Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Milena9']Świetne zdjęcia:loveu:

To już znęcanie się psychiczne ;) takie fajne sztuczki opisujesz i filmu nie dajesz.:-([/QUOTE]
Oj tam od razu znęcanie się psychiczne:evil_lol: jak chcesz jeszcze mogę się trochę poznęcać, bo znamy dużo fajnych sztuczek:diabloti: :eviltong:

Posted

[quote name='wikikoniki']Hej ;)
przywitam abecadło :D

świetne zdjęcia :)

aha, filmik można dodać przez link na YT albo Tinypic ;)
Hej;) dziękuję i zapraszam częściej.
Dzięki za informacje tylko teraz muszę się na YT nauczyć wstawiać. :lol:

[quote name='magdabroy']Fajne zdjęcia :smile:

Daj już ten filmik, bo jestem ciekawa tych Waszych sztuczek ;-)
Niestety filmik pewnie dopiero w niedzielę nagram bo zaczyna poprawiać się pogoda, a to oznacza, że treningi mi się zaczną a wtedy w domu będę dopiero około 18:roll:

Posted

Dzieki;)
Dzisiaj byłyśmy z Azą nad rzeczką, oczywiście nie obyło się bez kąpieli, była już w wodzie zanim doszłam:evil_lol: po wyjściu z wody dostała jak zawsze głupawki, zaczęła tarzać się w piachu itp.:roll:
Ostatnio Cola zrobiła się dziwna tzn. obawiam się, że szykuje jej się cieczka:-( zaczyna nas wszystkich molestować itp.
Wracając do tematu szelek. W których dokładnie miejscach powinno się zmierzyć psa, aby później szele nie okazały się za małe ani za duże?

Ukłon;)

Tuż po czesaniu. Strasznie linieć zaczęła, i ma trochę matową sierść ale nie wiem czy to ze względu na linienie czy ma niedobór jakiejś witaminy

https://lh4.googleusercontent.com/-wPm6cW7WDaQ/T7erhOO8w0I/AAAAAAAABgI/xeZ1G3C-wUo/s640/DSCF4259.JPG a obok takiej rzeczki mieszkamy;)

Posted

[quote name='kalyna']a takich miejsc spacerowych zazdroszczę :loveu: a jak tam z kleszczami jest?
Oj tak miejsca spacerowe są piękne, szkoda tylko, że u mnie mało psiarzy jest i nawet nie ma się z kim na spacer umówić:roll: ja się tylko zastanawiam dlaczego ludzie na wsi muszą mieć takie dziwne podejście do psów. Dla większości, pies powinien stać na łańcuchu i pilnować domu, więc o spacerze to nawet nie wspomnę. A kleszczy w tym roku u nas niestety sporo, nie tylko nad rzeką ale i na łąkach i w lesie.

Wczoraj Cola przeszła samą siebie. Naszykowałam psom jeść i poszłam na górę bo tel. dzwonił. Miski położyłam na półce. Wydawało mi się, że tak jak reszta psów Cola jest na dworze. Jak przyszłam okazało się, że jednak nie była. Dorwała się do 3 misek, zjadła swoją porcję, Bili i trochę Azy, nie wiem gdzie ona to zmieściła ale już pod koniec aż zwymiotowała:-o

Posted

[quote name='magdabroy']Cola głodomór :D:D:D
Oj tak. Zawsze jaj mało:-D

[quote name='Milena9']U mnie też nie mam się z kim umówić na spacer.:-(
No niestety:-( U mnie to na początku było wielkie zdziwienie bo psa na spacer zabrałam, teraz się już przyzwyczaili :lol: Co prawda jest jeden Pan, który od niedawna ma hodowlę Labradorów ale jakoś nigdy nie było okazji się umówić na spacerek;)
Dzisiaj dostałam szoku. Pewna dziewczyna mnie dziś powiadomiła, że pewnie uśpi swojego małego psa bo zagryzł jej jedną kurę a nie ma komu pieska oddać:-o

[quote name='Aleksandrossa'] https://lh4.googleusercontent.com/-6...0/DSCF4305.JPG ---> ale misiaste łapki :-D
Super psiaki :smile:
Jesteśmy pierwszy raz ale na pewno nie ostatni :-D
Ona cała jest taka misiasta:-D
Dziękuję i zapraszam ponownie;)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Dzisiaj dostałam szoku. Pewna dziewczyna mnie dziś powiadomiła, że pewnie uśpi swojego małego psa bo zagryzł jej jedną kurę a nie ma komu pieska oddać:-o
[/QUOTE]

A od kiedy zagryzienie kury kwalifikuje psa do uśpienia :crazyeye:

Posted

[quote name='magdabroy']A od kiedy zagryzienie kury kwalifikuje psa do uśpienia :crazyeye:[/QUOTE]
Jak powiedziałam, że weterynarz zdrowego psa nie uśpi to odpowiedziała, że nie ma komu oddać psa i była przekonana, że weterynarz robi wyjątki:-o Jeżeli go nie uśpi to ja nie chce nawet myśleć co dalej z pieskiem.:shake: i jeszcze tak z szczególnością zaznaczyła, że kura była kupiona za całe 10zł. Eh

Posted

[quote name='kalyna']ehh ile dla nich znaczy życie zwierząt.. kura lepsza bo znosiła jajka itp :roll:[/QUOTE]

Dali za kurę 10zł. Przez jakiś czas będzie dawać jajka, a potem jeszcze rosół będzie można ugotować. A pies co? Trzeba go karmić i nic z tego nie ma, tylko szczeka :roll:

Posted

[quote name='magdabroy']Dali za kurę 10zł. Przez jakiś czas będzie dawać jajka, a potem jeszcze rosół będzie można ugotować. A pies co? Trzeba go karmić i nic z tego nie ma, tylko szczeka :roll:[/QUOTE]

Moja babcia chciała zrobić kurnik i mieć parę kurek :mdleje:
nawet powiedziała, że przecież można zrobić płot i psy nie tkną ich :o
no ale nikt się więcej na ten pomysł nie zgodził :D

Posted

kalyna napisał(a):
Moja babcia chciała zrobić kurnik i mieć parę kurek :mdleje:
nawet powiedziała, że przecież można zrobić płot i psy nie tkną ich :o
no ale nikt się więcej na ten pomysł nie zgodził :D

U mnie też kiedyś chcieli mieć parę kurek, ale na szczęście na chęciach się skończyło:-D
chita napisał(a):
hej, widze ze w koncu jest i galeria :smile: masz przecudowne stado, jedno slodsze od drugiego, no i w moich ukochanych barwach ;-)

Kaaasia napisał(a):
Ale czaderskie stado :multi:

Bardzo jestem ciekawa tych sztuczek w ich wykonaniu ;-)

Izabela124 napisał(a):
Witam się poraz pierwszy :smile:
Masz super stadko :smile:

Hej :multi: Dziękuję w ich imieniu;)

W niedzielę były próby nagrania filmiku i powiem, że nie jest najgorzej;) co prawda jest na nim tylko Aza, bo Cola w ogóle nie chciała patrzeć na smakołyki po tym ostatnim przejedzeniu:lol:

Dzisiaj wyjątkowo po treningu nie byłam zmęczona więc od razu jak przyjechałam: smycz, obroża i na spacer, aparat też oczywiście zabrałam:cool3: Poszłyśmy nad staw, trochę poganiała za piłką, trochę się sztuczkowałyśmy i wyjątkowo Aza była bardzo ładnie skupiona. Wykonywała wszystko tak jak chciałam. Muszę jednak chyba znowu zacząć brać smaki na spacery bo nam się trochę odwoływanie popsuło:roll: niby jak idziemy i nie ma na drodze żadnego psa to wszystko ok, ale jak tylko jakiś pies zaszczekał za płotu to już leci aby się przywitać nie reagując na przywołanie:roll: W sobotę szykuję dla Azy jakiś dłuższy wyjazd lub spacer, bo po pierwsze przez ten tydzień trochę ją zaniedbałam i muszę nadrobić zaległości;) a po drugie to w sobote szczyl kończy 2 latka:loveu:
Może zdjęcia mało ciekawe ale są;)