Jump to content
Dogomania

Wystawy: wyniki, stawki i zdjecia (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klasa otwarta - 2 1167 - 1168
SASHIMI Sfora z Krasnego Boru - oc. doskonała, lokata I, CWC, CACIB, NDPwR, Zw.Rasy

Akita u Izis YORITO - oc. doskonała, lokata II

Posted

SUKI
Klasa młodzieży - 1 1170
SHITSUKO FUMI of Amayadori Ken - oc.dobra, MEDAL ZŁOTY
(na tym zdjęciu widać walkę ze samą sobą, biedna fumi miała diabła w oczach J )

Klasa pośrednia - 1 1171
AMAYADORI'S OSHINAI Dogutti - oc. bardzo dobra, MEDAL ZŁOTY

Posted

Klasa otwarta - 3 1172 - 1174 - wiecej zdjec tej klasy nie wstawiam bo zdjecia są niezaciekawe i nie chciałabym byc posądzona o jakies złościwości.

Akita u Izis (FCI) BIKI - lokata I, ocena bardzo dobra

KOKORO Halne Wzgórze - lokata II

Posted

Klasa championów - 2 1175 – 1176

AMAI ze Szpilkowego Lasu - oc.doskonała, lokata I, CWC, CACIB

Akita u Izis (FCI) YOKO - oc.doskonała, lokata II, CWC, Res.CACIB

Posted

Przy okazji tej fotorelacji, chciałabym podziekować projektantom butów oraz ringówek, że ją tak różne i dzięki nim mogłam rozpoznać niektóre psiaki, których nie znałam, czyli klasę otwartą lokatę II i III :evil_lol::eviltong:

Posted

Myślałam, że tylko u mnie na hodowli włos psiadków leży obok nich, a nie na nich, ale po niektórych wystawianych psiakach widze, że się myliłam :)

Posted

Asiunia dzięki za pracę wstawienniczą:-)
Od razu poprawki:
- pierwsze zdjęcie białej dziewczynki pod napisem AMAI to moja weteranka;-)
(przechytrzyłam producentów ringówek- wystawiałam dwie białe suczki na tej samej!)
- to co podpisałaś "Kokoro" to szczeniaczek po niej z października już z bliznami.... jakimiś...
Zdjęcia robił mój BrAT PIT;-) i są robione okiem neutralnego fotografa - miał zadanie zrobić zdjęcia wszystkim pieskom!
Te zdjęcia których nie chcesz jak się domyślam wstawić pokazują niedzielny ring akit po prostu.... smutne, nie? i tu nie chodzi tylko o brak włosa...
Dobrej nocy nocnym markom:-)

Posted

[quote name='INU']A zdjęcia już masz?
[/quote]

Zdjęcia ze Szczecina będą jak Utsukushii i Biki wrócą do domu bo dłużej tam zabawią trochę.

Dzięki za gratulacje dla Ayame :-) Przekażę jej ;-)

Posted

[quote name='abigail']Wolałabym żeby przy tych niedociągnięciach ZKWP było skuteczniejsze w kontrolowaniu (jakimkolwiek) hodowli:

- stanu bytowania piesków;

- warunków w jakich żyją;

- częstości dopuszczania i eksploatowania suk hodowlanych;

Z chęcią poprzeplatałabym ten monolog zdjęciami, ale nie mam czasu na ich wgrywanie:-)
Większość piesków widać kochana i pieszczona przez właścicieli - utrzymane w super stanie! cieszy to moje oko, wielbicielki czworonogów. Rzadko ostatnimi czasy bywam na wystawach, ale przeraża mnie jedno: istnieją hodowcy(m.in. oddział szczeciński), którzy są "kolekcjonerami suczek" i obecnymi producentami szczeniąt, a wystawiane przez nich egzemplarze (suczki i pies) były w dziwnym stanie??? Zdjęcia to pokazują... nie wiem co myśleć! Opowieści dziwnej treści o tym że pieski przechodzą wylinki młodzieńcze (słyszałam kiedyś takie)czy inne, są śmieszne, gdy dojrzały egzemplarz rasy nadal nie ma typowej szaty z "porządnym" włosem!
Mimo upału na ringu akit pojawiły się egzemplarze, które "płynęły" po ringu wzorcowym dla akit sprężystym chodem:-) Należał do nich m.in."Francuzik" i Luna, a nie należała moja weteranka;-) ją rozgrzeszam!
Dziewczyny obydwu Paulin:-) były trochę upałem przyduszone i zestresowane!
A Fumi jest naprawdę akitką w baaardzo fajnym typie, tylko drobną! No i zestresowaną... Pracujcie dalej:-)))) Pozdrawiam Was!

A co do rozwoju akit w Polsce....... - tylko dojrzali hodowcy pasjonujący się kynologią mogą ten postęp zapewnić! Zachęcam do edukacji, analizy wzorca, autokrytyki, odwiedzania wystaw (niestety poza Polską) i witryn internetowych, gdzie znajdują się foty importów japońskich, tudzież piesków z japońskimi BEZPOŚREDNIMI korzeniami!
Oficjalnie, na tym "towarzyskim" forum gratuluję Patrycji - hodowli
[/quote]

Ludzie - to w końcu sie zrzeszcie, utwórzcie klub z prawdziwego zdarzenia. Wprowadźcie limity i inne obostrzenia. Nie może być tak aby jedna hodowla produkowała ponad miarę. Druga z kolei mnożyła jakieś owczarkopodobne "cuda" w hodowli klatkowo-piętrowej. A te inne rozmnażalnie? A te pożal sie boże drobne hodowle, których na pęczki powstaje ostatnimi czasy. Rozmnażają co mają zupełnie bez zastanowienia się - bo tak taniej?
Akity są urocze ale po co produkować miernoty?
Zastanówcie się nim będzie za późno i cudne akity podzielą los innych modnych ras:shake:

Posted

Lepiej wprowadzić obowiązkowe badania i to nie tylko stawów ale i oczu - jak jest np. w Niemczech
Od razu liczba suk i psów hodowlanych zmniejszy się o połowę pewnie ;-)
A do tego obowiązkowo odpowiedzialność za to co poniektóre najnaj wypisują w ogłoszeniach na allegro - np. iż rodzice i dziadkowie mają HD: A

Posted

[quote name='kostkowicz']Ludzie - to w końcu sie zrzeszcie, utwórzcie klub z prawdziwego zdarzenia. Wprowadźcie limity i inne obostrzenia. Nie może być tak aby jedna hodowla produkowała ponad miarę. Druga z kolei mnożyła jakieś owczarkopodobne "cuda" w hodowli klatkowo-piętrowej. A te inne rozmnażalnie? A te pożal sie boże drobne hodowle, których na pęczki powstaje ostatnimi czasy. Rozmnażają co mają zupełnie bez zastanowienia się - bo tak taniej?
Akity są urocze ale po co produkować miernoty?
Zastanówcie się nim będzie za późno i cudne akity podzielą los innych modnych ras:shake:[/QUOTE]

chyba po raz pierwszy zgadzam się z kostkowiczem..
zbyt dużo rodzi się ostatnimi czasy zupełnie bezsensownych miotów :shake:

Posted

[quote name='Agappe']chyba po raz pierwszy zgadzam się z kostkowiczem..
zbyt dużo rodzi się ostatnimi czasy zupełnie bezsensownych miotów :shake:[/QUOTE]

Tylko, trzeba jeszcze wziasc pod uwage ile, jaka hodowla posiada suk hodowlanych, bo niektóre hodowle mają 2 suki i 2 mioty w roku, a niektóre maja 4 i jeden miot w roku.

A co do tych bezsensownych miotów to 2 czy 3 lata temu tez był taki okres, akurat jak my mieliśmy szczeniaczki i kilka osób powiedziało nam jak wyglądają warunki w niektórzych HODOWLACH, czy też w niektórych przypadkach w fabrykach (nie u właścicieli pojedyńczych suk) i włos się jeżył od tych opowieści. A te opowieści właśnie tyczą sie trzymania psów w mieszkaniach w klatkach czy 5 sztuk na 60 metrach. Poprostu włos się jeży i najgorsze jest to, że ludzie komentują innych a bałaganu u siebie nie widzą. Ja jestem ciekawa jak Ci ludzie by się czuli, jakby osiem godzin czy wiecej siedzi zamknięci w łazience. Dzięka Bogu są ludzie którzy przygarnią, czasem nawet odpłatnie jakie psiaki z których pseudo hodowcy nie mają już pożytku.
A wracając do tych miotów o których zaczełam to skutki tego były np. takie, że oddawali po 500 złotych 6-9 miesięczne "akity".

Posted

No, to ja w takim razie miałam szczęście, bo kupiłam psa nie z pseudo, tylko z prawdziwej hodowli :cool3:.
A jeżeli ktoś twierdzi, że źle zrobiłam, to może sobie twierdzić, bo ja widziałam, w jakich warunkach żyją rodzice (i nie tylko) mojego psa i nikt mi nie wmówi, że było inaczej :eviltong:.
Z resztą to jest temat o wystawach - jeżeli tak bardzo chcecie gadać o poziomie niektórych polskich hodowli, to przenieście się do pogaduszek ;).

Posted

Druchna napisał(a):
Witam

Zgłosiliśmy się na Warszawską. Kto jeszcze?? :lol:

My na 99, 9% się nie pojawimy :-(.
W zamian za to prawdopodobnie będę w Gdyni :multi:.
A w Sopocie napewno.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...