolegą :D

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-WXqdvwhXzlU/USo9LJOYycI/AAAAAAAAADY/I5JEdeRiloE/s800/IMG054.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-A8H4gFRl-rc/USo9GuGzihI/AAAAAAAAADA/YSz-MOtRphE/s640/IMG062.jpg[/IMG] Lucky szuka wiosny pod śniegiem :diabloti:

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8fUwryHJkT8/USo9H0RTYwI/AAAAAAAAADI/tr2YccCEqME/s800/IMG057.jpg[/IMG]
i zasłużony odpoczynek :loveu:

Posted

Witaj Kopidołku kochany!Widzę ,że lepiej nie mogłeś trafić:loveu: jesteś bardzo rozpieszczany przez swoją Pańcie:loveu:! A doły możesz sobie kopać teraz do woli na obcym terenie :roflt::roflt::roflt:jesteś w tym dobry:diabloti:Zdjęcia piękne bo i Ty jesteś piękny:lol:

• 2 weeks later...
Posted (edited)

mira145 napisał(a):
Witaj Kopidołku kochany!Widzę ,że lepiej nie mogłeś trafić:loveu: jesteś bardzo rozpieszczany przez swoją Pańcie:loveu:! A doły możesz sobie kopać teraz do woli na obcym terenie :roflt::roflt::roflt:jesteś w tym dobry:diabloti:Zdjęcia piękne bo i Ty jesteś piękny:lol:

Nie zaprzeczę, że jest rozpieszczany :P Nie tknie psich ciasteczek i smakołyków, dopóki nie są
a) wędzone
b) nie są to serca, szyje etc.
:D
A że jest piękny, cóż... Połowa osiedla się nim zachwyca, druga połowa kręci głową, gdy widzi, jak kopie kolejny dół :D

EDIT: jako, że zima znów zaatakowała, wizyta u fryzjera została przełożona. Za to kąpiel była, Lucky swoim zwyczajem nie dał pańci wysuszyć włosów, tylko sam wlazł pod suszarkę (to jedyny pies, jakiego znam, który samodzielnie wchodzi do wanny i sam się doprasza suszenia sierści :D ), a teraz leży pod kocem :) Szczerze powiem, że jestem wdzięczna wszystkim świętościom, że tamtego dnia weszłam na gumtree i znalazłam ogłoszenie mojego najkochańszego psiaka :loveu: jestem w nim absolutnie zakochana :loveu:

Edited by lucky123
Posted

lucky123 napisał(a):
...Szczerze powiem, że jestem wdzięczna wszystkim świętościom, że tamtego dnia weszłam na gumtree i znalazłam ogłoszenie mojego najkochańszego psiaka :loveu: jestem w nim absolutnie zakochana :loveu:

Najwidoczniej tak miało być :) Byliście sobie pisani :loveu:

Posted

o bosze, ja tez bym chciala takiego cudownego psiaka i takiego zdolnego, z usmiechem z zábkami, lubiácego dziwne rzeczy jak kápiel czy suszenie a mam dziada nietykalskiego buuu.

hahaaaaa, to on osiedlowe dolki wykopuje namiétnie? chyba bédzie to osiedle z najwiékszá ilosciá wykopków - kazdy pozna gdzie Lucky mieszka :)