Jump to content
Dogomania

ALF - owczarek "szorstkowłosy" gnębiony w schronisku przez inne psy MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ocelot napisał(a):
On jednak jest piekny:)

On nie jest piękny on jest PRZEPIĘKNY!! Ciągle chce się przytulać i miziać. Rany pięknie się zagoiły, chłopak jest coraz pewniejszy siebie, bardzo grzeczny. Jedyny problem to to, że jest jeszcze nieufny w stosunku do obcych psów- najczęściej reaguje agresją. Nic dziwnego po tym co przeszedł. Ale gdy tylko powoli sie go przekona ,że nowy piesek równa się fajna zabawa to powoli i nieśmiało zaczepia pieska.W ogóle to Alfons uwielbia zabawy i zachowuje się jak kilkumiesięczny szczerior.

Ocelot a znasz może jego historię? Jak trafił do schronu?

Czy ktoś go w schronie szkolił?

Edited by dexterka
Posted

[quote name='rita60']O widzę,że Alf zauroczył ciocię dexterkę;):lol:[/QUOTE]

Ojj i to bardzo... Zresztą nie tylko mnie- cała moją rodzinę, zarówno ludzką jak i psią:)

Posted

[quote name='dexterka']On nie jest piękny on jest PRZEPIĘKNY!! Ciągle chce się przytulać i miziać. Rany pięknie się zagoiły, chłopak jest coraz pewniejszy siebie, bardzo grzeczny. Jedyny problem to to, że jest jeszcze nieufny w stosunku do obcych psów- najczęściej reaguje agresją. Nic dziwnego po tym co przeszedł. Ale gdy tylko powoli sie go przekona ,że nowy piesek równa się fajna zabawa to powoli i nieśmiało zaczepia pieska.W ogóle to Alfons uwielbia zabawy i zachowuje się jak kilkumiesięczny szczerior.

Ocelot a znasz może jego historię? Jak trafił do schronu?

Czy ktoś go w schronie szkolił?[/QUOTE]

Nie wiem jak trafił, ale podpytam czy Prezeska pamięta. Trafił jakoś równo z Morusem. Musiała być to interwencja z ulica, o jakiś drastycznych przypadkach wiem, bo zapadają w pamięć. Ale zapytam
W schronisku nikt go nie szkolił. Był na spacerze może ze dwa razy? Jeśli coś umie to ze swojego wcześniejszego domu. My mamy bardzo slaby dorosły wolontariat:(Tzn. bardzo mało osób, nie mamy na nic czasu:(

Posted

melduję się:P

Przede wszystkim Alfik pięknie przybiera na masie. Już coraz mniej żebra i kręgosłup są wyczuwalne. No i kondycja jest o niebo lepsza, wcześniej po chwili zabawy z Dexterem bądź Miką Alf musiał odpocząć , a teraz szaleje z nimi aż wszystkie padną.

No ale żeby mu tak tylko nie słodzić to powiem Wam ,że psiak wspina się po płocie jak kot. Mój ogórd graniczy z terenem naszej firmy i dwa razy gdy Alfa zamknęłam na ogrodzie co by mi nie przeszkadzał w pracy, nagle znalazł się przy mnie. Początkowo myślałam , że nie domknęłam furtki.. ale za drugim razem byłam pewna ,że zamknęłam. Potem mój Tz obserwował go z ukrycia- ja za furtkę po chwili alfons na płot i już przy mnie. Na szczęście póki co zwiewa tylko za mną, jak ja siedzę w domu bądź jestem na ogrodzie on się stamtąd nie rusza, po prostu chce mi wszędzie towarzyszyć:P

Mały diabełek z niego...

Posted

Hi,hi a ja tak myślałem:loveu:Nie żebym był jasnowidzem:lol:ale to się czuło nawet przez internet:loveu:SUPER ŻE SĄ TACY LUDZIE DEXTERKA JAK TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='dexterka']chyba już pora , aby oficjalnie wszem i wobec ogłosić,że moje dt zmienia się w ds dla Alfika:)[/QUOTE]
No co ty,ale niespodzianka;)bardzo się cieszę:multi:kogo by nie urzekła ta szorstka,wiecznie rozdziawiona i uśliniona mordeczka:loveu:

Posted (edited)

po prostu nie mogłam wypuścić takiego cuda ze swojego domku, on idealnie się do nas wpasował, mój Dex ma w końcu wspaniałego kumpla zabaw.

Cieszę się ,że spośród tylu bid ze schroniska w Tomaszowie Fioletowy Pies wybrał właśnie tego, który codziennie dostarcza mi tyle radości:)

z pozdrowieniami:)

Edited by dexterka