Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Supergogo,dzięki za radę,ale w moim miasteczku są tylko dwie ,,kliniki,, weterynaryjne,byłam dziś w jednej i drugiej,i w żadnej nie chcą tego zrobić.Chyba pozostaje mi to jedyne wyjście,czyli uśpić małe...mam doła.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='miśkowa']Witam wszystkich.Fajne te wasze maluszki i obawiam się że ja niedługo też będę takie mieć.Moja Sunia która wzięłam w styczniu ze schroniska miesiąc temu miała cieczkę i niestety w 15 dniu cieczki moje dzieci niechcąco wypuściły ją na dwór,a pod blokiem już czekało na nią stado psów.Pobiegła a one za nią.Wróciła sama po pół godzinie.Od razu pobiegłam z nią do weta.Powiedział żeby przyjść za miesiąc to zrobi sterylkę,więc dzisiaj byłam,a on mi mówi ze nie zrobi sterylki bo to niebezpieczne i że mam przynieść ślepy miot do uśpienia.Nie wiem czy będę w stanie to zrobić.Może wiecie coś na temat sterylki aborcyjnej,czy rzeczywiście po czterech tygodniach ciąży nie można już tego zrobić?[/quote]
To jakiś kiepski wet. Powinien dać dwa zastrzyki do zrobienia w 3 i 5 dniu po kryciu i nie byłoby szczeniąt. Idz do innego weta na aborcyjną sterylkę. Trzymam kciuki.

Posted

[quote name='miśkowa']Supergogo,dzięki za radę,ale w moim miasteczku są tylko dwie ,,kliniki,, weterynaryjne,byłam dziś w jednej i drugiej,i w żadnej nie chcą tego zrobić.Chyba pozostaje mi to jedyne wyjście,czyli uśpić małe...mam doła.[/quote]
A czy daleko masz do większego miasta, gdzie jest więcej klinik? Operację zrobią i wydadzą psa w kilka godzin, a Ty w tym czasie możesz iść na spacer do parku czy pochodzić po sklepach. Poczekać na nią.

Posted

Większe miasto jest 45 km od mojego i własnie czekam na wiadomość od znajomej dogomaniaczki z tego miasta,ma mi podać numer telefonu do kliniki bo podany w necie jest nieaktualny.Szkoda tylko,że tam tak drogo,u nas sterylkę robią za 120 zł a tam chyba z 250,jak mąż się dowie to nie wiem co to będzie...

Posted

No,u nas tyle biorą,w jednej klinice 120,w drugiej 140 zł.Pzryszedł mi do głowy jeszcze jeden,trochę podstępny i nie wiem czy dobry pomysł.W poniedziałek ma być inny wet niż ten z którym gadałam dziś,może pójdę w poniedziałek do niego i poproszę o strylkę nie mówiąc że Sunia jest w ciąży?Dowie się w trakcie zabiegu i nie będzie miał wyjścia.Co o tym myślicie?Bardzo przepraszam właścicieli wątku za zaśmiecanie go moimi sprawami,ale nie wiedziałam gdzie się zwrócić o radę.

Posted

AZ-IWONA,nie wiem czy mówisz serio czy żartujesz.Naprawdę jestem w trudnej sytuacji finansowej,nie pracuje,mam 2 dzieci a mąż zarabia marnie na budowie.Nawet te 120 zł na sterylkę to dla nas duży wydatek a co dopiero drugie tyle,nawet mi głupio powiedzieć o tym mężowi.Serio byś pokryła różnicę?Jeśli tak to chyba musisz być aniołem.

Posted

Miśkowa, ja też dołożę do sterylki - nie dam rady wiele, ale 50 zł dam. Jedź i ciachnij sukę. Nie ma na co czekać. A ten podstep nie jest dobry. Wet powinien wiedzieć, że suka może być ciężarna. Nie znam się, ale może byc inan metoda sterylizacji.

Posted

[FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Mieliśmy dzisiaj dzień wyjazdowy. Wyjechaliśmy o trzeciej rano i właśnie wróciliśmy do domku. Psiaki miewają się dobrze, Brutusik mam nadzieję też. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Agusiu oczywiście , bezbłędnie rozpoznałaś swojego klucha. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Supergoga jeżeli nie możesz zaglądać na wątek z powodu zdjęć maluchów, to ja mogę nie umieszczać żadnych fotek, ale nie opuszczaj nas proszę. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3]Iwonko ciekawa jestem jak tam Twoi znajomi , czy podobała im się jedna z moich świnek morskich, np. Banieczka. [/SIZE][/FONT]

Posted

No co Wy, fotki muszą być. Wszak cioteczek tu całe tabuny sa i zaraz by mi najazd zrobiły, coby mi łeb ukręcić.
Po prostu pusto i smutno. Tak sie jakoś do tego małego brąziku przyzwyczaiłam.
Opal zagląda i zdaje relacje o Tsukim.
Wszystkim szczeniakom i ich mamci życze juz tylko zdrowia i super domków.

Posted

Co do sterylki mówię / piszę / poważnie. Nie martw sie na zapas tylko rób swoje.
Romeczku ja jestem wiekowa osoba, proszę o zdjęcia na emaila bo z dogo nie potrafie ściagać. Jesli mogę prosić to takie ze wszystkich stron.
Na decyzje to troszeczke za wcześnie bo oni by chcieli mieć pewność że z małej kluski nie wyrośnie brytan.
Ostatnio musieli dźwigać ok 20 kg / jak Misiek chorował /na trzecie pietro.

Posted

[quote name='AZ-IWONA']Co do sterylki mówię / piszę / poważnie. Nie martw sie na zapas tylko rób swoje.
Romeczku ja jestem wiekowa osoba, proszę o zdjęcia na emaila bo z dogo nie potrafie ściagać. Jesli mogę prosić to takie ze wszystkich stron.
Na decyzje to troszeczke za wcześnie bo oni by chcieli mieć pewność że z małej kluski nie wyrośnie brytan.
Ostatnio musieli dźwigać ok 20 kg / jak Misiek chorował /na trzecie pietro.[/quote]

Kurcze, to znaczy, że nie dotarły do Ciebie te zdjęcia trzech łaciatych świneczek , które Ci wysłałam na emaila???
Niestety nie mogę dać gwarancji co do wielkości szczeniorów, bo Zadra nie chce nic powiedzieć o swoim ukochanym (lub ukochanych)

Posted

Chciałam sie spytać jaka jest sytuacja piesków:) czy może sa juz na nie jacyś chętni? są juz arezerwowane? króte jecsez niemaja gdzie pojsc, prosze o odpwoiedz

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Kurcze, to znaczy, że nie dotarły do Ciebie te zdjęcia trzech łaciatych świneczek , które Ci wysłałam na emaila???
Niestety nie mogę dać gwarancji co do wielkości szczeniorów, bo Zadra nie chce nic powiedzieć o swoim ukochanym (lub ukochanych)[/quote]

To ja jestem fujara :evil_lol: :mad: - oczywiście że dotarły !!
Ja jakoś oddzielam wątek dogo od prywatnej korespondencji :cool1:
Poczekamy jeszcze na zdjęcia jak zaczną chodzić :multi:

Posted

[quote name='Laguna007']Chciałam sie spytać jaka jest sytuacja piesków:) czy może sa juz na nie jacyś chętni? są juz arezerwowane? króte jecsez niemaja gdzie pojsc, prosze o odpwoiedz[/quote]

Lagunko zostały jeszcze dwie łaciate ślicznotki:razz:

Posted

[quote name='AZ-IWONA']To ja jestem fujara :evil_lol: :mad: - oczywiście że dotarły !!
Ja jakoś oddzielam wątek dogo od prywatnej korespondencji :cool1:
Poczekamy jeszcze na zdjęcia jak zaczną chodzić :multi:[/quote]

[FONT=Arial][SIZE=4]Też mi się wydaje, że z fotkami reklamującymi moje łaciatki, to troszkę trzeba poczekać.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=4] Za jakiś tydzień psiaki będą biegały i wtedy będzie szansa na jakieś fajne ujęcia. W tej chwili to tylko leżą, jedzą, rosną i sikają, a ja mam po nich pranko dwa razy dziennie, ba Zadra już nie wyrabia. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=4]Poza tym zaczynają im się rozklejać oczka, więc lada chwila będą widziały i wtedy mi się zacznie. [/SIZE][/FONT]

Posted

Jeśli pozwolicie, to wkleję zdjęcia łaciatych ślicznotek poszukujących domku.

[IMG]http://img524.imageshack.us/img524/3223/img2721mv5.jpg[/IMG]

[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/3023/img2722rx1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img526.imageshack.us/img526/664/img2723dw3.jpg[/IMG]