Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wczoraj jest z nami piękna wyżłowata suczka. Przyjechała z daleka i dzięki nieopisanej dobroci pani Kasi oraz pani Basi (ewu) bidulka nie musi mieszkać dalej w schronisku. Ponieważ obiecałam to mam zamiar wstawiać tutaj aktualne zdjęcia naszej kropki wraz z opisem kolejnych postępów w jej aklimatyzacji.
Napiszę, że w tej chwili walczymy z nauką czystości a także ogarniamy skoki w stronę jamnika :) To co sunia wyprawia jest nie do opisania, postaram się wstawić wideo z jej wyczynami.
Gdyby ktoś miał ciekawe spostrzeżenia chętnie przeczytam...

Posted

Trzeba przyznać że Ika uczy się w szybkim tempie, noce jak narazie są ok - możemy pospać do 6 i w pokoju czysto (sunia nie ma nawet zagrody, cały pokój jej). Wczoraj pokazała jak pięknie umie szczekać (szkoda tylko, że po godzinie 22 jak pozostali domownicy śpią :P) - obiektem poszczekiwania stała się koszatniczka, która prosiła o trochę zainteresowania wydając charakterystyczne dźwięki.
Ogólne wrażenie na ludziach i rodzinie robi pozytywne (każdemu się podoba a słowa "jaki słodziak" są normą). Moi rodzice trochę dłużej będą przekonywać się do drugiego psiaka :) ale z dnia na dzień powinno być lepiej...
Najmniej póki co cieszy się starszy jamnik, bo nie bardzo ma ochotę na zabawy z żywiołem w postaci wyżła :P

Posted (edited)

Wcale nie jestem taka smutna na jaką wyglądam

Mam swoje ucho do gryzienia

Jak już się najem to lubię poleżeć do góry brzuszkiem

A to jest moje spanko...

Edited by elize
Posted

[quote name='asiuniab']no cudo z tej psinki i ma taki cudowny wielokropek na brzusiu:)[/QUOTE]
Takie cudo wiozłam:) Wszyscy mi zazdrościli:)

Posted

[quote name='ewu']Takie cudo wiozłam:) Wszyscy mi zazdrościli:)

Nie chcieli adoptować?
Może to dobry sposób???? ;) Będziemy wsadzać naszą ewu z psiakami do pociągu / podróze kształcą ;) / ... i punkt w Pszczynie będzie pusty ;)

Posted

[quote name='Lobaria']Nie chcieli adoptować?
Może to dobry sposób???? ;) Będziemy wsadzać naszą ewu z psiakami do pociągu / podróze kształcą ;) / ... i punkt w Pszczynie będzie pusty ;)

Hehehe, świetny pomysł :D a ewu pozna wszystkie trasy PKP :evil_lol:

Posted

Cały weekend Ika spędziła z drugim starszym psem, było ciekawie gdyż tamten pies od zawsze sam i w dodatku uratowany od patologii. Akcje ze szczeniakiem kończyły się tylko na warknięciu i pokazaniu zębów (z czego niestety sunia nie robi sobie nic - uważa to za zaproszenie do dalszej zabawy i nie odpuszcza). Poza tym bardzo mądra z niej psinka, wybrała sobie na posesji dwa miejsca, jedno na siku drugie na kupę. Jedyny mankament, z którym walczymy to wskakiwanie na łóżko (w tej kwestii nie słucha się wcale).

Posted

elize napisał(a):
Cały weekend Ika spędziła z drugim starszym psem, było ciekawie gdyż tamten pies od zawsze sam i w dodatku uratowany od patologii. Akcje ze szczeniakiem kończyły się tylko na warknięciu i pokazaniu zębów (z czego niestety sunia nie robi sobie nic - uważa to za zaproszenie do dalszej zabawy i nie odpuszcza). Poza tym bardzo mądra z niej psinka, wybrała sobie na posesji dwa miejsca, jedno na siku drugie na kupę. Jedyny mankament, z którym walczymy to wskakiwanie na łóżko (w tej kwestii nie słucha się wcale).

Oj to mi wstyd bo mój Pączek wskakuje do łóżka i na kanapę, wyleguje się z nami a ja nie umiem mu odmówić:)

Posted

[FONT=book antiqua]Od 2 dni jest ponad 200 km od nas, pojechała do ludzi znających rasę i mających dom z ogrodem, którzy jestem pewna dadzą jej lepsze warunki rozwoju. U mnie za bardzo skomplikowała się sprawa rodzinna (nie ma to związku z sunią). Codziennie mamy aktualne wieści na jej temat i tak oto dzisiaj nazwano ją Elba.

Zamieszczam kilka zdjęć z nowego domku:
[/FONT]

[FONT=book antiqua]Pustka jaka zapadła po jej oddaniu jest nie do opisania [/FONT]
:-([FONT=book antiqua] Jest mi też strasznie głupio przed wszystkimi, którzy pomogli w transporcie [/FONT]:oops:[FONT=book antiqua] Mam nadzieję, że fakt lepszego domu chociaż trochę będzie pocieszający... Osobiście przyrzekam odwiedzić psa za jakiś czas aby sprawdzić czy wszystko u niej dobrze. W razie czego bez zastanowienia zabieram ją do siebie. Na dzień dzisiejszy ma swój własny fotel, kopie do woli i ma cudowne okolice do zwiedzania pod okiem opiekuńczych ludzi.[/FONT][FONT=book antiqua][/FONT]

Posted

[quote name='elize'][FONT=book antiqua]Od 2 dni jest ponad 200 km od nas, pojechała do ludzi znających rasę i mających dom z ogrodem, którzy jestem pewna dadzą jej lepsze warunki rozwoju. U mnie za bardzo skomplikowała się sprawa rodzinna (nie ma to związku z sunią). Codziennie mamy aktualne wieści na jej temat i tak oto dzisiaj nazwano ją Elba.
Zamieszczam kilka zdjęć z nowego domku:
[/FONT]

[FONT=book antiqua]Pustka jaka zapadła po jej oddaniu jest nie do opisania [/FONT]
:-([FONT=book antiqua] Jest mi też strasznie głupio przed wszystkimi, którzy pomogli w transporcie [/FONT]:oops:[FONT=book antiqua] Mam nadzieję, że fakt lepszego domu chociaż trochę będzie pocieszający... Osobiście przyrzekam odwiedzić psa za jakiś czas aby sprawdzić czy wszystko u niej dobrze. W razie czego bez zastanowienia zabieram ją do siebie. Na dzień dzisiejszy ma swój własny fotel, kopie do woli i ma cudowne okolice do zwiedzania pod okiem opiekuńczych ludzi.[/FONT]

[FONT=book antiqua]Przykre, że musieliścię oddac psinę, ale najważniejsze, że w dobre ręce :)[/FONT]

Posted

Dopiero dzisiaj przeczytałam o wyjeździe suni. Proszę się nie martwić, nie zdążyła się przyzwyczaić do Państwa.
Dla niej swoboda i wybieg do ogrodu są z pewnością szalenie ważne. Proszę mieć rękę na pulsie chociaż myślę, że to zbyteczne. Na zdjęciach widać wspaniałą zabawę i mega szczęśliwego psiaka:) Proszę uczulić jedynie nowy domek żeby jej dobrze pilnowali. Szczeniaki są bardzo ciekawe świata i potrafią wymyślać różne sposoby pozyskiwania "wolności".

Posted

elize napisał(a):
Sunia jest na pewno szczęśliwa, to widać po niej. Niestety my przywiązaliśmy się strasznie do niej.

Współczuję... nie umiałabym żyć bez moich psiaków.

• 1 month later...
Posted

[FONT=book antiqua]Przepraszam, że zaniedbałam forum, ale ostatnio dużo komplikacji w moim życiu.
Oto najnowsze zdjęcia. Jak widać rozrabiara ma się świetnie, wręcz kwitnie i rośnie jak na drożdżach. Na zdjęciach ze swoim nowym przyjacielem, słodka prawda?

Super, że trafiła na takich wspaniałych ludzi...
[/FONT]

• 1 year later...
Posted

Po roku czasu przyszedł czas na odwiedziny Iki - Elby w jej nowym domu. Obiecałam sobie to przekazując ją w ręce nowych ludzi. Byłam strasznie ciekawa jej reakcji na nas, miałam nadzieję na rozpoznanie w jej oczach. Nie macie pojęcia jak miło było gdy na nasz widok zamerdała ogonkiem i przybiegła radośnie (może na wszystkich tak reaguje) ale to było mega przyjemne. Zobaczyliśmy gdzie mieszka: ma dosłownie swoje M-1 (w kotłowni) z nazwy brzmi to dość kiepsko aczkolwiek jest tam ciepło, przytulnie, spokojnie, jest dostęp do wody i jedzenia. w dzień ma swobodne wyjście do ogrodu, kontakt z ludźmi też jest, a ponadto ze swoją panią chodzi na spacery po łące. Wielokrotnie zabierają ją na wyjazdy w góry więc sunia zwiedzi kawałek świata. Psinka wygląda na szczęśliwą, jest zadbana i nawet lekko utuczona :)