alina71 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 (edited) KONTAKT SCHRONISKO: Iwona 519058615 ten numer jest aktywny w dni kiedy pracuję w schronisku od 7.00 do 15.00. Kiedy nie działa proszę dzwonić na 519058642. kontakt Alina 696192795 Denisek został przywieziony do schroniska jako półdziki psiak. Nie znamy kolei jego losu. Z jego zachowania na początku wynikało, że nie miał za wiele do czynienia z człowiekiem, lub tez nie zaznał od niego nic dobrego. Nie dał się dotknąć, trzymał się na dystans. O smyczy lub obroży nie było mowy. A jednak ujął nas swoją urodą i zupełnym brakiem agresji, pomimo kompletnego braku zaufania do człowieka. Zaczęliśmy przekonywać Deniska, że człowiek to nie samo zło. Jesteśmy na półmetku. Denis toleruje już obrożę, chodzi w miarę dobrze na smyczy, sam przychodzi na mizianko, przytula się, cieszy na widok opiekunów. Jednak gdy poczuje wolność, gdy jest bez smyczy, trzyma dystans na wyciągnięcie ręki i trudno go złapać. Denis jednak przyzwyczaja się do miejsca i ludzi i nie oddala się. Chodzi za człowiekiem jak cień. Szukamy dla niego domu, gdyż niewiele więcej można zrobić w warunkach schroniskowych. Szukamy człowieka niezmiernie cierpliwego, kochającego zwierzęta, który poświęcił by się dla tej zagubionej istoty. Denis nie potrzebuje wiele. Wygodnego kojca, ciepłej budy, miski strawy, kawałka ogrodzonego ogródka. Potrzebuje jednak człowieka-przewodnika, który poprowadzi go przez dla niego straszny i niezrozumiały świat. Denis ma około trzech lat, jest zaszczepiony i zaczipowany. Przebywa w schronisku w Jastrzębiu Zdroju. Imię - Denis Rasa - kundelek Wiek - Maść - biały w czarne łatki Znaki szczególne - kilka miodowych plamek na serści Charakter - wesoły, ale trochę nieufny Chodzenie na smyczy - wciąż się uczy ale nie ma problemu ze spacerami Stosunek do innych psów - w kojcu sie dogaduje Edited June 13, 2012 by alina71 Quote
alina71 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Dzisiejsze piękna zdjęcia, dziękuje za nie. Quote
szafra Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Fajnie Alinko, że Denisek ma swój wątek! Domek dla niego musi być bardzo odpowiedzialny. Quote
kajk@ Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Alina Pięknie :D Zapisuję i kibicuję :) Załatw jeszcze dla Denisa nr ewidencyjny i podaj w tych szczegółowych danych. I w razie To prośba od Grześka - by szczególnie na FB i w ogłoszeniach podawać nr ewidencyjny psa, bo się często nie może połapać jak ktoś dzwoni. A jak nie ma Iwony to on odbiera telefony. Quote
alina71 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Dobrze. Bardzo fajny pomysł bo z imionami to wiadomo, cięzko zapamiętać. Musiałabym podjechać po ten numer i nr tej suczki co z nią dzis długo chodziłam. Nie wiem jaki nr do kontaktu teraz podawać. Quote
kajk@ Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Monika 55 mi mówiła że zasada jest taka że jak ogłoszenie to swój. ale musisz znać nr do schroniska by szybko zweryfikować dane czy sprawdzić czy Denis jeszcze jest. Zaraz poszukam, nr, myślę że to jest ten służbowy który podała Iwona w swoim ostatnim poście. Quote
alina71 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Własnie o schroniskowy mi chodzi jaki podawać, dzieki za pomoc. :) Quote
kajk@ Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 To jest tekst Szanti w podpisie : 519058615 ten numer jest aktywny w dni kiedy pracuję w schronisku od 7.00 do 15.00. Kiedy nie działa proszę dzwonić na 519058642. Quote
alina71 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Super, dzięki. Ja wrzuce zaraz nr z jakiegoś tak taka żeby wiedziec czy dzwoni ktoś o Vat czy o psa jakiegoś. KIedys tak robiłam jak miałam koty na dt. Lubie miec to rozdzielone. No to Denisek ruszamy z ogłoszeniami zaraz. Quote
kajk@ Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 (edited) Pomyliłam wątki, musiałam wyciąć by nie zaśmiecać :oops: Edited May 27, 2012 by kajk@ Quote
kajk@ Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 (edited) Ach i jeszcze jedno... a nie o tym powiem na spotkaniu pomyliłam watki, lecę na ogólny - sorki Edited May 27, 2012 by kajk@ Quote
alina71 Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Denisku moja puchata ślicznoto skacz do góry po domek chyba nie pisałam jeszcze, że on ma wyjątkowo miłe i miękkie futerko, wyjątkowo przyjemne w dotyku Quote
alina71 Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Było trochę ogłoszeń bo znalazłam w necie tekst który kopiuje teraz robię nowe bo nie wiem jakie były tam terminy wyświetlania wrzuciłam go na gamtree, olx, cafe animal, miau... Quote
alina71 Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/kolorowy-denis-rozrabiaka-szuka-domu-ID1cHew.html cdn Quote
monika55 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Denisku w pechowym dla siebie boksie chyba siedzisz. Quote
alina71 Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 A po czym? Bo mnie miesiąc nie było przez szkołe. :( Quote
szafra Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Mam zdjęcia Deniska - podasz mi maila Alinko. Prześlę Ci cały komplecik :p. Quote
Recommended Posts