vege* Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Wow przepięknie ci wyszły, wszystkie! :D EDIT: Moja nowa nereczka :D Tylko pasek jeszcze nie wszyty bo czekam na regulatory, karabińczyki, półkółka, ramki itp :) Quote
vege* Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 A tu druga, również nie skończona z ww powodów :) Kolory na żywo jednej i drugiej są żywsze :) Quote
Saphira89 Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Vege* obie prześliczne ! pełen profesjonalizm widzę :D naprawdę super ! Quote
vege* Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Dziękuję :) Pierwszy raz je robiłam więc myślę, że nie wyszło najgorzej :D Muszę się przejść po resztę kolorów materiału jakie zostały w sklepie :D Quote
Saphira89 Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 wow, naprawdę pierwszy raz?:P nieźle, kolorki też są super Quote
vege* Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Tak pierwszy raz :) Tą szarą szyłam dłużej bo kombinowałam co jak ze sobą zszyć, jak ułożyć, z drugą poszło o wiele szybciej :) Quote
Saphira89 Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 trzeba przyznać, że wiele utalentowanych osób jest wśród psiarzy :) ta szara nerka wcale nie wygląda na kombinowaną :) nigdy bym się nie domyśliła, którą szyłaś jako pierwszą Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Dzięki :) Mam też zamiar zrobić wyprawkę dla przyszłego szczylka, który będzie za nie wiem ile lat :D Jakieś smycze, obroże, śliniaki, szelki :D Quote
Saphira89 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 no to widzę plany są :D ja jak moja była szczylem też miałam plany heh.. udało mi się ręcznie zrobić chyba dwie marne obroże ... szycie naprawdę nie jest moją mocną stroną... o znalazłam foto figurki, której chyba jeszcze tutaj nie pokazywałam :P Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 świetne :D Ja jestem z tych osób, które lubią same coś zrobić i to dużo mniejszym kosztem :D Quote
Saphira89 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 dzięki :D hm co racja to racja :) chociaż co do kosztów to jak kupisz porządne materiały to też trochę wyjdzie :) my ostatnio używamy głównie jednych szelek (juliusy pasowe - uwielbiam:D) czasem obroży i tyle. W sumie musiałabym zrobić porządek i stare szele/ obroże oddać może do schroniska Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Jestem pod wrażeniem ! Oczywiście od razu mam jedno w głowie: bazarek! ;) Nie myślałaś o tym, że własnymi rękami, talentem, pomysłem możesz pomóc psiakom w potrzebie? Przekonana jestem, że bazarek z takimi cudeńkami cieszyłby się dużym powodzeniem :) Wow :P fajne skarpety, szkoda, że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o dzierganie/ szycie itp... za to jakiś czas temu ozdobiłam puszki modeliną no i oczywiście na jednej musiał znaleźć się psiak :) Quote
Saphira89 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Gusiaczek dziękuję ! :) Co do bazarku to owszem przeszło mi to kiedyś przez głowę, tylko ja tak naprawdę nie mam co wystawić na bazarek (puszki odpadają - najprawdopodobniej staną się prezentem dla rodziców), druga sprawa - nie wiem czy spodobałoby się to ludziom, odnoszę dziwne wrażenie, że Polacy nie doceniają rękodzieła :p i ostatnia kwestia chyba najbardziej kluczowa to czas (przykładowo zrobienie jednej puszki zajęło mi dobre kilkanaście godzin - prawie dwa dni) wydaje mi się, że fajną alternatywą byłoby robienie podobizn psiaków jako magnesy albo figurki na podstawie fot :) - moje inne prace możesz obejrzeć jeżeli jesteś ciekawa na mojej stronce - link w podpisie, Ja póki co znowu szukam pracy - ah te polskie realia, człowiek kończy studia, nawet podyplomówkę robi....a tu najpierw staż... potem umowa zlecenie a teraz nic.... wściec się idzie (ale to temat rzeka :P nie na ten wątek i chyba nawet nie na to forum) Jeżeli kiedyś będzie organizowany jakiś bazarek z rękodziełem to na pewno chętnie się dorzucę, z psich rzeczy mam póki co tylko dwie figurki i magnes, mogłabym też zrobić brelok/ figurkę z podobizną psiaka na podstawie foty, z tych mas można zrobić także adresówki - zaskakująco wytrzymałe - żadna mi się nie złamała, nawet zakładki do książek :P pomysłów jest masa tylko z czasem gorzej. Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Mam od/podpowiedzi na Twoje wątpliwości, ale nie teraz. Na wszystko jest rada, a czas to złodziej życia i nie wolno mu pozwalać na to aż tak ;) Bazarków jest masa (zobacz sama), chodziło mi o to, byś sama weszła "na rynek", bo masz z czym - nawet nie wyobrażasz sobie, jaką radość i satysfakcję daje i ta forma pomocy pomagającym i potrzebującym pomocy. Pozdrawiam i zachęcam do zaglądania w serca psie i kocie, które tego bardzo potrzebują :) Quote
Saphira89 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 hmm :) problem w tym, że ja nie umiem sama "wejść na rynek" już pominę fakt, że większość moich rzeczy ląduje jako prezenty u znajomych...jakby miały pomóc zwierzakom to jeszcze lepiej, swego czasu zaglądałam na bazarki, w latach szkolnych pomagałam w schronisku dla psów, zwierzaki są dla mnie naprawdę bardzo ważne, nawet studia kończyłam przyrodnicze (dlatego tak słabo z pracą) więc to nie chodzi o brak chęci do pomocy. W tej chwili nie mogę "wejść na bazarkowy rynek" sama, z dwiema, trzema rzeczami to trochę słabo, ale wspomóc jakiś inny bazarek - nie ma problemu :), Jak już poogarniam kwestie pracy to pomyślę o tym coś więcej Quote
Koreksonowa Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Rękodzieło jest u nas bardzo niedoceniane... Człowiek wkłada w to dużo serca, wysiłku (i przekleństw..) żeby potem usłyszeć "aaaa, a przecież na allegro takie są za dyszke!". To ja może wrzucę dorobek ostatnich kilku miesięcy.: Bezpalcowe rękawiczki w zygzak (mój projekt, jakby kto potrzebował, to służę wzorem) Niebieskie mini-poncho [attachment=16292:ponch 1.jpg] Szalik w ząbki: [attachment=16293:noangles main.JPG] i kwiatki, które pojechały do Skipton (W. Brytania) na włóczkowy festiwal - Yarndale. Po wystawie zostaną sprzedane a dochód będzie przekazany na fundację zajmującą się osobami z chorobą Alzheimera. Projekt nazywa się Flowers for Memories :) [attachment=16294:yarndale flowers.JPG] I do tego parę par skarpet :D Quote
Saphira89 Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Koreksonowa - masz 100 % racji :) przez to podejście innych ludzi to się wręcz można zrazić do robienia czegokolwiek, ale jak wolą chińskie badziewia za tę przysłowiową dyszkę to ich sprawa... ja dużo bardziej wolę sweterki/ kubraczki, które dostałam od cioci (oczywiście własnoręcznie przez nią zrobione) niż sklepowe swetry które rozciągają się po pierwszym praniu.... uwielbiam te rękawiczki ! ponczo i szaliczek też pierwsza klasa, kwiatki również prześliczne takie kolorowe no i jaki zacny cel ! super :) Quote
vege* Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Ponczo świetne :D Ja też lubię handmade, dostałam od siostry i rodziców na imieniny piękny plecak, który jakaś dziewczyna sama zrobiła, połączenie jakiegoś fajnego mocnego materiału z białą ekoskórą :) Sama też lubię tworzyć, to ogromna frajda jak człowiek zrobi coś sam :D Quote
Koreksonowa Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 Dlatego nigdy nie robię niczego na zamówienie. Jako prezenty - jasne. Wtedy się dzierga z zaangażowaniem :D Z aktualnie dzierganych (dla męża z okazji nowych Gwiezdnych Wojen): i szydełkowa bransoletka dla mamy: jakby kto chciał schemacik: Quote
Gusiaczek Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Na pożegnanie dodam tylko, że nie chodziło mi o to, co kto woli i lubi, ale o to, że mając zacięcie, talent, wyobraźnię i możliwości można pomóc zwierzakom, a na bazarki zaglądają tak miłośnicy hand made, jak i made in china ;) Po prostu zachęcam do pomocy :) Quote
Saphira89 Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 wow ten sweter jest świetny :p bransoletka także, ale schemacik to dla mnie czarna magia :P Gusiaczek- myślę, że wszyscy rozumieją Twój punkt widzenia, "co kto lubi i woli" to tak wyszło przy okazji - taki poboczny mini temacik :) Quote
Saphira89 Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 mój dzisiejszy magnesik :D mam nadzieję, że rasę da się rozpoznać ;D oczywiście zrobiony ręcznie z masy rzeźbiarskiej, pomalowany farbami i polakierowany :D Quote
Koreksonowa Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Z nowości: Żniwiarz (grywa ktoś w Mass Effecta?) Quote
Ryss Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Z aktualnie dzierganych (dla męża z okazji nowych Gwiezdnych Wojen): To jest znęcanie się. Nad mężem. Quote
Koreksonowa Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Oczywiście poznęcałam się jeszcze bardziej i biedny maż dostał BB-8 :D 1 Quote
Recommended Posts