Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oczywiscie wielkie TAK dla suni z guzem !!!

[B]Owczarkarze, prosze, zajrzyjcie na to wydarzenie[/B], nie umiem skopiowac zdjęcia tego psa i nie mam pomysłu jak mu pomoc ( chyba tylko wysyłając ruską mafie na jego własciciela:angryy: )
[URL]https://www.facebook.com/events/290825317778919/[/URL]

Posted

Witajcie, czy mogę prosić o pomoc w dofinansowaniu sterylizacji Lizy? Ona jedna z dwóch suczek, które się przybyłąkały do pewnych ludzi na wieś jest w typie ONka, szukamy im domu, ale w międzyczasie musimy je wysterylizować, jedna z nich miała już 13 szczeniaków :( :( :( Na posesji jest pies tych ludzi (też w typie ONka), boimy się, że zamiast szukać domu 2 psiakom, zaraz będzie cała gromada. Suczki mają ok 7 lat. Czy możecie rozważyć pomoc w sterylizacji tej w typie ON? Bardzo proszę i będę wdzięczna jeśli uda się pomóc.

Wątek suczek:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/257116-2-suczki-%281-w-typie-ONka%29-szukają-domów-i-zbierają-na-sterylizację%21

Liza
2lnbvnn.jpg

Lili
351znkx.jpg

Kurcze, umknęła nam prośba pauli91  :oops:

Kto jest ZA dofinansowaniem sterylizacji Lizy w typie ON ???

Posted

Kochani, zwracam się z mega pilną prośbą o wsparcie dla DONka Maxia...Jest źle...Chłopak zabrany ok. miesiąc temu ze schronu w Cieszynie(jakoby agresor) okazał się mega przyjacielskim łagodnym psem, ale chorym... Jego waga jest dramatyczna(przypomina mi się Kaprinka...), pies pomimo leczenia(dieta+Kreon)ma stale biegunki, wygląda jak szkielet:-(
Musimy szukać przyczyny tego, potrzebne są badania i o wsparcie właśnie na diagnostykę chciałabym Was prosić...
Tu wątek Maxia na owczarku-http://www.owczarek.pl/forum/index.php?topic=25341.new#new

Za pomocą Maxiowi
:(
Tu link do wątku http://www.owczarek.pl/forum/index.php?topic=25341.15

maxxx.jpg

Póki jestem jeszcze w necie (limit danych :cool3:) w necie to ..... Max masz mój głos :bluepaw:: :bluepaw:

Za Brutusem i za Maxem

Za Maxiem , biedulkiem. :-(
Za Brutusem oczywiscie tez ,( glosowalam juz wczesniej, ale nie podałam imienia).

Ja też oczywiście za bidusiami. Przypomnę się z akcją kalendarzową, wciąż czekamy na fotki:

ZA dla całej trójki!

TAK dla Maxa, Brutusa i suni z guzem.

Decyzją członków Rady MAX otrzyma wsparcie od Skarpety  :happy1: 

Madziu, skontaktuj się ze mną, żeby ustalić szczegóły

Posted

Jeżeli piszę nie w temacie baaardzo przepraszam...
Do schroniska, w którym staram się pomagać trafił rodowodowy chyba 2 letni długowłosy owczarek niemiecki - cudo. Potężny silny pies.
Pies został oddany do schroniska, bo zagryzł innego psa.
Pies nienawidzi rowerzystów i innych psów... Nie wiem czy schronisko rozmawiało z hodowcą...
w każdym razie pies jest do adopcji i fajnie by było gdyby ktoś znający rasę, mający doświadczenie pomógł w szukaniu domu dla tego psa... ja na pewno wstawię tu później zdjęcie.
Pies jest w Wlkp. ok 50km od Poznania. Gdzie mam szukać pomocy? Będę wdzięczna za podpowiedzi...

Jak puszczę ogłoszenie do internetu domyślam się, że pojawi się 10 chętnych jakości bliżej nieznanej... schronisko nie oddaje psów lekką ręką ale niestety nie prowadzi też weryfikacji poprzez wizyty przed i po adopcyjne... mogę podać na pw nr do siebie

Juli88, trzeba by mu założyć wątki na forach owczarkowych: http://www.owczarek.plhttp://www.owczarkopedia.pl

Może urzeknie jakiegoś pasjonata rasy, który albo popracuje nad jego nastawieniem do innych psów albo zaakceptuje takiego jakim jest

Tak czy siak zdjęcie psa pilnie potrzebne 

Posted

Na wątku osamotnionych psow kudłataja prosi o pomoc dla tej suni. Operacja potrzebna na cito ! :-(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/253181-Tragedia-osamotnionych-psów-zbieramy-deklaracje-na-hotel-Pomóżcie!!!?p=22417581#post22417581
Cyt :
A tak zmieniając temat, to szukam kogoś do pomocy z okolic Lubartowa, potrzebny pilnie awaryjny tymczas dla owczarki niemieckiej z guzem na brzuchu, wyrzuconej na rynku w Michowie k.Lubartowa.
Nie mam gdzie suni umieścić, a martwię się że coś jej sie złego przydarzy zanim znajdę dla niej pomoc:-( 

4jnivo.jpg
9tn37s.jpg

Czy moglibysmy jakos pomoc suni ???  :-(

Głosy ZA oddali: egradska, anawa, brzośka, bela51 i ja

A zatem: sunia z guzem również otrzyma wsparcie od Skarpety Owczarkowej

Posted

Drodzy Skarpetowicze,

po modernizacji forum stwierdziłam, ku mojej rozpaczy  :wallbash: , że tabele z wykazami wpłat od stycznia 2013 roku zniknęły  :shock:

Napisałam już w tej sprawie do Admina forum i czekam na odpowiedź

Mam nadzieję, że uda się odzyskać dane, bo w przeciwnym razie będę musiała wykonać kawał roboty, żeby to wszystko odtworzyć  :shake:

Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak robi się print screeny postów ?

Muszę się jakoś zabezpieczyć na przyszłość...

Posted

DONnko, czy to znaczy, ze znikają rozliczenia robione w exelu ?

Bo widze, ze zwykłe wykazy wpłat, są widoczne...

Jesli tych danych nie przywrócą, to wspólczuje serdecznie. :shake:

Na przyszlosc kopiuj pliki i zapisuj np. na pendrivie. Kiedys tak robiłam, teraz mi sie nie chce, ale na szczescie zwykłe wykazy wpłat na moich watkach zostały.

Posted

DONnko, czy to znaczy, ze znikają rozliczenia robione w exelu ?

Bo widze, ze zwykłe wykazy wpłat, są widoczne...

Jesli tych danych nie przywrócą, to wspólczuje serdecznie. :shake:

Na przyszlosc kopiuj pliki i zapisuj np. na pendrivie. Kiedys tak robiłam, teraz mi sie nie chce, ale na szczescie zwykłe wykazy wpłat na moich watkach zostały.

Belu, zniknęły wszystkie zestawienia w ujęciu tabelarycznym

Ale ja robiąc je nie korzystałam z exela tylko z tutejszego edytora tekstów

Dostałam nauczkę i od teraz wszystko będę zapisywać 

Posted

Mnie też nowe dogo doprowadza do nie powiem czego  :madgo:

znalazłam takie coś na FB, może Ci pomoże http://www.dogomania.com/forum/topic/142879-kopia-starej-dogomanii/

Brzośka, dziękuję  :Rose:  :Rose:  :Rose:

Uratowałaś moją skórę  ;)

Wszystko odzyskałam i skopiowałam do Worda

Okazuje się, że jest mnóstwo takich zgłoszeń

Teraz muszę wykombinować, jak na powrót wkleić tabele tutaj  :hmmmm:

• Upvote 1
Posted

Nijak sie nie mogę tu odnaleźć po zmianach, podpowie mi ktoś, jak subskrypcje odnaleźć? Popieram pomoc dla pieskow, oczywiście

Subskrypcje to teraz " moja zawartosc " pod nickiem w prawym gornym rogu.

Posted

Kochane :) miałyście na mnie krzyczeć o moje deklaracje :nono:  

Nie dam rady przebrnac przez rozliczenia :(  Czy możecie mi na PW napisać ile wiszę kasiorki do skarpety ? :)  I...proszę na przyszłośc ...nie krępujcie się ...krzyczcie na mnie ;););) Pozdrawiam z Białogonkowa :)

Guest Elżbieta481
Posted

Przed chwilą nadany został reportaż o psie o imieniu Toro.To pies,który lata służył w policji!Nie podoba mi się jednak to jak potoczyły się losy Toro.A mianowicie-po zakończeniu służby został mu znaleziony dom.I nie wiadomo jak to się stało,ale Toro znalazł się na ulicy.Jest doskonale wychowany,spokojny,opanowany,posłuszny,przepiękny i bardzo,bardzo smutny...W chwili obecnej Toro jest w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Żywcu....I tu mam pytanie choć nie jestem deklarowiczem Skarpetki chciałam zapytać czy może masz Skarpetko jak wiadomości o Toro?Może możesz jakoś skarpetko pomóc mu?Policjanci przyjeżdżają(tak wynika z reportażu) i go wyprowadzają na spacery,kupują karmę,ale może można mu jakoś pomóc?Zapewniam,że gdybym miała lepszą sytuację materialną i dom,a nie mieszkanie wzięłabym go...

Elżbieta

Posted

Przed chwilą nadany został reportaż o psie o imieniu Toro.To pies,który lata służył w policji!Nie podoba mi się jednak to jak potoczyły się losy Toro.A mianowicie-po zakończeniu służby został mu znaleziony dom.I nie wiadomo jak to się stało,ale Toro znalazł się na ulicy.Jest doskonale wychowany,spokojny,opanowany,posłuszny,przepiękny i bardzo,bardzo smutny...W chwili obecnej Toro jest w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Żywcu....I tu mam pytanie choć nie jestem deklarowiczem Skarpetki chciałam zapytać czy może masz Skarpetko jak wiadomości o Toro?Może możesz jakoś skarpetko pomóc mu?Policjanci przyjeżdżają(tak wynika z reportażu) i go wyprowadzają na spacery,kupują karmę,ale może można mu jakoś pomóc?Zapewniam,że gdybym miała lepszą sytuację materialną i dom,a nie mieszkanie wzięłabym go...

Elżbieta

To się we łbie nie mieści...... Pies, który służył w policji trafił do schronu?????? O tym powinni się dowiedzieć wszyscy policjanci w tym pieprzonym kraju!!! :angryy: