Jump to content
Dogomania

Mika[*] i Inez, staruszki jamniczki... INEZ zbiera $$$ na badania i PDT

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdola']Zrobiłam dziewczynom pseudo bazarek, ale odradzam tam wchodzić;)

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236230-NIE-WCHODZ-!-Robiąc-to-mamy-nadzieje-ze-jesteś-uczciwy-Do-01-12-12r"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236230-NIE-WCHODZ-!-Robiąc-to-mamy-nadzieje-ze-jesteś-uczciwy-
Do-01-12-12r[/URL][/QUOTE]

Moja ciekawość też zwyciężyła,dziekuję za konto,wpłata -5zł już poszła.
Ja swój bazarek zaczełam sklecać ale z powodu wyjazdu raczej uruchomię go jutro póżną nocą lub w niedziele.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdola']Zrobiłam dziewczynom pseudo bazarek, ale odradzam tam wchodzić;)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236230-NIE-WCHODZ-!-Robiąc-to-mamy-nadzieje-ze-jesteś-uczciwy-Do-01-12-12r[/URL][/QUOTE]

Podejmę to ryzyko ;)

Posted

Sunie są w PDT od końca czerwca, jeśli dobrze pamiętam...a zapłacone jest tylko za 2 miesiące :(
[B]Lupi [/B]pisała mi kilka dni temu, że odezwie się/zadzwoni do [B]Hałabajówki[/B] w weekend (na jej koncie jest uzbierane na kolejne 2 mies) i poda termin, kiedy będzie mogła oddać pieniążki.
To i tak miesiąc w plecy będą sunie :( a na miesiąc z wyżywieniem trzeba dla nich uzbierać ok 400 zł (250 zł na PDT + ok 150 zł na gotowane jedzonko).
Opłaty za PDT suniek [B]Hałabajówka[/B] chciała przeznaczać na utrzymanie i leczenie stadka swoich pozostałych ("bezpłatnych") tymczasów, dlatego te 250 zł, to wydaje mi się, że minimum na PDT wypada uzbierać, a nawet tyle się nie udaje :(
Ludzie są często negatywnie nastawieni do hotelików/PDT, ale w tym przypadku nikt na nieszczęściu suniek nie chce zarobić, tylko w ten sposób pomóc i innym psom...dlatego ogromnie prosimy o wsparcie.

Posted

[quote name='Cudak']Sunie są w PDT od końca czerwca, jeśli dobrze pamiętam...a zapłacone jest tylko za 2 miesiące :(
[B]Lupi [/B]pisała mi kilka dni temu, że odezwie się/zadzwoni do [B]Hałabajówki[/B] w weekend (na jej koncie jest uzbierane na kolejne 2 mies) i poda termin, kiedy będzie mogła oddać pieniążki.
To i tak miesiąc w plecy będą sunie :( a na miesiąc z wyżywieniem trzeba dla nich uzbierać ok 400 zł (250 zł na PDT + ok 150 zł na gotowane jedzonko).
Opłaty za PDT suniek [B]Hałabajówka[/B] chciała przeznaczać na utrzymanie i leczenie stadka swoich pozostałych ("bezpłatnych") tymczasów, dlatego te 250 zł, to wydaje mi się, że minimum na PDT wypada uzbierać, a nawet tyle się nie udaje :(
Ludzie są często negatywnie nastawieni do hotelików/PDT, ale w tym przypadku nikt na nieszczęściu suniek nie chce zarobić, tylko w ten sposób pomóc i innym psom...dlatego ogromnie prosimy o wsparcie.[/QUOTE]
Pięknie to ujelas...... To ja wpisze, ze koszt wyżywienia wynosi 150 zł, i razem za utrzymanie suniek wynosi 400 zł (200 na jedna), dla jasności? Czekam na zgodę cioteczek, głownie Halabajowki ;) Cioteczka, nie dość ze utrzymuje to jeszcze wystawiła bazarek ze swoimi pięknymi własnoręcznie wykonanymi cudenkami.....

Piją niestety moge pomoc tylko bazarkami i fantami, które juz przeznaczylam.....

Posted

No tak myślę, że zamiast rozdrabniać to ich utrzymanie osobno na opłatę na DT i osobno na jedzonko, lepiej to łącznie ując jako "400 zł z wyżywieniem"?

Posted

To super!

[SIZE=5][COLOR=#ff0000]Szukam kogoś, kto mógłby poprowadzić bazarek na dziewczyny i Urgo. W połowie jest juz opisany, (większość opisów z netu).... Książkowy, nie są to moze najnowsze wydania [/COLOR]:diabloti: [COLOR=#ff0000]Ale moze coś sie sprzeda... Ja moge wysyłać.[/COLOR][/SIZE]

Posted (edited)

Ja niestety z braku czasu nie dam rady pomóc z bazarkiem,ledwie udało mi sie wystawic swój i mam nadzieje ze ktos od czasu do czasu zajrzy tam by go podnieść.
[B]
Bazarek na wsparcie suniecze[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236232-Samochodziki-dla-małych-i-dużych-chłopców-na-potrzebujace-jamniki-KUP-TERAZ-Do-1-12"]Małe samochodziki-dla-małych-i-dużych-chłopców-na-potrzebujace-jamniki-KUP-TERAZ-Do-1-12

[/URL]

Edited by danka1234
http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=20025702&do=editpost
Posted

Poszłam dzisiaj późnym wieczorem do suniek bo co im pościelę to one robią straszny kipisz... pomyślałam sobie że je wezmę z zaskoczenia i się udało ;)
Sunie na zimę jak wiecie przeniosłam do budynku gospodarczego zawsze to cieplej zimą bo jest ogrzewany na ok 12 stopni a one sobie obmyśliły taki plan że ściągają kocyki z kołdry którą im dałam żeby miały miękko i się zakopują w takiej uwitej norce...takie mądralińskie są że hej ;) i tylko im noski wystają ;) A na dwór jak idą to biegną w jedno miejsce i kopią dziury zwłaszcza nez jest zawsze do połowy brudna ;)

Nie wiem czy już pisałam przelew doszedł, dzięki wielkie :)

Posted

Mądre sunieczki,
przepraszam ze nie mam czasu przeczytac całego watku (moze kiedyś)a mam pytanie jak one stają z ogloszeniami bo nie znalazłam na 1 stronie wzmianki na ten temat.
mają ogloszenia?jesli tak to gdzie?jelsi nie maja bądż wygasły moge im zrobić nowe.

Posted

[quote name='danka1234']Mądre sunieczki,
przepraszam ze nie mam czasu przeczytac całego watku (moze kiedyś)a mam pytanie jak one stają z ogloszeniami bo nie znalazłam na 1 stronie wzmianki na ten temat.
mają ogloszenia?jesli tak to gdzie?jelsi nie maja bądż wygasły moge im zrobić nowe.[/QUOTE]

Ogłoszenia miały. Posty są gdzieś w środku wątku, wstawiane wtedy gdy miały robione.

Podsumowanie mogę wstawić, bo ja ogłoszenia ode mnie sobie zapisuję, by się połapać, komu, kiedy i gdzie robiłam :

[B][U]OGŁOSZENIA SUNIEK :[/U][/B]
[COLOR=#0000ff][B]Zachodniopomorskie : 10/07/12 (30 ogloszeń, robiła tatankas) to chyba było od cudak
Zachodniopomorskie : 14/08/12 (50 ogłoszeń, robiła AgnieszkaO, ode mnie)
Pomorskie : 14/08/12 (50 ogłoszeń, robiła AgnieszkaO, ode mnie)
Wielkopolskie : Poznań, Kalisz, Piła, Gniezno, Leszno : 09/09/12 (30 ogłoszeń, robiła Emiś, ode mnie)
kujawsko-pomorskie : Bydgoszcz, Toruń, Włocławek : 27/09/12 (30 ogłoszeń, robiła Anja2201, ode mnie)
dolnośląskie : Wrocław, Jelenia Góra, Legnica : 27/09/12 (30 ogłoszeń, robiła Anja2201, ode mnie)[/B][/COLOR]

[B]Także ostatnio miały pod koniec września - warto ogłosić je ponownie.[/B]

Posted

[quote name='Hałabajówka']Poszłam dzisiaj późnym wieczorem do suniek bo co im pościelę to one robią straszny kipisz... pomyślałam sobie że je wezmę z zaskoczenia i się udało ;)
Sunie na zimę jak wiecie przeniosłam do budynku gospodarczego zawsze to cieplej zimą bo jest ogrzewany na ok 12 stopni a one sobie obmyśliły taki plan że ściągają kocyki z kołdry którą im dałam żeby miały miękko i się zakopują w takiej uwitej norce...takie mądralińskie są że hej ;) i tylko im noski wystają ;) A na dwór jak idą to biegną w jedno miejsce i kopią dziury zwłaszcza nez jest zawsze do połowy brudna ;)

Nie wiem czy już pisałam przelew doszedł, dzięki wielkie :)[/QUOTE]

Cwaniary z nich :)

Posted

[quote name='danka1234']Mądre sunieczki,
mają ogloszenia?jesli tak to gdzie?jelsi nie maja bądż wygasły moge im zrobić nowe.[/QUOTE]

Ogłoszenia bardzo by się przydały nowe :) Lecę teraz do bezdomnych koteczków, jak wrócę to odgrzebię tekst, chyba, że ktoś miałby chwilkę zrobić to wcześniej ;)

Posted

[quote name='Cudak']Ogłoszenia bardzo by się przydały nowe :) Lecę teraz do bezdomnych koteczków, jak wrócę to odgrzebię tekst, chyba, że ktoś miałby chwilkę zrobić to wcześniej ;)[/QUOTE]

Tutaj jedno ze "starych" ogłoszeń:
[url]http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/123477/Dwie-jamnikowate-sunie-szukaja-domu/[/url]

Posted

[quote name='Cudak']Tutaj jedno ze "starych" ogłoszeń:
[URL]http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/123477/Dwie-jamnikowate-sunie-szukaja-domu/[/URL][/QUOTE]
Tylko czyj to nr tel??? Ogłoszenia suniek miały być na mnie robione, a w tym ogłoszeniu jakaś Emilia i inny nr.. Może przez to ten brak odzewu z ogłoszeń?
Ktoś kto je robił, chyba się pomylił... Do mnie znów dzwoniono o jakieś szczeniaki jamniki do adopcji, jakiś czas temu.

Posted

[quote name='Cudak']Tylko czyj to nr tel??? Ogłoszenia suniek miały być na mnie robione, a w tym ogłoszeniu jakaś Emilia i inny nr.. Może przez to ten brak odzewu z ogłoszeń?
Ktoś kto je robił, chyba się pomylił... Do mnie znów dzwoniono o jakieś szczeniaki jamniki do adopcji, jakiś czas temu.[/QUOTE]

Pewnie ta dziewczyna co robiła pakiety - Emiś, się pomyliła.. a ja każdego linka nie sprawdzam.
W info które przesyłam do ogłoszeń jest Twój numer i Twój mail stowarzyszeniowy.
Ale to był tylko jeden pakiet przez Nią robiony (30 ogłoszeń) i tylko na jedno województwo.

Posted

Przy takiej ilości ogłoszeń, robionych pewnie po nocach, nie jest trudno o pomyłkę - przynajmniej na przyszłość będzie wiadomo, że warto sprawdzić, czy dobre dane kontaktowe są wpisane :)

Posted

[quote name='danka1234']Do nowych ogłoszeń przydało by się wstawić kilka nowych zdjęć jesli jest taka możliwość.
A jak z tekstem -zostaje ten sam?[/QUOTE]

Zrobię zdjęcia nowe w przyszłym tygodniu dziewuszkom.

Magdola może zrobisz dla nich dokładne rozliczenie żeby każdy wiedział co ia jak, co Ty na to ?