Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Grey to młodziutki psiak...trafił do jednego ze schronisk cieszących się "określoną" sławą, i tam został uznany za agresywnego. Nikomu nie wolno było się do niego zbliżać, wyprowadzać na spacer, itd. Został osadzony w kojcu, gdzie ludzie nie chodzą, i w ogóle szanse by ktoś go zobaczył były mizerne...a jego dni jako psa agresywnego być może policzone.
Jednak, on coś w sobie miał...dlatego postanowiliśmy mu pomóc. Zdecydowałyśmy że zabierzemy go na hotelik, będziemy szukać finansów, prosić o pomoc, bo należy mu się szansa. Nawet jako psu agresywnemu, którego agresja być może wynika z krzywd wyrządzonych mu przez człowieka. Znalzałyśmy hotelik który pracuje z psiakami z tego rodzaju problemami i Grey ruszył w drogę. Miał spędzić tylko kilka dni w innym sąsiadującym hoteliku, bo za kilka dni zwalniało się miejsce w hoteliku docelowym.

Grey dotarł na miejsce, i jakież było moje zaskoczenie gdy Agnieszka z hoteliku zadzwoniła do mnie z tymi słowami:
- Gosia, czy to na pewno przywieziono mi tego psa o którym mi mówiłaś?
Ja na to:
- Na pewno. A co się dzieje?
I dowiaduję się że Grey to zupełnie normalny pies, bez żadnych oznak agresji, w pwełni pozytywny, wpatrzony w człowieka, wesoły, taki jeszcze młodziutki głupolek :)

I taka to była historia Greya.
Grey jest zupełnie gotów do adopcji. Szukamy mu domku, szukamy pieniążków na opłacenie hoteliku. Nigdy nie dowiem się skąd w schronisku wzięło się to, iż uznano go za agresywnego. Być może gdyby nie fakt iż chciałyśmy go mimo wszystko socjalizować, dziś już nie było by go na tym świecie :(
Ale jest! I potrzebuje pomocy. Koszt hoteliku to 360 zł miesięcznie. Psiak nie ma deklaracji :(

Edited by ares-ka
Zmiana treści tematu
  • 4 weeks later...
Posted

Grey to cudowny wesołek.

W sobotę widział mnie po raz pierwszy. Na przywitanie polizał mnie po rękach, ogonkiem machał na wszystkie strony. A gdy kolega chciał go poczochrać wywali się na plecka i odsłonił brzusio do drapania :)

Niesamowicie pozytywny, wesoły przyjazny psiak :)

• 2 weeks later...
Posted

Groszem nie wspomogę, bo chwilowo nie mogę. Ale psiak wygląda identycznie, jak moje suczydło. W pierwszym momencie, jak spojrzałam na zdjęcia, to myślałam, że to moja Haśka.

Posted

[B][SIZE=6]Kochani, z bazarku na Brutusa i Greya udało się uzbierać[/SIZE] [COLOR=#000000][COLOR=#ff0000][SIZE=6][B]584,50 zł[/B][/SIZE][/COLOR]:multi:[COLOR=#ff0000][SIZE=6][B]

Jesteście wspaniali[/B][/SIZE][/COLOR]:loveu::loveu::loveu:[/COLOR]
[/B][IMG]http://www.allgraphics123.com/ag/01/9897/9897.gif[/IMG]

Posted

[quote name='radovan2']Ojasia,a może Twojej suńce jest smutno i potrzebuje towarzysza:cool3:[/QUOTE]

Pewnie ucieszyłaby się z kolegi. W sumie to ciekawe, bo nigdy nawet nie widziałam psa choć trochę podobnego do mojego suczydła. Haśka, to prawdopodobnie mix Husky z ON, charakter też ma taki pół na pół- szybko się uczy, ale polecenia wykonuje tylko, jak widzi sens.
Mam nadzieję, że Grey szybko znajdzie swojego człowieka.

Posted

[B][SIZE=5][COLOR=#000000][COLOR=#000000]Zapraszam na bazarek wyprzedażowy dla Greya[/COLOR][/COLOR]:smile:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230766-Bazarek-wyprzeda%C5%BCowy-Ceny-od-10-gr-dla-Greya-do-22-08-godz-23"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-22-08-godz-23[/URL][/SIZE][/B]