Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Gifcik jest własnie operowany...trzymajcie kciuki!!!

Gift
to maleńki, ok 8 letni psiak, znaleziony na rondzie bardzo ruchliwej ulicy...leżał bez ruchu wpatrując się w samochody...Niestety nikt Go nie "zauważał"...czekał i czekał...
W końcu ktoś ulitował się i biedaczek trafił do schroniska.
Jednak z dnia na dzień stan Gifta pogarszał się, marny apetyt, wymioty...Od tygodnia Gifcik przebywa w lecznicy, dostaje specjalistyczną karmę, leki...niestety ma biegunkę.

Na USG wyszło, że w okolicy watroby jest 2 cm twór.Czy to juz wyrok? :( Posrtanowilismy powalczyc o Niego, na dnaich bedzie operacja...jednak jeżeli stan będzie bardzo powazny pozwolimy Mu odejść :( Mamy jednak nadzieję, że wszystko się uda!

Bardzo proszę o kciuki i ciepłe mysli...oraz o wsparcie dla Gifcika...jeżeli Ktoś będzie mógł pomóc, konto lecznicy podam na pw...bez Waszej pomocy nie damy rady poóc Gifcikowi :(

Podaję nr konta Gab.Weter. Chiron
Bielsko Biala, Wapienna
z dopiskiem : A.Ciuruś - Gift
76 1050 1070 1000 0090 7123 0776

Uploaded with ImageShack.us

FB

http://www.facebook.com/events/174629962663679/?notif_t=plan_user_joined

Zdjęcia Gifcika:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.239374282830971&type=1

Edited by BUDRYSEK
Posted

[h=6]Przed momentem rozmawiałam z wetką...Gifcik już wybudził się, ma kontakt z otoczeniem. Okazalo się, ze miał przepukline przeponową, większa część wątroby przemieściła się i skręciła do klatki piersiowej, przez przeponę...w przeponie zrobiła się dziura , prawdopodobnie w wyniku jakiegoś urazu ( samochód? ) Ta częśc watroby jest martwa, z powodu niedokrwienia, jest zmieniona. Dziura została zaszyta, ma dren w klatce piersiowej , było tam bardzo , bardzo dużo płynu, który trzeba odciągnąć, może to potrwac kilka dni. Bardzo ważne są teraz 2 kolejne dni...MUSI SIE UDAĆ! Mam nadzieję, że ta część wątroby która została wystarczy Mu do zycia, niestety nie zregeneruje się juz raczej :(. Żołądek i jelita były atoniczne, czyli bez ruchów perystaltycznych, prawdopodobnie dlatego, że wątroba za sobą ciągnęła za nerw błędny, cały przwód pokarmowy był atoniczny. Przy tym rodzaju przepukliny powinny być silne duszności a były wymioty i biegunka.
Proszę trzymajcie kciuki![/h]

Posted

[quote name='Aimez_moi']Mam nadzieje, ze chlopaczek juz troszke lepiej?[/QUOTE]

niestety nie :(

ja tez kiepsko :( wlasnie dostalam info z lecznicy ze do dzisiaj jest za Gifta 1051 zł długu....mam zawał!

Posted

Moja Mama miała kiedyś dren w klatce piersiowej po operacji podobno ból straszny pomimo środków przeciwbólowych
Bidulek pewnie cierpi strasznie :-(
napisałam do kundelkowa skarpety ale stałej deklaracji tam nie mam więc zobaczymy