Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To proste ćwiczenia.
Polecam chwytanie pod brzuchem (można podsunąć piłkę poduszkę stołek itp) i podnoszenie na przemian raz jednej łapy, raz drugiej.
Ruch musi być płynny, podnosimy powoli.
Zaczynamy od 5 powtórzeń na każdą łapę, to zajmuje dosłownie 2 minuty.
Zobaczycie różnicę !

Posted (edited)

dobrze, że trafiliście do janickiego; on patrzy realnie i nie ma tendencji do przesady w żadną stronę; mam do niego zaufanie bo naprawiał mojego psa (zresztą adoptowanego z dogo), ktorego nikt nie chcial ratować;
i udalo się, a więc to było możliwe;
zatem, jeśli jest jakakolwiek szansa, żeby roja uratować, to on ją dostrzeże i wykorzysta; niestety w międzylesiu nie mam nikogo, żeby go prosić o pomoc... przykro mi

Edited by kakadu
Posted

dzieki ze jestescie
Z Rojem od wczorajszej wizyty w Wawrze jakby lepiej. Chyba uslyszal od Pana doktora ze ma szanse i chlopak sie stara.
Dostal TRAUMEEL-S 5 amp co 3 dzien INNTRAVIT B12 i COMBIVIT ze sr znieczulajacym(ten lek do kopienia w nastepnym tyg)
Najgorsze jest to ze mam 0 zl Zaraz bede dzwonic po ludziach i zebrac...
Z jednej strony ciesze sie ze jest dla Niego szansa a z drugiej mam juz serdecznie dosyc brak czasu(2 maluchow z ktorymi nikt na koszt psa nie chce zostac) brak kasy(bo ja nie pracuje tylko maz) a i tutaj ludzie obiecuje zlote gory a jak przyjdzie co do czego to wlasnie teraz nie maja czasu

Posted

jestem i ja

wysłałam wiadomość na tablicy fb palucha i Zwierzaki w Potrzebie oni mają sporo wolonatriuszy i osób które zaglądają może się uda...
ja żałuję że nie mam czasu bo bym podjeżdżała bo z Zielonki to nawet blisko pociągiem i już jestem ( ale też mam na DT psiaka i jeszcze babcia chora ) jakby było w zielonce to bym znalazła jakoś czas bo wtedy by się nie marnowało czasu na dojazd ( a tak bez autoa to trochę by się zeszło) :( trzymam kciuki i pytam się znajomych

Posted

jeśli masz na myśli nas z dogo, to możesz liczyć głównie na wsparcie wirtualne, jakieś rzeczowe, ewentualnie finansowe, jeśli trafią się jakieś zasobniejsze dziewczyny czy bogatsi chłopcy. Fizycznie mało kto jest w stanie pojawić sie i pomóc. Zapraszam Cie do Birmy, Mimi, Tinki, Maciejki czy sierokocińca. Zobaczysz jak to jest mieć bezpłatny dom tymczasowy i niewielka grupe osób, które mogą wesprzeć dobrym słowem, podpowiedzią czy bazarkiem. Z resztą zostaję sama. Tylko 10-ka zwierząt i to problematycznych i długi w kosmos wielkie. Zresztą nie ja jedna. Jest nas kilka i wierz mi, nie jest łatwo, bo tak samo mamy rodziny, tak samo mamy problemy.
Więc nie łam się.

Posted

mam nadzieję że ktoś znajdzie się żeby chociaż jeden dzień poświęcić w tygodniu bo jakby się znalazło osoby to tak żeby było zastępstwo wyznaczyć dni [IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley1.gif[/IMG] a tak w ogóle można jeszcze ulicę ?? żeby tak zorientować się w której części Międzylesia to jest ? 14 dni trzeba pomagać ... teraz by trzeba było kogoś znaleźć ja może ale nie mogę zapewnić na 100 % w weekend bym mogła ( bo wtedy ktoś z rodziny ma wolne i wtedy bym mogła podjechać rowerem ) ale to dopiero okaże się bliżej week [IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley5.gif[/IMG] takie niepewne wiem że to nic nie daje ale postaram się [IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley1.gif[/IMG]

Posted

Witam.Fizycznie nie pomogę,bo ze Ślaska nie dojadę.Mogę zrobić na FB wydarzenie ale muszę znać numer konta i to najlepiej fundacyjnego,bo z prywatnym mogą być kłopoty z U.S.W wydarzeniu mogę dopisać,że jest potrzebna pomoc finansowa i przy rehabilitacji ale muszę mieć dane do kontaktu oraz konkretne miejsce,gdzie dojechać."Szczegóły" ale bez tego nawet nie ma co się brać za event.
P.S. Nie napisałem co najważniejsze-super,że psiak ma szansę i [COLOR=#ff8c00]weterynarka[/COLOR] niech lepiej zmieni firmę na zakład utylizacji.

Posted (edited)

dałam info na stronach na fb palucha i innej organizacji jest odzew osób pytających się o szczegóły ja przekazuje info co i jak i jak coś to wpadną tutaj coś napisać jeszcze nie wiem czy to pewne bo większość myślało że to z grochowa ( bo ogłoszenie jest takie zrobione) ale jak coś mają dalej info przesłać zobaczy się co z tego wyjdzie

potrzebne jest dokładne info gdzie peisek przebywa ul. itp.

Edited by Elwira1992
Posted

Witam,

Przeczytałam na fb ogłoszenie pani Grzębkowskiej Justyny o pomocy przy Roju.
Zgłaszam się do pomocy.
Potrzebuje tylko więcej info dot. ulicy w Miedzylesiu itp.
Nie urkywam, że pracuje do 18 a co 2 dzien do 16, weekendy mam wolne.
Także w weekendy mogę napewno pomagać dłuzej.
Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze parę osób do pomocy i że Roj wyjdzie z tego:-)

pozdarwiam,
Oliwia

Posted

sytuacja wyglada tak-
1.PSIAK JESZCZE NA GROCHOWIE(WARSZAWA)
2. PANI Z MIEDZYLESIA WEZMIE GO DOPIERO JAK BEDZIE MIALA NA TYDZIEN PI RAZY DZRZWI USTALONY GRAFIK (KTO KIEDY PRZYJEDZIE)
3. LOKALIZACCJA W MIEDZYLESIU TO OKOLICE CENTRUM ZDROWIA DZIECKA
4.CZEKAM NA WYNIK ROZMOWY Z PANIA PREZES TOZu ODNOSNIE UDOSTEPNIENIA KONTA FUNDACJI

Posted

są też odpowiedzi z gumtree ale czekam na numery telefonów, żeby móc coś ustalać:)
Osoby z Grochowa z kolei by się przydały do wyprowadzania collie...Ja podjadę do Pani w sobotę zrobić zdjęcia kolaczce. Fundacja Dr.Lucy też została powiadomiona, więc coś się zaczyna dziać również w tej sprawie:)

Posted

o jakie collie chodzi ? można jakieś info lub link do wątku bo jak piesek przeniesie się do Miedzylesia osoba mieszkająca na grochowie może by się podjęła jest taka pani to mogę jej wysłać info :)

Posted

jeszcze nie ma wątku, bo nie ma zdjęć. Tutaj puściłam w międzyczasie info. Szukam chętnych tylko nie mogę się do Pani dodzwonić. To starsza, schorowana osoba. To taki odzew na ogłoszenia, że psy mamy do oddania:)) Już chyba jestem u kresu i wariuję, bo śmiać mi się chce na myśl o odzewie. Byle już więcej takich odzewów nie było....

[quote name='ludwa']
Właśnie, żeby mi nudno nie było....Zadzwoniła do mnie Pani, która zobaczyła ogłoszenie o psach do adopcji...
Pani poszukuje domu dla swojej collaczki a zanim się ten dom znajdzie, to pomocy w opiece, czyli głównie spacerów. Sunia ma 9 lat...Ta sama okolica. Pani odchodzi na raka....
Ja na prawde mam już dość:([/QUOTE]

[quote name='ludwa']Obiecałam Pani, że przyjadę porozmawiać i porobić zdjęcia. Ale skąd wytrzasnąć kogoś na spacery?[/QUOTE]

Posted

Szaserów/ Wspólna Droga.
Pani stara sie też sama wychodzić
Najlepiej jakby znalazł się ktoś blisko i że tak ujmę "stały" w pomocy. Bo Pani się trochę obawia obcych osób.

Posted

jeny, rzut beretem ode mnie....
ale ja nie mam jak :/
raczej jako jakaś awaria, czy coś...

ale ta Pani potrzebuje jednej osoby na stałe! Trochę sie dziwię, że sąsiedzi obojętni, chociażby jakiś dzieciak po sąsiedzku, który lubi zwierzaki, a rodzice nie pozwalają, dzieciarni mnóstwo, obok szkoła...

Posted

[quote name='Oliwia1']Witam,

Przeczytałam na fb ogłoszenie pani Grzębkowskiej Justyny o pomocy przy Roju.
Zgłaszam się do pomocy.
Potrzebuje tylko więcej info dot. ulicy w Miedzylesiu itp.
Nie urkywam, że pracuje do 18 a co 2 dzien do 16, weekendy mam wolne.
Także w weekendy mogę napewno pomagać dłuzej.
Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze parę osób do pomocy i że Roj wyjdzie z tego:-)

pozdarwiam,
Oliwia[/QUOTE]

Oliwia bardzo Ci dziękuje Kochana !
Jest promyczek dla ślicznego.

Posted

Witam.Widzę,że nikt się nie odniósł do moich pytań :cool3: Z powyższych postów wnioskuję,że sobie radzicie ,bardzo się cieszę z uwagi na psiaka -powodzenia:cool3:.

Posted

[quote name='wolf122']Witam.Widzę,że nikt się nie odniósł do moich pytań :cool3: Z powyższych postów wnioskuję,że sobie radzicie ,bardzo się cieszę z uwagi na psiaka -powodzenia:cool3:.[/QUOTE]

Pewnie umknęło w ferworze walki.