wellington Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 ZwierzakiNiczyje napisał(a):Ta osoba prywatnie nam pomaga, lecz także udziela się w Niemieckich fundacjach. Moze slynna pani W.T.? Quote
kameleon28 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Stwierdzenia pokrywające się z prawdą?? Mogłabyś to jakoś rozwinąć? Nikt tam masowo nie wywozi psów do Niemiec, to, że kilka razy udało się znaleźć dom psiakom za zachodnią granicą to nic złego. Powinniśmy się cieszyć, że w końcu mają kochany dom. Jeśli zauważyliście wolontariuszki już wcześniej pisały, że stowarzyszenie, w którym się udzielają współpracuje z fundacjami niemieckimi i sądzę, aby te fundacje wysyłały zwierzęta do złych domów. Quote
kameleon28 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 "I jeszcze jedno osoba ktora pisze na tym watku pod nikiem xxx52 jest znana jako naganiaczka dla handlujacych psami stad napewno takie reakcje." Mimo wszystko uważam, że te reakcje były niewłaściwe. Quote
Alexa77 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Te organizacje z ktorymi pracujecie to nie sa zadne fundacje.W Niemczech nie ma fundacji zajmujacych sie ochrona zwierzat.Wymienione na waszej stronie internetowej organizacje z ktorymi pracujecie w Niemczech sa zalozone przez osoby prywatne i ich dzialalnosc nie jest kontrolowana przez zaden urzad.Takich organizacji ostatimi czasy narobilo sie bardzo duzo, wiekszosc z nich ma bardzo zla opinie i nazywani sa handlarzami psami ze wschodniej europy. Quote
Topi Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Oczyszczenie wątku nie świadczy dobrze o WASZYCH intencjach. Dlaczego nie chcecie znać zagrożeń zwiazanych z wywozem psów za granicę ? Każdy człowiek dobrej woli po takich informacjach jakie tu zamieszczono (przed ingerencją moderatora) pomyślał by choć chwilę i sprawdził te informacje. Powtarzam, oczyszczenie wątku nie świadczy dobrze o WASZYCH intencjach. Quote
Ada-jeje Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Z tego co sie zorientowalam, sa to bardzo mlodzi wolontariusze, nawet niepelnoletni, bez doswiadczenia. Totez nie mozemy ich winic za ich naiwnosc. potrzeba im edukacji, informacji ktora zrozumieja. Na chwile obecna sa przekonani ze zezwalajac na wywoz psow do Niemiec, spelniaja swoja dobra misje. Quote
Topi Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='ZwierzakiNiczyje']Po 1 nie jesteśmy żadnymi handlarzami i naganiaczami. Co do innych celów to chyba inna wolontariuszka nie zastanowiła się co pisze... Nie staramy się wywozić zwierzaków w nieznane. Następne posty, które będą odbiegać od tematu, albo będą kogoś obrażały po prostu będą usuwane. Pragnę skierować uwagę wszystkich wolontariuszy na ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwoł-Głów-Lek-Wet-oraz-wywózek-psów-do-Niemiec/page130 Zamieszczenie tego linku nie odbiega od tematu i nikogo nie obraża. Ma charakter informacyjny. Quote
PACZEK Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Wątek zaznaczę. Sposób prowadzenia wątku i metody stosowane przez osoby go prowadzące jest na tyle "dziwny" że bardzo się martwię o zwierzęta trafiające do hym... no właśnie gdzie trafiają zwierzęta bo pojęcie "adopcje do Niemiec" niezbyt dobrze się kojarzą.Tak duża ilość wolontariuszy jak na zdjęciu świadczy że przez "ręce" tej fundacji przechodzi wiele zwierząt. Czy można prosić o dane dotyczące ilości zwierząt które wywieziono do Niemiec i gdzie one trafiły? Jak inni userzy już pisali proszę również wyjaśnić co znaczy zwrot że ślepy miot zostawiono "do innych celów" . Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 My nie jesteśmy fundacją tylko Stowarzyszeniem. Czy ja wiem czy tak dużo zwierząt. Aktualnie mamy pod opieką 11 dorosłych psów i 8 szczeniaków. Od kiedy ja jestem na Wolontariacie do Niemiec może 3 psy. Nie wiem o co chodziło innej wolontariuszce o tym ślepym miocie... Mówiłam jej kilka razy żeby odpisała tutaj, ale chyba nie ma zamiarów... Quote
Ada-jeje Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 ZwierzakiNiczyje napisał(a): Nie wiem o co chodziło innej wolontariuszce o tym ślepym miocie... Mówiłam jej kilka razy żeby odpisała tutaj, ale chyba nie ma zamiarów... A szkoda bo to tylko poddaje w watpliwosc wasze dzialania. Raczej osoba ktora nie ma zamiaru odpowiedziec na niewygodne dla niej pytanie zapewne nie jest niepelnoletnia, a jej dzialanie jest w pelni swiadome. Quote
PACZEK Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 [/Nie wiem o co chodziło innej wolontariuszce o tym ślepym miocie... Mówiłam jej kilka razy żeby odpisała tutaj, ale chyba nie ma zamiarów.QUOTE] Rozumiem że Ty nie wiesz Ale przecież prowadzicie dokumentację i tam na pewno jest zapisane co stało się z owymi szczeniakami.To nie są rzeczy tajne bo jako stowarzyszenie zbieracie pieniądze na pomoc zwierzętom i dlatego macie obowiązek dokumentować swoją działalność.Jesteś założycielką wątku i na dogo reprezentujesz stowarzyszenie dlatego prosimy o informację co się stało z tym miotem. [QUOTE]Od kiedy ja jestem na Wolontariacie do Niemiec może 3 psy. Rozumiem że wiecie gdzie psy przebywają.Może poproście osoby które je adoptowały o kilka aktualnych fotek. to drobiazg ale na pewno poprawi wiarygodność adopcji.A może sami adoptujący napiszą tu kilka słów. Uwierz wszyscy tu martwimy się o zwierzęta i tylko o ich dobro nam chodzi. Mam nadzieję że zapoznałaś się z tematem do którego link podała Topi. Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Spróbuję dzisiaj namówić tą wolontariuszkę żeby odpisała ale nie wiem zobaczymy, tak jest ona niepełnoletnia. Tam na początku wątku są 2 zdjęcia, o więcej poproszę. Nam także chodzi o dobro tych zwierząt. Tak zapoznałam się już z tym tematem. Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Ten raz był wyjątkiem, który mamy wykorzystać do innych celów... Przepraszam najmocniej. Rzeczywiście, pisząc to nie zauważyłam dwuznaczności zdania. Czasami mówię lub piszę o kilka słów za dużo, z czego często powstają przeze mnie tego typu nieporozumienia. Chciałabym postarać się wyprostować, o co mi chodziło: Ten raz był wyjątkiem, który mamy wykorzystać do innych celów niż uśpienie. Jeśli nadal jestem niezrozumiana, napiszę to zupełnie innym zdaniem: Szczeniaki nie miały być uśpione. Naszym celem jest zdrowe wykarmienie tych maleństw, założenie książeczek, zaczipowanie oraz odnalezienie im odpowiednich domów w Polsce. Z poczuciem winy przyznaję się, że mój brak umiejętnego wysłowienia się jak i brak możliwości kontaktu z mojej strony zapoczątkował u państwa niepokój. Przepraszam. Przepraszam. Przepraszam:placz: Ale przecież prowadzicie dokumentację i tam na pewno jest zapisane co stało się z owymi szczeniakami.To nie są rzeczy tajne bo jako stowarzyszenie zbieracie pieniądze na pomoc zwierzętom i dlatego macie obowiązek dokumentować swoją działalność.Jesteś założycielką wątku i na dogo reprezentujesz stowarzyszenie dlatego prosimy o informację co się stało z tym miotem. O szczeniakach proszę śmiało pisać w czasie teraźniejszym. Są u nas, całe i zdrowe. Tak ma pozostać przez najbliższy czas. Dziś za ok. pół godziny odwiedzają weterynarza. Nie zostałam tylko poinformowana w jakim celu. Postaram się jak najszybciej dostarczyć dowód, że żyją i nic im nie jest. Quote
PACZEK Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) Dziękuję za szczerą odpowiedź co do szczeniaków :lol: Mam nadzieję że więcej takich przypadków nie będzie bo bezmyślnie rozmnażanych zwierząt jest dramatycznie dużo a wiecie że schrony są pełne psów które już się znudziły i dostały kopa w d.... . Uśpienie ślepego miotu choć niemiłe samo w sobie jednak często jest smutną koniecznością aby zapobiec przyszłej bezdomności. Gdybyście jednak mogli poinformować co z tymi psami które jednak pojechały do Niemiec to wiarygodność wasza bardzo by wzrosła. Trzymamy kciuki za udane adopcje w kraju i nie rozmnażanie następnych psiaków. Edited June 22, 2012 by PACZEK Quote
faith35 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Przepraszam za offa. Dziewczyny, proszę o pomoc, jeśli na wakacje będziecie jechać do Krosna Odrzańskiego lub przejeżdżać przez to miasto, proszę, pamiętajcie, by się rozglądać, proszę o wydrukowanie plakatów, rozwieszanie w tamtych okolicach...:( www.dogomania.pl/forum/threads/228587 Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 (edited) [FONT=arial]Lew został zaadoptowany 07.07.2012r Imię: Lew[/FONT] [FONT=arial]Płeć: Pies[/FONT] [FONT=arial]Wiek: 3-5 lat[/FONT] [FONT=arial]Wielkość: duża [/FONT][FONT=arial]Szczepienia: - [/FONT][FONT=arial]Kastracja: Nie[/FONT] [FONT=arial]Przeznaczenie: Pupil rodziny[/FONT] [FONT=arial]W schronisku od: 11.06. 2012[/FONT] [FONT=arial]Charakter: [/FONT][FONT=lucida grande]Lew jest bardzo towarzyski i przyjacielski. Każdego wita swoim pięknym spojrzeniem i merdającym ogonem. Jest grzeczny i spokojny, jednak nie dogaduje się z innymi psami. Najlepiej, aby był jedynym psem w nowym domu. Lew uwielbia zabawy z wolontariuszami oraz nowo poznanymi osobami, które od razu darzy ciepłym uczuciem.[/FONT][FONT=lucida grande] [/FONT] Edited July 26, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 (edited) Kama znalazła dom Imię: Kama Wiek: 1-2 lata Wielkość: mała Szczepienia: Tak Sterylizacja: Tak Charakter: Kama jest bardzo energicznym psem, który potrzebuje dużo ruchu, najlepiej aby jej nowi właściciele poświęcali dużo czasu na spacery z nią. Suczka jest bardzo towarzyska i przyjacielska, lubi dzieci. Kama uwielbia biegać za swoją piłką, która później przynosi i czeka aż jej piłeczka zostanie rzucona ponownie. Kontakt w sprawie adopcji: 725 300 854 Więcej zdjęć na : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.129034470562048.873.109797172485778&type=1 Edited October 18, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 (edited) Borys został adoptowany 29.07.2012r. Imię: Borys Wiek: około roku Wielkość: duży Szczepienie: Tak W schronisku od: Czerwiec 2012r. Kastracja: Tak Charakter: Jest dużym szczeniakiem, silnym i do tego bardzo energicznym. Uwielbia bawić się z wolontariuszami. Borys jest bardzo przyjacielskim psem każdego wita merdaniem ogona i ciepłym spojrzeniem. Nie jest agresywny w stosunku do nowo poznanych osób, wręcz przeciwnie cieszy się. Psiak potrzebuje dużo ruchu, obecnie przebywa w domu tymczasowym gdzie ma dużo miejsca do biegania. Edited August 5, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 (edited) Imię: Majla Wiek: około roku Płeć: Suczka Wielkość:średnia Szczepienie: Tak W schronisku od: 25.07.2012r Sterylizacja: Tak Charakter: [FONT=arial]Została znaleziona przez jednego z wolontariuszy. Była bardzo wychudzona- widać jej było wszystkie żebra. Dziś Majla wygląda "normalnie" i cieszy się życiem. Uwielbia biegać i bawić się z wolontariuszami, tego, który ją uratował darzy szczególną sympatią. Nie jest agresywna w stosunku do nowo poznanych osób. Majla jest bardzo energiczna, najlepiej żeby w jej nowym domu było miejsce do biegania.[/FONT] Zdjęcia jaka była wychudzona: Nowe zdjęcia na: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.138032909662204.10662.109797172485778&type=3 Kontakt w sprawie adopcji: 725 300 854 Edited August 28, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Zapraszamy na naszą odświeżoną stronę internetową :http://zwierzaki-niczyje.pl/ Quote
ZwierzakiNiczyje Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 (edited) Kora znalazła nowy dom 21.09.2012r. w Skwierzynie. Imię: Kora Wiek: ok. 6-7 miesięcy Płeć:Suczka Wielkość:Średnia,ale prawdopodobnie będzie duża Szczepienia: Tak Sterylizacja: Tak W schronisku od:25.07.2012r. Charakter:Kora jest bardzo energicznym psem, zaczepia do zabawy zarówno ludzi jak i inne psiaki. Suczka potrzebuje dużo uwagi i czułości. Przy małych dzieciach trzeba na nią uważać ponieważ Kora zwraca na siebie uwagę delikatnie "gryząc".To nie jest typowe gryzienie suczka po prostu tak zwraca na siebie uwagę jak większość szczeniąt. Więcej zdjęć na: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.138043106327851.10680.109797172485778&type=3 Kontakt w sprawie adopcji: 725 300 854 Edited September 22, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 (edited) Udało się, Beti i Czaruś znaleźli wspólny dom. Imię:Beti Wiek:2-3 lata Płeć: Suczka Wielkość:Mała Szczepienia:- Sterylizacja:na chwile obecną nie. W schronisku od:24.07.212r. Charakter: Beti jest spokojna i bardzo grzeczna. Jest śmiała do ludzi, nas- wolontariuszy wita zawsze ciepłym spojrzenie i buziakiem w policzek z resztą nowo poznane osoby tak samo. Lubi być głaskana po szyi. Beti ma synka Czarusia: Imię: Czarek Wiek: ok. 6 miesięcy Płeć: Pies Wielkość: Malutki(taki jak jamniczek) Szczepienia:- Kastracja:- Charakter:Czarek jest zdecydowanie bardziej pro-psi niż pro-ludzki, ponieważ w jego wcześniejszym etapie życia miał mało kontaktu z człowiekiem. Czeka na swojego pana, którego na pewno bezgranicznie pokocha. Najlepiej by było jakby pieski znalazły wspólny dom. Edited August 3, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 (edited) Joker znalazł nowy dom 13.08.2012r. Imię: Joker Płeć: Pies Wiek: 2-3 miesiące Wielkość: Będzie średniej wielkości Sczepienia:Został odrobaczony Kastracja: Jest jeszcze za mały. W schronisku od: 3.08.2012r. Charakter: Joker jest bardzo posłuszny. Na spacerach chodzi grzecznie koło nogi, nie ucieka, nie zaczepia innych psów. Lubi być brany na ręce i przytulany, "odwdzięcza się" w postaci dużego buziaka w policzek. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Edited August 15, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
ZwierzakiNiczyje Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 (edited) [FONT=lucida grande]24 sierpnia do siedziby STOZ przywieziono 8 szczeniąt w wieku ok. 10 tyg. Psy znalezione w lesie przy drodze pomiędzy Murzynowem a Dobrojewem. Psów było 11, osoba która znalazła psy znalazła dom dla 3 szczeniąt wśród znajomych, pozostałe oddała pod opiekę STOZ. Pomimo braku umowy z Gminą i braku środków na utrzymanie i pielęgnację, zdecydowali[/FONT][FONT=lucida grande]śmy się je przyjąć. Psy były przemoczone, zarobaczone, zapchlone i wyziębione. Jest 5 suczek (Anabel, Efi, Hajda, Jota i Riki) i 3 psy (Drops, Sparky oraz Pinki). Już zostały odrobaczone i odpchlone, nakarmione i osuszone. Wolontariusze aktywnie uczestniczyli w ich pielęgnacji i ratowaniu. A oto zdjęcia szczeniaków: 1.) Anabel: znalazła dom w Niemczech oto zdjęcie z nowego domu ze swoją siostra Rikki [/FONT] 2.) Efi, [SIZE=4]Została [FONT=lucida grande][SIZE=4]ana 1.09.2012r. 3.) Hajda- [SIZE=4]Została zaadoptowana 2.09.2012r. 4.) Jota znalazła dom 28.09.2012r. 5.)Riki: znalazła dom w Niemczech 6.)Drops,[SIZE=4] Został adoptowany 1.09.2012r. 7.) Sparky został adoptowany 13.09.2012r. 8.) Pinki:znalazł dom 15 października [/FONT] Edited October 18, 2012 by ZwierzakiNiczyje Quote
Recommended Posts