Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mazowszanka']A na jakie konto wpłacać?[/QUOTE]

[B]Fundacja „Dwa plus cztery”[/B]
[B]ul. Sienkiewicza 40/15[/B]
[B]50-335 Wrocław[/B]
[B]NIP 898-216-71-47[/B]
[B]KRS: 0000341427[/B]
[B]REGON 021120759[/B]
[B]Numer Konta: Alior Bank 18 2490 0005 0000 4520 3065 5090[/B]
[B]IBAN: PL[/B]
[B]BIC: ALBPPLPW[/B]
[B]Z dopiskiem „Datek na cele statutowe fundacji - dla Zefira”[/B][SIZE=3][SIZE=2][B][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/B][/SIZE][/SIZE]
Dzięki! :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wychodzi na spacery i w koło są psy nie ma żadnych spięć ani warknięć. Nie chce ryzykować więc go nie puszczam na razie luzem. A chłopak obsikał pokój - pewnie chciał powiedzieć że to jego już.

Posted

Dostałam kopię faktury - 448 zł.
Niestety nie dostałam jeszcze dowodów nowych wpłat.

[IMG]http://i1130.photobucket.com/albums/m534/zofiazosia123/NewPicture1.jpg?t=1343298902[/IMG]

Posted

Czy to jest koszt miesięcznego wyżywienia? Bo przydałby się komentarz, jak to się ma do całości miesięcznego utrzymania Zefirka .Nie chcę sam wysuwać wniosków,by nie pokręcić, a trzeba to wrzucić na fejsa i poprosić o dalszą pomoc dla Staruszka.

Posted

Tu wcześniej tłumaczyłam, jak to zorganizowano.
Wychodzi 450 zł miesięcznie, czyli 300 (hotel) plus 150 (karma).
Jeśli ktoś ma wątpliwości, uwagi, komentarze - to nie do mnie, tylko bezpośrednio do Fundacji.

[quote name='Zosia123']
Umówiliśmy się z Lilu, że koszty hotelu pokrywać będziemy w ten sposób, że będzie dostawała od Fundacji karmę. Fundacja ma pewne zniżki na karmę, a Lilu ma prawie 20 psów (czy może już ponad 20? ;)). Zostały na razie zamowione 3 worki karmy za ok. 450 zł. Jak dostanę skan rachunków, to wkleję go na wątek.[/QUOTE]

Posted

Trochę mam tych wątków i eventów więc pewne rzeczy umykają,teraz kojarzę,faktycznie ....No nic,niepotrzebne było moje pytanie.W razie gdyby Darczyńcy mieli wątpliwości równie ciepło ich tam skieruję.Więcej pytań nie mam.

Posted

Rozliczamy się za pomocą karmy bo moje psy coś jeść i tak muszą. A i tak jest zamawiana karma dla chłopaka to w zamian za hotel fundacja zamawia mi karmę.

Dziś zostały puszczony Zahir z amzesem razem i chłopaki się dość lubią. Nie ma spięć, nie ma tez wielkiej miłości bo Ramzes świata po za pilka nie widzi a reszta jak nie rzuca to jest nieuzyteczna.

Posted (edited)

Dziękuję LILUtosi za wyczerpującą odpowiedź.Moje pytanie odnośnie faktury nie było podyktowane chęcią dyskusji (rozumiem ogrom sympatii Zosi123 do mnie:diabloti:-wzajemnie) ale zbierając gdziekolwiek pieniądze,trzeba pewne rzeczy opisać i skomentować.Tu na Dogo nikomu nie trzeba zazwyczaj tłumaczyć pewnych rzeczy,na fb wiele osób wpłaca spontanicznie i nie zna pewnych mechanizmów, więc trzeba to jasno opisać:p.Przede wszystkim z sympatią i uśmiechem,a nie sucho i lakonicznie.To Darczyńcy nam robią łaskę a nie odwrotnie.Po tym jak Zefirek znalazł sie u Ciebie LILUtosi w hotelu, nabrałem entuzjazmu i chęci,by przyciągać nadal Darczyńców do sponsorowania psiaka.Jednak widzę,że nie ma to sensu,bo z takim nastawieniem, ta [COLOR=#ff0000]współpraca dla ZEFIRKA[/COLOR] nie ma racji bytu.Zosia 123 jest zarejestrowana na fb ,więc może tam wszystko sama prowadzić(lub nie), także ostatecznie ja się wycofuję z aktywnej pomocy do pozyskiwania finansów dla Zefirka ze strony fb.Przynajmniej nie będzie niepotrzebnych zgrzytów.Proszę ode mnie wygłaskać Staruszka i ciesze się,że ma tam przyjaciela, z którym może współdzielić psio-dzień:lol:

Edited by wolf122
Posted

Wolf, gdyby nie wcześniejsze oskarżenia o "ściemę", na pewno nasza współpraca inaczej by się układała. Nie będę tu jeszcze raz wszystkiego roztrząsać - wystarczy poczytać wątek. Wszystko się popsuło w pewnym momencie i tego nie da się już odkręcić. To był wynik nie tylko Twojej i innych nadinterpretacji wydarzeń, ale także Waszego przekonania, że to właśnie ja, nie kto inny, jestem odpowiedzialna za zabranie Zefira do DT i jest to wyłącznie moja wina, że jego pobyt w izolatce się przedłuża.

Nie potrafię teraz "z uśmiechem", wybacz, potrafię tylko z trzęsącymi się rękami ostrożnie zaglądać, co takiego zostało napisane na forum i czy znowu nie oberwę z jakiegoś powodu. Bo ja naprawdę boję się wchodzić na ten wątek, żeby znowu czegoś niemiłego nie przeczytać. Z tego samego powodu nie wejdę już na FB.

Dotychczas praca dla psów to było to wspólne wyzwanie. Teraz się okazało, że pomagając psom narażam się na gniew ludzi. Dlatego wycofuję się powoli z forów, nie zakładam nowych wątków - wolę jeździć do schroniska i pomagać psom bezpośrednio, bez kontaktów z ludźmi. Być może zbyt mocno reaguję na drobne nieprzyjemności - ale dla mnie to nie są drobne nieprzyjemności. Cóż, emocje to domena kobiet, podobno.

Oczywiście jestem wszystkim bardzo wdzięczna za wpłaty dla Zefirka. Cieszę się, że jest tylu ludzi o dobrych sercach. Bardzo wszystkim dziękuję w imieniu psiaka! Opiekę Zefirek ma teraz naprawdę dobrą, więc pewnie będzie się cieszył energią i zdrowiem przez kilka lat jeszcze. Mam nadzieję, że dobre dusze zostaną z nami przez ten okres czasu i będą psiakowi kibicować.

Dostałam nowe rozliczenie z konta Fundacji, już idę uzupełnić w poście rozliczeniowym.

Posted

Zosiu 123 rozumiem i dlatego taka moja decyzja a nie inna.Wiem,że masz żal i masz prawo.Ja też czuję się pokrzywdzony i nie trzeba tu arbitrażu ,kto winien a kto nie,tu chodzi o psa.Szanuję Twoją pomoc i zaangażowanie dla zwierząt ,naprawdę.Nie miałem na myśli,że masz się do mnie uśmiechać,czy do kogokolwiek,kto Ciebie uraził.Chodzi tylko o odrobinę informacji podanej życzliwie-to procentuje dla Zefirka i tylko o taki "uśmiech" tu chodzi.Naprawdę nie chcemy wiecznych podziękowań,ochów i achów,to sztuczne i niepotrzebne.Rzetelna informacja,odpowiedź na pytanie ,wyjaśnienie kwestii jeśli zajdzie potrzeba,wszystko służbowo,nic poza tym.To tak niewiele a pies może mieć spokojną starość.