Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja ostatnio tez widzialam jeza,

Rozjechanego.

Ja też :( 

Ja codziennie widuję ale rozjechane pieseły i koteły ... i niestety teraz też i zaskrońce :( Tak urocze stworzonka i bidne... zawsze jak widzę jakiegoś na drodze to mu pomagam przejść.. albo przenoszę jak coś akurat jedzie. Sierotki się "ślizgają" na asfalcie -_-

Sorki, ale ja bym za boga nie dotknęła zaskrońca. Bałabym się, ze mnie ukąsi no i sam ich widok mnie paraliżuje :p Podziwiam cię, że ty jesteś w stanie to wziąć do ręki ;)

To Joy jest prawie rówieśniczką Nuki ( jest z 20 marca 2008 :) ) Myślałam, że Joy jest młodsza, tak ok 5 letnia :p 

Posted

Ja codziennie widuję ale rozjechane pieseły i koteły ... i niestety teraz też i zaskrońce  Tak urocze stworzonka i bidne... zawsze jak widzę jakiegoś na drodze to mu pomagam przejść.. albo przenoszę jak coś akurat jedzie. Sierotki się "ślizgają" na asfalcie 

O Buńkeł, umknęło mi to :P U mnie na szczęście widok rozjechanych zwierząt domowych raczej dość rzadki, jak już to właśnie jakieś jeże i tym podobne. Chociaż w sumie też chyba nie najgorzej :) U mnie zaskrońców jakoś nie widuje, nie tylko martwych ale i żywych... W życiu spotkałam może 3 (w tym ten jeden na zlocie, jak pod drut szłyśmy :P ) i żadnego u siebie :/

Ja też

Sorki, ale ja bym za boga nie dotknęła zaskrońca. Bałabym się, ze mnie ukąsi no i sam ich widok mnie paraliżuje Podziwiam cię, że ty jesteś w stanie to wziąć do ręki 

To Joy jest prawie rówieśniczką Nuki ( jest z 20 marca 2008 ) Myślałam, że Joy jest młodsza, tak ok 5 letnia 

Eee ja też bym chętnie na rękę wzięła :P Ale ja z tych co wszystko dotknąć mogą xD A już w ogóle to wielbię wszelki robale, owady czy pająki :P

Szczerze to też się dziwię, że ona już taka stara :P Jakoś szybko zleciało... Jak sobie ostatnio uświadomiłam, że to już 7 lat będzie to policzyłam jeszcze dla pewności, czy aby na pewno :P

Zaskrońce nie są jadowite

no, na szczęście nie :)

Durne ograniczenie emotek - znowu z cytatów musiałam usuwać :c

Posted

O, żabki też fajne :P

Eee ja też bym chętnie na rękę wzięła :P Ale ja z tych co wszystko dotknąć mogą xD A już w ogóle to wielbię wszelki robale, owady czy pająki :P

Boże dziwna jesteś xD Ja się boję wszystkich owadów, robaków, węży, żab i innych tego typu obrzydliwych żyjątek :p 

Posted

Ja uwielbiam gady i płazy <3 Jedyne czego z całego serca nie znoszę to pająki -_- Dla mnie mogły by nie istnieć :D 
Ale zaskrońce to moje oczko w głowie! Uwielbiam je, nie dosyć że są śliczne to jeszcze nie raz widziałam jak pływają i to poprostu prze-niesamowity widok <3
No i w pamięci mam zeszłorocznego kolosa z okrwawioną mordką - tego którego obfociłam <3 CUDO! 
Ale rozumiem strach innych... np moja mama panicznie boi się węży. Dla mnie było by to dziwne ale zawsze wtedy myślę że trzeba zrozumieć bo ona może bać się węży w takim stopniu jak ja pająków :D 

Posted

Boże dziwna jesteś xD Ja się boję wszystkich owadów, robaków, węży, żab i innych tego typu obrzydliwych żyjątek :P

No właśnie wszyscy mi to mówią :P A ja nie rozumiem jak takich fajnych stworzonek można się bać :P 

Ja uwielbiam gady i płazy <3 Jedyne czego z całego serca nie znoszę to pająki -_- Dla mnie mogły by nie istnieć :D 
Ale zaskrońce to moje oczko w głowie! Uwielbiam je, nie dosyć że są śliczne to jeszcze nie raz widziałam jak pływają i to poprostu prze-niesamowity widok <3
No i w pamięci mam zeszłorocznego kolosa z okrwawioną mordką - tego którego obfociłam <3 CUDO! 
Ale rozumiem strach innych... np moja mama panicznie boi się węży. Dla mnie było by to dziwne ale zawsze wtedy myślę że trzeba zrozumieć bo ona może bać się węży w takim stopniu jak ja pająków :D

Hahaha, przynajmniej gady i płazy lubisz - jeszcze jest dla cb nadzieja :P Ale tych pająków to ci nie podaruje xD 

Posted

Pająki to jeszcze jako tako, ale jak mi kundel dopadł 2 żmije na spacerze to miałam poważny problem: ratować psa czy uciekać :D A tak serio to na widok węża czasem mi się na płacz zbiera, tak wielka jest ta fobia u mnie....

Posted

Wygadałyśmy z tymi jeżami. Kolejny martwy znaleziony przez Joy na spacerze :( Tym razem obyło się bez perfumowania (ku wielkiemu niezadowoleniu Jojowej) :P

Posted

Dziękujemy za życzenia :D

I wczorajsze odkrycie - debil boi się kaczek xD Wyszła nam wczoraj czwórka na ścieżkę i Joja za nic nie chciała koło nich przejść :P A że z jednej strony ogrodzenie, z drugiej rzeczka to nie dało rady obejść. Więc czekałyśmy 10 minut, aż łaskawie kaczki wróciły do rzeczki :P

Posted

Dziękujemy za życzenia :D

I wczorajsze odkrycie - debil boi się kaczek xD Wyszła nam wczoraj czwórka na ścieżkę i Joja za nic nie chciała koło nich przejść :P A że z jednej strony ogrodzenie, z drugiej rzeczka to nie dało rady obejść. Więc czekałyśmy 10 minut, aż łaskawie kaczki wróciły do rzeczki :P

Hahahahaha :D kto s boi się pająków to ona może bać się kaczek :D

I od nas NAJLEPSZE życzonka!!!! Jak najwięcej zdrowych, szczęśliwych wspólnych lat dziewczyny! :)

Posted

Hahahahaha :D kto s boi się pająków to ona może bać się kaczek :D

I od nas NAJLEPSZE życzonka!!!! Jak najwięcej zdrowych, szczęśliwych wspólnych lat dziewczyny! :)

Strachu przed pająkami też nie rozumiem :P I ona się już za dużo rzeczy boi :P

Dziękujemy :*

Efekt nudy, czyli krótki filmik powiedzmy, że urodzinowy - 7 lat, 7 naszych ulubionych sztuczek :P

https://www.youtube.com/watch?v=ZA2n3yh2GY8

Posted

Hmmm dziwne, u mnie jest napisane że publiczny :P

A więc zmieniłam z publicznego na publiczny znowu xd Mam nadzieję, że już będzie ok :P

Posted

Nie znoszę traktowania mikrusów jak zabawki czy jakieś nadpsy czy nie wiem co jeszcze innego :( A niestety niesamowicie częste... Zdarzają się ludzie (starsze panie tu zdecydowanie przodują, ale bywa każda płeć w każdym wieku) którzy wręcz aferę robią, jak ja mogę z joją jakieś sztuczki trenować, że to taki mały piesek, że nawet na spacery nie powinna wychodzić i tylko na 5 minut koło bloku można się przejść, bo takie maleństwo to się szybko męczy... Ale ich miny gdy się dowiadują, że ten podobno szybko męczący się mikrus bez większego problemu przejdzie 20 km to są świetne :P