Ilka21 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Witam, Przedstawiam Wam Sarę - suka znaleziona została nad zalewem w Nowym Mieście 1-go maja. Był przeprowadzony "wywiad środowiskowy" w sprawie suni i nikt jej nie szukał, błąkała się tam podobno ok. 2-3tygodni. Suczka była cały czas z mamą na wyjeździe bo nie miała serca jej zostawić. Sara(tak ja nazwała moja mama i reaguje na to imię) jest mixem husky, młodym ok.1,5 roku(wg mnie i wetki). Jest grzeczna, chodzi bez i na smyczy, pilnuje się, siada,podaje łapkę. Miała kontakt z dziećmi małyki (4-6lat) i pozwalała im na wszystko, łącznie z zabieraniem jedzenia. U nas sunia nie może pozostać bo mam za dużo psiego-kociego towarzystwa, jedyne co to mogę zaoferować jej DT. Sara zachowuje czystość w domu i nie jest typowym huskim więc może zamieszkać i w bloku i w domu z ogrodem. Pozostawiona w domu nie psoci(o ile nie liczyć zjedzonego masła z blatu w kuchni;)). Jednak mamy problem ponieważ po przyjeździe do nas okazało się że suka jest w cieczce i może z tego być problem:roll:. Musimy po skończeniu cieczki czyli za jakies 3-4 tygodnie ją wysterylizować i tu kolejne schody koszt ok.350zł. Normalnie bym wyłożyła ze swoich pieniędzy ale w tym samym czasie cieczki dostała moja adoptowana 5 mc temu sunia mix malamuta i zwyczajnie mnie nie stać na sterylizację w tym momencie dwóch suk. W związku z tym [COLOR=#800000]bardzo prosze dogomaniaków o pomoc w znalezieniu domu Sarze oraz w sterylizaji(moze ktoś wie o jakimś funduszu sterylkowym albo jakaś organizacja chciała by nam pomóc).Ja Sarze mogę oferować miłość, opiekę, jedzenie i podstawową opiekę weterynaryjną do czasu znalezienia DS. Czy kto jest w stanie mi pomóc? [img]https://lh5.googleusercontent.com/-IhLw2WJwAJg/T6qyOzffjII/AAAAAAAAEnU/9L2Yrdqhh1c/s720/DSC_0017.JPG[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-W65_m2vWZDI/T6qyKXH-qEI/AAAAAAAAEnM/OyTOiLE-vvo/s720/DSC_0016.JPG[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-9-iBSjvAfAM/T6qyRrOQ0fI/AAAAAAAAEnk/50w_deFAGLE/s720/DSC_0019.JPG[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-kkTX9OFZpLo/T6qyInAt2cI/AAAAAAAAEnE/NnH0pQZoIFg/s720/DSC_0015.JPG[/img] [/COLOR] Quote
magdola Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Olka jest gdzies na forum skarpeta sterylkowa... Ale piękna sunia.... Ja ze swej strony mogę zaoferować ja potencjalnemu ds, ale szukają raczej szczeniaka.... Tu link, bo znalazlam [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto[/url] Edited May 20, 2012 by magdola Quote
*anusia&ajlu* Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 dołoże 20zł tylko tyle narazie mogę, niewiele ale zawsze coś ;) 3mam kciuki zeby szybko znalazła ds :) Quote
magdola Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='*anusia&ajlu*']dołoże 20zł tylko tyle narazie mogę, niewiele ale zawsze coś ;) 3mam kciuki zeby szybko znalazła ds :)[/QUOTE] Skarpeta dla osób, które nie "pomagają" spłaca 50%, ci co maja stałe deklaracje to finansują 100% na podstawie faktury, ale musi być na fundacje OS Quote
Ilka21 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Magdola właśnie SOS husky podesłało mi wczoraj link, zaraz zgłoszę Sarkę. Jest już jedna Fundacja która chce dać większą część więc moze skarpeta dołoży resztę :) Magdola byłoby świetnie, pokarz ją a nóż im się spodoba, na prawdę odchowana fajna suka :) Anusia dzieki ;* Quote
ostatniaszansa Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 przepiękna sunia o niesamowitym, oryginalnym umaszczeniu, a to spojrzenie :) Ewa Quote
Ilka21 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 no czekoladka przepiękna, moj ulubiony kolor oprócz umaszczenia blue-merle :) Quote
Asiaczek Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Ja tez moge dołozyc jakies 20 zł, ale dopiero po wypłacie.... Obecnie, po wyjeździe na WDS, dosyc cienko przędę... Rozumiem, że ani tatoo ani chipa sunia nie ma? Może warto wstawic link do tego wątku w dziale SH... Pzdr. Quote
Ilka21 Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Asiu i Anetko dziękuję Wam bardzo ale chyba nie będzie potrzeby ponieważ Skarpeta Sterylkowa dołoży resztę więc sarcia zostanie wysterylizowana a potem myślę że bez problemu znajdzie domek :) Asiu dobra myśl :) Quote
sylwija Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 wygląda cudnie, bardzo oryginalnie :) trzymam kciuki za sterylkę i domek Quote
*anusia&ajlu* Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 no to dobrze ze bedzie wysterylizowana;) ja bede mogla wykupic na bazarku pakiet ogłoszen dla Sary ;) Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 [quote name='Ilka21']Asiu i Anetko dziękuję Wam bardzo ale chyba nie będzie potrzeby ponieważ Skarpeta Sterylkowa dołoży resztę więc sarcia zostanie wysterylizowana a potem myślę że [B]bez problemu znajdzie domek[/B] :) Asiu dobra myśl :)[/QUOTE] Macie juz coś na oku?:) pzdr. Quote
Ilka21 Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Wiesz co konkretnie to nie, poprostu łatwiej znaleźć suce po sterylizacji , gdzie nowy właściciel na dzień dobry nie będzie musiał wykładać tyle pieniędzy. Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 A, rozumiem:) Myslałam, że juz jakis DS stoi w kolejce:) pzdr. Quote
_gos_ Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Rety, ale urocza:-) Mam słabość do szaro-burych (obydwa moje), ale taki rudasek i te złote oczy... Cudo. Quote
Ilka21 Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Sara jest łobuziasta bo wyłazi nam za ogrodzenie, już linki w siatkę wpletliśmy i naciągneliśmy bo wyłaziła dołem ale wyłazi jeszcze jakoś i nei wiemy jak a już próbować nie będę, niestety musi byc uwiązana na 10m lince :( , łazęga jest bo moja Hera nie wyłazi. Sara uciekła raz a sąsiedzi nam tak nasłali że poezja, aż się zajeżyłam i sama prawie nawtykałam bo ich psy do nas łaziły 10lat, gryzły moje albo szczekały nam pod oknem i było ok więc nie mam wyboru... W przyszłym tygodniu będę chciała umówić sterylkę i trzymajcie kciuki. Quote
Asiaczek Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ja może nie trzymam kciuków cały czas, ale wirtualnie myslę o suni. Nawet ostatnio rozmawiałam z Ajlu o niej:) Pzdr. Quote
sylwija Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 też trzymam kciuki ja swoja znajdę wykastrowałam wczoraj 'na kreskę'.. - [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228120-RUNE-Pilnie-potrzebny-DT-DS-a-moze-w%C5%82a%C5%9Bciciel"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228120-RUNE-Pilnie-potrzebny-DT-DS-a-moze-w%C5%82a%C5%9Bciciel[/URL] Quote
*anusia&ajlu* Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 a ja widziałam ostatnio Sarę :multi: jest przepiękna, spokojna nie szaleje nie skacze jak się wita z osobami, taka ogarnięta;) oczyska ma boskie złote i szybko można się zakochać :loveu: ogółem Ilka sunia mi pasuje do waszego towarzystwa ;) Quote
Asiaczek Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 No, prosze, Sara wie, komu sie przypodobać:) pzdr. Quote
Ilka21 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Sara będzie sterylizowana za tydzień we wtorek ii.... mocno trzymajcie kciuki bo w trawie coś piszczy :) Quote
Recommended Posts