Myngey Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Dla Urgo za 49,60 zł [TABLE] [TR] [TD="colspan: 2"]ZAMÓWIENIE: 33084974[/TD] [TD="colspan: 1, align: right"]05.09.2013[/TD] [TD="colspan: 1, align: right"]15:44[/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4"] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Ilość[/TD] [TD]Artykuł[/TD] [TD="align: right"]Cena[/TD] [TD="align: right"]Suma[/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #ffffff"] [TD]1[/TD] [TD]332201.17 - Rocco Classic 6 x 400 g- Wołowina z łososiem morskim [/TD] [TD="align: right"]22,80 PLN[/TD] [TD="align: right"]22,80 PLN[/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #e3e4e4"] [TD]1[/TD] [TD]222681.1 - Rocco Senior, 6 x 400 g-Jagnięcina z prosem[/TD] [TD="align: right"]24,80 PLN[/TD] [TD="align: right"]24,80 PLN[/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #ffffff"] [TD]1[/TD] [TD]222681.0 - Rocco Senior, 6 x 400 g- Drób z płatkami owsianymi[/TD] [TD="align: right"]24,80 PLN[/TD] [TD="align: right"]24,80 PLN[/TD] [/TR] [TR="bgcolor: #e3e4e4"] [TD]1[/TD] [TD]46004.12 - Rocco Classic, 6 x 800 g- Wołowina z reniferem[/TD] [TD="align: right"]37,80 PLN[/TD] [TD="align: right"]37,80 PLN[/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 3"] Do zapłaty: [/TD] [TD="align: right"] 110,20 PLN[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
Myngey Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) Urgo został na świeżo o pstrykany u innego weterynarza, dokładnie jego klatka piersiowa. Zdjęcia RTG zostały wysłane na opis do osoby która się na tym zna. Opis będzie płatny 100 zł Opis wizyty URGO Oznakowanie: Maść: czarna podpalana 88-100 Inowrocław 07/09/2013 16:02: Badanie Opis wywiadu: ZDJĘCIA RTG KLATKI PIERSIOWEJ. UWAGI DO DOTYCHCZASOWEGO LECZENIA: ZMNIEJSZENIE DAWKI LISONIDU Z 20MG DO DAWKI 0,25MG/KG 1 X DZ, PONIEWAŻ RÓWNOCZEŚNIE PODAWANY JEST PREPARAT VETMEDIN. UTRZYMANIE FUROSEMIDU W DAWCE 1MG/KG 2 X DZ ZE WZGLĘDU NA UTRZYMUJĄCE SIĘ OBJAWY DUSZNOŚCI I KASZLU DOŁĄCZENIE TEOFILINY O PRZEDŁUŻONYM DZIAŁANIU 10MG/KG 2 X DZ. Zastosowane leki: VETAXYL 50 ML 1 ML SYNERGAL INJ 100 ML 2 ML MELOVEM 5MG/ML 100ML 2 ML FUROSEMID 5% INJ. 50 ML 1 ML Recepty: THEOSPIREX RETARD 300MG Dawkowanie: 1,5 X 2 (OSTROŻNIE, NAJPIERW 1 X DZIENNIE, PO OBSERWACJI REAKCJI NA LEK, ZWIĘKSZYĆ DO PODANIA 2 X DZIENNIE) Kwota: 140,00 zł Edited September 11, 2013 by Myngey Quote
tobciu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 A, i Urgo ma dwa zęby mniej. :) Przy okazji, że chłopak był lekko otumaniony do zdjęć rtg Pani wet usunęła mu 2 zęby. Dwa bóle mniej. Quote
Myngey Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Musiałam przerwać pisanie. Przy robieniu RTG dostał głupiego Jaśka na 10 kg psa i padł dlatego została wykorzystana sytuacja ze aż tak zareagował, a dwa zęby mu się już ruszały ale jeszcze zostały do usunięcia ale dwa mniej. Wczoraj też byłam z Urgiem ma bardzo bolesny brzuch była próba zrobienia usg ale nie pozwolił sobie zrobić bardzo boli go brzuch w okolicach wątroby i prostaty. Nigdy nie było problemów z zrobieniem USG zawsze leżał grzecznie wczoraj to była masakra. Za wczorajszą wizytę nie zostałam skasowana chociaż byłam 2 godziny, dostałam Cimalgex 80 mg i za to zapłaciłam 20 zł. Kupiłam jeszcze Espumisan w aptece 4,99 zł, Theospirex 11,83 zł. Dzisiaj koło 16 będą wyniki moczu rano zanosiłam bezpośrednio do laboratorium koszt 4 zł Wstępnie umówiona na USG jestem na piątek jeżeli ból nie minie po ty przeciw bólowych( Cimalgex ) znów dostanie Jaśka żeby sprawdzić co sie dzieje w jamie brzusznej. Koszt opisu RTG wstępnie 100 zł, ale to dopiero się okaże ( To jest nie zapłacone ) ZAPŁACONE Wizyta z 07.09.2013 140 zł transport 41 zł 10.09.2013 Cimalgex 80 mg 20 zł transport 11 zł Theospirex 11,83 zł Espumisan 4,99 zł mocz 4 zł Quote
tobciu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='tobciu']Dla Urgo przygotowałam nowy bazarek. Zapraszam bardzo, bardzo serdecznie. http://www.dogomania.pl/forum/threads/245636-BAZAREK-dla-Urgo-i-Rexa-Zapraszam-!-Do-31-08-13-21-czasu-dogo Rozliczenie powyższego bazarku : [TABLE="class: cms_table, width: 267"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD]URGO[/TD] [TD]REX[/TD] [/TR] [TR] [TD]Fanty :[/TD] [TD] [/TD] [TD="align: right"]263 zł[/TD] [TD="align: right"]24 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"]Ogonki* :[/TD] [TD="align: right"]3 zł[/TD] [TD="align: right"]3 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD]Razem[/TD] [TD] [/TD] [TD="align: right"]266 zł[/TD] [TD="align: right"]27 zł[/TD] [/TR] [/TABLE] [SIZE=2]* [SIZE=2]6,01 ogólna kwota z ogonków dzielona na pół dla każdego psiaka[SIZE=2] Quote
Cudak Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 [quote name='tobciu']Rozliczenie powyższego bazarku : [TABLE="class: cms_table, width: 267"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD]URGO[/TD] [TD]REX[/TD] [/TR] [TR] [TD]Fanty :[/TD] [TD] [/TD] [TD="align: right"]263 zł[/TD] [TD="align: right"]24 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"]Ogonki* :[/TD] [TD="align: right"]3 zł[/TD] [TD="align: right"]3 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD]Razem[/TD] [TD] [/TD] [TD="align: right"]266 zł[/TD] [TD="align: right"]27 zł[/TD] [/TR] [/TABLE] [SIZE=2]* [SIZE=2]6,01 ogólna kwota z ogonków dzielona na pół dla każdego psiaka Bardzo dziękuje tobciu :) Dużo wydatków teraz z Urgo... i to jeszcze nie koniec, bo niewiadomo skąd ten ból brzucha :( Gdyby Ktoś mógł pomóc, będziemy wdzięczni za każdy grosik :oops: Quote
Myngey Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Po dzisiejszej wizycie już jest Urgo, zastało zrobione USG całej jamy brzusznej i został dodatkowo o pstrykany żeby był konkretny obraz sytuacji. Nie jest zaciekawię poprosiłam weterynarza o dokładny opis i alternatywy jakie można podjąć w dalszym leczeniu Urgo, operacja, czy leczenie bólu, Bardzo dużo wiadomości przekazano mi na temat jego organów wewnętrznych, ale tylko jedno mi pozostało w pamięci RAK. Dlatego poprosiłam weterynarza o dokładny opis co mu jest i co można dalej................... Dostał przeciw bólowe (Cimalgex 80 mg) Za dzisiaj 120 zł, tabletki 20 zł, transport 21 zł Jak dostane opis zaraz w kleje. Quote
arim Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Wiem,że to jest niewiele,ale przynajmniej te 20zł na leki przeleję(w pażdzierniku też ) Nic dobrego psina nie zaznała za młodu, a teraz gdy mógł:-( w miarę spokojnie dożyć swych dni,to takie choróbsko przyplątało się :-(:-(:-( Quote
__Lara Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='arim']Wiem,że to jest niewiele,ale przynajmniej te 20zł na leki przeleję(w pażdzierniku też ) Nic dobrego psina nie zaznała za młodu, a teraz gdy mógł:-( w miarę spokojnie dożyć swych dni,to takie choróbsko przyplątało się :-(:-(:-([/QUOTE] Dokładnie :( wszystko to jest przygnębiające :( człowiek myślał, że wyjdzie psina na prostą, ale jest coraz gorzej :(:( :( Quote
Myngey Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Zwierzę: URGO Gatunek:PIES Rasa:MIESZANIEC Wiek: 10 LAT Płeć:SAMIEC Maść: czarna podpalana Opis wizyty URGO 16/09/2013 15:25: Badanie Opis wywiadu: OBJAWY BÓLOWE Z JAMY BRZUSZNEJ. USG- SPLENOMEGALIA, W MIĄŻSZU ŚLEDZIONY WYRAŹNIE ODGRANICZONA ZMIANA O MIESZANEJ ECHOGENICZNOŚCI ROZROST PROSTATY- ZMIANA ECHOGENICZNOŚCI NARZĄDU. RTG- POWIĘKSZENIE ŚLEDZIONY W POZYCJI LEWO- PRAWOBOCZNEJ. Zastosowane leki: SEDAZIN 50 ML 2 ML VETAFLUNIX 100 ML 1 ML Cimalgex 80mg 144 cy gr hu pl 1 8TBL Kwota: 140,00 Quote
Myngey Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Sytuacja jest taka, Operacja obejrzenie narządów,usuniecie to co jest do usunięcia, optymistyczne pies przeżyje mniej optymistycznie serce nie wytrzyma, lub przeżuty. Jak bedzie krwotok to transfuzja- zależy to czy śledziona w miejscu zmian będzie bardziej ukrwiona. Albo leki przeciw bólowe, pies cierpi stan będzie sie pogarszać Duży problem z narkozą nie otwieranie go także duży problem bo Urgo będzie cierpieć coraz bardziej. Koszty są spore wstępnie +/- 400 zł. Trudno powiedzieć jaki będzie koszt faktyczny zależy od narkozy z wyższej półki, a że Urgo swoją wagę ma to tez koszt spory. NIE MAM POJĘCIA CO Z TYM FANTEM ZROBIĆ. Quote
Cudak Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 [quote name='Myngey'] NIE MAM POJĘCIA CO Z TYM FANTEM ZROBIĆ.[/QUOTE] Zapytaj o raty, bo tu nie ma na co czekać już :( Mam nadzieję, że Ktoś pomoże... 400 zł operacja, potem dojdą leki, podkłady, wizyty u weta (dojazdy). Szkoda, że z tą fundacją wyszło, jak wyszło i na fb nie ma jak zbierać pieniążków, bo zawsze byłaby szansa na jakiś grosik.. Quote
Karilka Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 On przecież nie przeżyje narkozy przy takim słabym serduchu:-(... ja jestem za tym, zeby nie operować a podwyższać komfort życia lekami przeciwbólowymi..no ale to tylko moje zdanie.:shake: Biedny Urgo.. Quote
Cudak Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 Ryzyko jest duże, ale same leki przeciwbólowe nie zatrzymają rozwoju nowotworu. Możliwe, że już teraz ma przeżuty ("podejrzana" jest prostata, wątroba). Po operacji też gwarancji nie ma, że będzie dobrze funkcjonował, a i nie znamy jego faktycznego wieku, jednak wg Pani weterynarz jest to najlepsza opcja. Zapraszam na bazarek (dla Urgo, kotów i Akcji Kastracja): http://www.dogomania.pl/forum/threads/246751-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci!-Firmowe-ciuchy-pi%C4%99kne-kolczyki-na-3-cele-Do-30-09-ZAPRASZAM Quote
bela51 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Jaki biedny:-( Ze tez jeszcze to musiało sie przyplatac.:shake: Nie wiem co radzic, nie potrafie. Moge w tym miesiacu podesłac tylko dyszke, moze w październiku cos pomyslimy, nad jakims bazarkiem... Prosze o nr konta. Quote
Myngey Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 [quote name='bela51']Jaki biedny:-( Ze tez jeszcze to musiało sie przyplatac.:shake: Nie wiem co radzic, nie potrafie. Moge w tym miesiacu podesłac tylko dyszke, moze w październiku cos pomyslimy, nad jakims bazarkiem... Prosze o nr konta.[/QUOTE] Ja także mam problem co w tej sytuacji zrobić. Wysłałam Quote
teresaa118 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Czy jest sens przeprowadzac operacje? Nie mogliscie mu powyrywac zebow z obawy, ze umrze w narkozie. A teraz tak bardzo powazna operacja, ktora, byc moze nic nie da, tylko dodatkowo zestresuje psa, ktory i tak jest juz slaby. Ja pozwolilabym mu przy oslonie srodkow p.bolowych powoli zejsc z tego swiata. Nic na sile.Otworzy sie jame brzuszna i zacznie sie wycinac narzady jeden po drugim i co dalej? Quote
arim Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Każda decyzja,jaką podejmniesz Myngey,będzie według Ciebie później zła.Zawsze będziesz myśleć że, mogłaś tak albo tak. Nie ma mądrych w takiej sytuacji i nikt nie jest nigdy pewien swoich decyzji.Zrób, tak jak Ci serce dyktuje.Urgo jest u Ciebie,Ty nim opiekujesz się,Ty przy nim chodzisz,Ty go kochasz i na pewno chcesz dla niego najlepiej.Każda Twoja decyzja będzie dla Urgo właściwa. Quote
Myngey Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Weterynarz też ma obawy że serce nie wytrzyma, a ja się boje bezradności w momencie gdy ból będzie nie do zniesienia na razie jest do opanowania. Jest jeszcze trzecia opcja, na dzień dzisiejszy wet sie nie zgodził bo nie jest aż w takim stanie żeby to zrobić. Muszę jeszcze raz porozmawiać z wetem. I faktycznie co zrobię na pewno nie będę z tego zadowolona. Quote
bela51 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Czasem bywaja błedne diagnozy, ktore są potem zmieniane na korzysc pacjenta... Moze tak jest w tym wypadku ? Zajrzyj do Kłopotka, mial podobno policzone dni. http://www.dogomania.pl/forum/threads/238332-Dzięki-dobrym-ludziom-Kłopotek-żyje-i-ma-się-dobrze!-Prosimy-o-wsparcie-finansowe Wet na szczescie sie pomylił. Pies sie pozbierał i cieszy sie dobrym zdrowiem. Quote
Cudak Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Może ktoś mógłby te wyniki z jakimś swoim zaufanym wetem skonsultować? Chociaż nie wiem, czy ma to sens, jeśli psa nie widziałby. Quote
Recommended Posts