AniaKlimas Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 mam znajomego ktory chce oddac suke z rodowodem, zalezy mu na czasie na kasie wcale jesli nie znajdzie sie ktos chetny kto wykozysta specyfike tej rasy dobrze to prawdopodobnie trafi do schroniska :( suka znajduje sie w woj. slaskim, mieszka w kojcu, na pewno potrzebuje zabiegów pielegnacyjnych aby wygladala jak na ta rase przystalo. jest poprawna exterierowo wiec na wystawach zapewne moglaby powalczyc :) w razie wiekszej ilosci info moj nr 790881988 pozdrawiam moze sie ktos zlituje ?? :) Quote
malawaszka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 a gdzie w województwie śląskim? są jakieś zdjęcia? może gdzies niedaleko mnie to mogłabym podjechać obciąć ją i zdjęcia zrobić - znalezienie domu dla młodej rasowej suczki to jest chwilka - ważne, żeby jej nie dać byle gdzie do rozmnazania tylko jakiś fajny dom wybrać skoro suka z rodowodem to czy hodowca wie o tym, ze suczka szuka domu? może sam byłby zainteresowany :roll: Quote
AniaKlimas Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 malawaszka napisał(a):a gdzie w województwie śląskim? są jakieś zdjęcia? może gdzies niedaleko mnie to mogłabym podjechać obciąć ją i zdjęcia zrobić - znalezienie domu dla młodej rasowej suczki to jest chwilka - ważne, żeby jej nie dać byle gdzie do rozmnazania tylko jakiś fajny dom wybrać skoro suka z rodowodem to czy hodowca wie o tym, ze suczka szuka domu? może sam byłby zainteresowany :roll: wiem ze znalezienie domu to nie problem ale znalezienie dobrego i odpowiedzialnego to juz gorzej ze zdjeciami i obcieciem sobie poradze musze znajsc tylko chwilke czau zeby tam jechac suka jest w żarkach a dokładnie w jaworzniku w woj slaskim- mała wioska w pow. myszkowskim. postaram sie jutro alub w najblizszych dniach tam skoczyc.. napisałam tu bo ja mam bordery a to inna rasa i znajomych mało w olbrzymach :D Quote
AniaKlimas Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 malawaszka napisał(a):Do Jaworznika mam 25 km więc mogę pomóc chyba ze tak :) we dwie to latwiej niz w pojedynke, czy to podgolic czy zrobic fotki :) - dzis do nich zadzwonie i moze jutro tam podjedziemy. jak mozesz to wyslij mi namiary bezposrednie do siebie. Quote
AniaKlimas Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 na razie sie wstrzymam miałam kilka tel. w sprawie. jeden bardzo fajny dom zobaczymy czy cos z tego wyjdzie :) Quote
malawaszka Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 tylko błagam, żeby ona nie poszła do rozrodu... najlepiej jakby się dało ją wysterylizować Quote
AniaKlimas Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 dzwoniła do mnie Pewna pani z drugiego konca polski z zarejestrowanej hodowli sznaucerow olb. chciała suke dla swoich sasiadów którzy mieli od nie j miec szczyla ale za mało ich było. wiesz jesli to jest legalna hodowla to ja nie mam ale - do pseudo no way!!! Quote
marako Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Legalne hodowle też niekiedy eksploatują suki ponad miarę, często trzymają psy w kojcach. Dom zwykły, z miłośnikami rasy, odpowiedzialnymi ludźmi to chyba najlepszy dom dla rodowodowej suki. Quote
malawaszka Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 ZAPRASZAM na świetny sznaucerowy bazar!!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/228840-SZNAUCERY-dla-Sznaucer%C3%B3w-maskotki-figurki-gad%C5%BCety-cuda!!!-do-13-07-g-13-13 Quote
malawaszka Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 tak wiem, tylko nie mogłam znaleźć czasu bo ostatnio sporo pracy miałam, jeżdżenia do wetów z psami i burze które mnie unieruchamiają w domu bo psy... , ale może w sobotę? Quote
AniaKlimas Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='malawaszka']tak wiem, tylko nie mogłam znaleźć czasu bo ostatnio sporo pracy miałam, jeżdżenia do wetów z psami i burze które mnie unieruchamiają w domu bo psy... , ale może w sobotę?[/QUOTE] rozumiem.. mnie pasuje :) umów sie z nimi ja sie dostosuje :) teraz juz mam czas Quote
malawaszka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 sorki dziś nic z tego :( musiałam dać Ojcu samochód bo jego się popsuł... Quote
malawaszka Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Sytuacja wygląda tak, że Państwo jeszcze się wahają czy ją oddadzą Quote
marako Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Jeśli nadal mieszka w kojcu, to lepiej, żeby się nie wahali, bo może jednak znajdzie dom bez kojca. Quote
malawaszka Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='marako']Jeśli nadal mieszka w kojcu, to lepiej, żeby się nie wahali, bo może jednak znajdzie dom bez kojca.[/QUOTE] na to nie mam wpływu... skoro hodowcy psów nawet rodowodowych sprzedają je do mieszkania w kojcach... właściciel opowiadał mi jak wyglądała suka, jak zabrali ją od "hodowcy" - w głowie się nie mieści... nie dość, że była pogryziona, wychudzona, niesocjalizowana to jeszcze wyczuł gnój kasę i skasował ich jak za zboże... pan wielki sędzia hodowca ZKwPl.... boże jak ja gardzę tymi szmaciarzami... nigdy nie pojmę tego, że ZK hołubi takich ..... i jeszcze w dodatku sędzia!!!!!! koszmar! jak mamy wymagać od pseudohodowców dobrego traktowania psów skoro nawet ci, którzy się wynoszą pod niebiosa i liczą sobie za psy ciężką kasę, traktują je jak maszynki do robienia kasy??!! aż się we mnie gotuje jak o tym piszę Quote
marako Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Ja też nienawidzę takich hodowców i dokładam wszelkich starań, żeby przynajmniej nie było tajemnicą tego "towarzystwa wzajemnej adoracji" to, co się dzieje w ich fabrykach psów. Już zdążyłam się narazić jednemu takiemu (i nawet zbieram baty od czasu do czasu za pewne swoje wystąpienie). Nie zmienia to jednak faktu, że każdy, kto chce mieć psa powinien mu zapewnić warunki takie, żeby pies był szczęśliwy, niezależnie od tego, czy hodowca psa był ch... łasym na kasę, bez poszanowania dla zwierzaków, czy człowiekiem. Na szczęście znam też paru hodowców z ZKwP, którzy kochają psy i jak mają czasem szczenięta (co jest wydarzeniem), to o nie dbają i sprzedają je tylko do sprawdzonych domów. Quote
Recommended Posts