miśkowa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Supergogo,dzięki za radę,ale w moim miasteczku są tylko dwie ,,kliniki,, weterynaryjne,byłam dziś w jednej i drugiej,i w żadnej nie chcą tego zrobić.Chyba pozostaje mi to jedyne wyjście,czyli uśpić małe...mam doła. Quote
Gosiapk Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='miśkowa']Witam wszystkich.Fajne te wasze maluszki i obawiam się że ja niedługo też będę takie mieć.Moja Sunia która wzięłam w styczniu ze schroniska miesiąc temu miała cieczkę i niestety w 15 dniu cieczki moje dzieci niechcąco wypuściły ją na dwór,a pod blokiem już czekało na nią stado psów.Pobiegła a one za nią.Wróciła sama po pół godzinie.Od razu pobiegłam z nią do weta.Powiedział żeby przyjść za miesiąc to zrobi sterylkę,więc dzisiaj byłam,a on mi mówi ze nie zrobi sterylki bo to niebezpieczne i że mam przynieść ślepy miot do uśpienia.Nie wiem czy będę w stanie to zrobić.Może wiecie coś na temat sterylki aborcyjnej,czy rzeczywiście po czterech tygodniach ciąży nie można już tego zrobić?[/quote] To jakiś kiepski wet. Powinien dać dwa zastrzyki do zrobienia w 3 i 5 dniu po kryciu i nie byłoby szczeniąt. Idz do innego weta na aborcyjną sterylkę. Trzymam kciuki. Quote
Gosiapk Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='miśkowa']Supergogo,dzięki za radę,ale w moim miasteczku są tylko dwie ,,kliniki,, weterynaryjne,byłam dziś w jednej i drugiej,i w żadnej nie chcą tego zrobić.Chyba pozostaje mi to jedyne wyjście,czyli uśpić małe...mam doła.[/quote] A czy daleko masz do większego miasta, gdzie jest więcej klinik? Operację zrobią i wydadzą psa w kilka godzin, a Ty w tym czasie możesz iść na spacer do parku czy pochodzić po sklepach. Poczekać na nią. Quote
miśkowa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Większe miasto jest 45 km od mojego i własnie czekam na wiadomość od znajomej dogomaniaczki z tego miasta,ma mi podać numer telefonu do kliniki bo podany w necie jest nieaktualny.Szkoda tylko,że tam tak drogo,u nas sterylkę robią za 120 zł a tam chyba z 250,jak mąż się dowie to nie wiem co to będzie... Quote
Gosiapk Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 120zł to bardzo tanio za sterylizację suczki. :-o Quote
miśkowa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 No,u nas tyle biorą,w jednej klinice 120,w drugiej 140 zł.Pzryszedł mi do głowy jeszcze jeden,trochę podstępny i nie wiem czy dobry pomysł.W poniedziałek ma być inny wet niż ten z którym gadałam dziś,może pójdę w poniedziałek do niego i poproszę o strylkę nie mówiąc że Sunia jest w ciąży?Dowie się w trakcie zabiegu i nie będzie miał wyjścia.Co o tym myślicie?Bardzo przepraszam właścicieli wątku za zaśmiecanie go moimi sprawami,ale nie wiedziałam gdzie się zwrócić o radę. Quote
AZ-IWONA Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Miśkowa, jeśli zajdzie taka konieczność że bedziesz musiała wykonać sterylkę w innym mieście - drożej - to ja pokryję różnicę.:evil_lol: Quote
miśkowa Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 AZ-IWONA,nie wiem czy mówisz serio czy żartujesz.Naprawdę jestem w trudnej sytuacji finansowej,nie pracuje,mam 2 dzieci a mąż zarabia marnie na budowie.Nawet te 120 zł na sterylkę to dla nas duży wydatek a co dopiero drugie tyle,nawet mi głupio powiedzieć o tym mężowi.Serio byś pokryła różnicę?Jeśli tak to chyba musisz być aniołem. Quote
supergoga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Miśkowa, ja też dołożę do sterylki - nie dam rady wiele, ale 50 zł dam. Jedź i ciachnij sukę. Nie ma na co czekać. A ten podstep nie jest dobry. Wet powinien wiedzieć, że suka może być ciężarna. Nie znam się, ale może byc inan metoda sterylizacji. Quote
Czaka Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Mieliśmy dzisiaj dzień wyjazdowy. Wyjechaliśmy o trzeciej rano i właśnie wróciliśmy do domku. Psiaki miewają się dobrze, Brutusik mam nadzieję też. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Agusiu oczywiście , bezbłędnie rozpoznałaś swojego klucha. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Supergoga jeżeli nie możesz zaglądać na wątek z powodu zdjęć maluchów, to ja mogę nie umieszczać żadnych fotek, ale nie opuszczaj nas proszę. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Iwonko ciekawa jestem jak tam Twoi znajomi , czy podobała im się jedna z moich świnek morskich, np. Banieczka. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
supergoga Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 No co Wy, fotki muszą być. Wszak cioteczek tu całe tabuny sa i zaraz by mi najazd zrobiły, coby mi łeb ukręcić. Po prostu pusto i smutno. Tak sie jakoś do tego małego brąziku przyzwyczaiłam. Opal zagląda i zdaje relacje o Tsukim. Wszystkim szczeniakom i ich mamci życze juz tylko zdrowia i super domków. Quote
AZ-IWONA Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Co do sterylki mówię / piszę / poważnie. Nie martw sie na zapas tylko rób swoje. Romeczku ja jestem wiekowa osoba, proszę o zdjęcia na emaila bo z dogo nie potrafie ściagać. Jesli mogę prosić to takie ze wszystkich stron. Na decyzje to troszeczke za wcześnie bo oni by chcieli mieć pewność że z małej kluski nie wyrośnie brytan. Ostatnio musieli dźwigać ok 20 kg / jak Misiek chorował /na trzecie pietro. Quote
BIANKA1 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Mogą być małe i 20 kg, ważyć :evil_lol: Skądś to znam :shake: Quote
Czaka Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 [quote name='AZ-IWONA']Co do sterylki mówię / piszę / poważnie. Nie martw sie na zapas tylko rób swoje. Romeczku ja jestem wiekowa osoba, proszę o zdjęcia na emaila bo z dogo nie potrafie ściagać. Jesli mogę prosić to takie ze wszystkich stron. Na decyzje to troszeczke za wcześnie bo oni by chcieli mieć pewność że z małej kluski nie wyrośnie brytan. Ostatnio musieli dźwigać ok 20 kg / jak Misiek chorował /na trzecie pietro.[/quote] Kurcze, to znaczy, że nie dotarły do Ciebie te zdjęcia trzech łaciatych świneczek , które Ci wysłałam na emaila??? Niestety nie mogę dać gwarancji co do wielkości szczeniorów, bo Zadra nie chce nic powiedzieć o swoim ukochanym (lub ukochanych) Quote
Laguna007 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Chciałam sie spytać jaka jest sytuacja piesków:) czy może sa juz na nie jacyś chętni? są juz arezerwowane? króte jecsez niemaja gdzie pojsc, prosze o odpwoiedz Quote
AZ-IWONA Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 [quote name='Romek-Zamość']Kurcze, to znaczy, że nie dotarły do Ciebie te zdjęcia trzech łaciatych świneczek , które Ci wysłałam na emaila??? Niestety nie mogę dać gwarancji co do wielkości szczeniorów, bo Zadra nie chce nic powiedzieć o swoim ukochanym (lub ukochanych)[/quote] To ja jestem fujara :evil_lol: :mad: - oczywiście że dotarły !! Ja jakoś oddzielam wątek dogo od prywatnej korespondencji :cool1: Poczekamy jeszcze na zdjęcia jak zaczną chodzić :multi: Quote
Czaka Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 [quote name='Laguna007']Chciałam sie spytać jaka jest sytuacja piesków:) czy może sa juz na nie jacyś chętni? są juz arezerwowane? króte jecsez niemaja gdzie pojsc, prosze o odpwoiedz[/quote] Lagunko zostały jeszcze dwie łaciate ślicznotki:razz: Quote
Czaka Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 [quote name='AZ-IWONA']To ja jestem fujara :evil_lol: :mad: - oczywiście że dotarły !! Ja jakoś oddzielam wątek dogo od prywatnej korespondencji :cool1: Poczekamy jeszcze na zdjęcia jak zaczną chodzić :multi:[/quote] [FONT=Arial][SIZE=4]Też mi się wydaje, że z fotkami reklamującymi moje łaciatki, to troszkę trzeba poczekać.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4] Za jakiś tydzień psiaki będą biegały i wtedy będzie szansa na jakieś fajne ujęcia. W tej chwili to tylko leżą, jedzą, rosną i sikają, a ja mam po nich pranko dwa razy dziennie, ba Zadra już nie wyrabia. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4]Poza tym zaczynają im się rozklejać oczka, więc lada chwila będą widziały i wtedy mi się zacznie. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
AZ-IWONA Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Oj zacznie się zacznie. Jak się rozniegną na sześć stron świata :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Moja mała krówka łaciata Adelka szuka dobrego domku :) Quote
Czaka Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 Jeśli pozwolicie, to wkleję zdjęcia łaciatych ślicznotek poszukujących domku. [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/3223/img2721mv5.jpg[/IMG] [IMG]http://img530.imageshack.us/img530/3023/img2722rx1.jpg[/IMG] [IMG]http://img526.imageshack.us/img526/664/img2723dw3.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts