Jump to content
Dogomania

ALF - owczarek "szorstkowłosy" gnębiony w schronisku przez inne psy MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted (edited)

ALF ZOSTAJE NA ZAWSZE W DT

Tydzień temu trafił do mnie na dt pies w typie owczarka wyciągnięty ze schroniska w Tomaszowie Mazowieckim przez fundację Fioletowy Pies z Opola.

"Alf jest 2letnim pięknym mieszańcem owczarka. Od listopada ubiegłego roku przebywał w schronisku w Tomaszowie Mazowieckim, gdzie niestety inne psy gnębiły go, a biedny Alfik nie mógł się tam zupełnie odnaleźć. Alfik ma pogryzione łapy i uszy, ranę od wewnętrznej strony uda i mnóstwo strupków. W schronisku nie było też warunków na pielęgnację sierści, w związku z czym zabraliśmy go brudnego, śmierdzącego, z sierścią pozlepianą błotem i odchodami. Dzięki uprzejmości Psiej Myjnia i Psiemu Fryzjerowi Alfik wygląda już znacznie lepiej, ale czeka go jeszcze jedna kąpiel i czesanko.

Alf jest pogodnym i przyjaznym psiakiem. Świetnie dogadał się z trzema psami w domu tymczasowym. Szybko się aklimatyzuje. Musimy go troszkę odkarmić, bo pod futerkiem czuć wszystkie kosteczki. Jeszcze trochę i będziemy szukać dla tego przystojniaka domu stałego. "

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.337886726274523.79974.138605206202677&type=1

Jeszcze w schronisku

Przed fryzjerem

I po

Już u mnie...

Edited by dexterka
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Przez kilka pierwszych godzin u mnie Alf reagował na pozostałe moje psy agresywnie- wolał na zapas warczeć niż znowu zostać pogryzionym...

Na szczęście moje stadko szybko go przekonało,że inne pieski równają się świetnej zabawie o czym przekonał się już na drugi dzień

[video=youtube;QKfBLRFP1Bs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QKfBLRFP1Bs&fb_sou rce=message[/video]

Edited by dexterka
Posted

Witam ciocię i wspaniałego Alfa. :)
Świetnie na filmie prezentują się wszystkie psiaki. Alf to bardzo przystojny psiak, podejrzewam,że szybciutko znajdzie nowy domek, za co będę trzymać mocno oba kciuki :)
Obiecuję, ze będe do was zagladać :)

Posted

Ewelinaaa napisał(a):
Witam ciocię i wspaniałego Alfa. :)
Świetnie na filmie prezentują się wszystkie psiaki. Alf to bardzo przystojny psiak, podejrzewam,że szybciutko znajdzie nowy domek, za co będę trzymać mocno oba kciuki :)
Obiecuję, ze będe do was zagladać :)

Dziękujemy za odwiedziny. Na razie Alfika trzeba podleczyć i podtuczyć, bo straszny szkieletor z niego. Dzięki długiej sierści nie widać tego jak jest chudy...
A później ruszamy z wielką kampanią reklamową psiaka:mdrmed::mdrmed:

Posted

Oj Alfik:) Bardzo dexterka Ci dziękuję za niego.
Bardzo xle się stało, że on trafił do boksu Kapsla, Rogera i Gamy. To kochane psy osobno, razem... agresywne w stosunku do siebie i innych psów.
A Alf to taka psia pierdółka.

Posted

ocelot napisał(a):
Oj Alfik:) Bardzo dexterka Ci dziękuję za niego.
Bardzo xle się stało, że on trafił do boksu Kapsla, Rogera i Gamy. To kochane psy osobno, razem... agresywne w stosunku do siebie i innych psów.
A Alf to taka psia pierdółka.

ojj Alf to straszna ciapa. nawet Mika już go sobie ustawiła... Ja w ogóle nie wiem jak on przetrwał w schronisku. do miski to chyba rzadko kiedy się dopychał. Ale ta jego piedółkowatość jest w nim niezwykle ujmująca.

Posted

Dziękuję za zaproszenie.
Jeszcze szorstkowłosego owczara to nie widziałam! :D:D
Postaram się jak najszybciej zrobić mu ogłoszenia. Tekst wrzucać ten z pierwszego postu czy dostanę trochę inny? ;)

Posted

Witam sie u cudnosci niezwyklego :crazyeye:Alfika:iloveyou:ciociu dexterko -dziekuje za zaproszenie:modla::modla:cuda wyczynilas ciociu , wyciagajac Alfika, jest przecudnyyyyyyyy, jakis maluni bazarus wykombinuje dla was kochani. Uroda niezwykla , ze sie czlekowi gebe smieje naiokolo:loveu:patrzac na to serdunko, badzcie zdrowi:loveu:Czarne serce cudne ciociu , to Twoj piesio:loveu:? nie moge filmiku odtworzyc ...gapa z mienia ..:oops:

Posted (edited)

dziękuję wszystkim za odwiedziny Alfika!

owczarek'ab;19020369 napisał(a):
Dziękuję za zaproszenie.
Jeszcze szorstkowłosego owczara to nie widziałam! :D:D
Postaram się jak najszybciej zrobić mu ogłoszenia. Tekst wrzucać ten z pierwszego postu czy dostanę trochę inny? ;)

Z ogłoszeniami chciałabym się jeszcze wstrzymać,by lepiej poznać Alfa, dowiedzieć się do jakiej rodzinny i warunków najlepiej pasowałby oraz trzeba go porządnie wyleczyć i wykarmić. Póki co apetyt ma dość średni.Wszystko inne jest ważniejsze od jedzenia. Alfons nie potrafi stanąć i zjeść tylko podjada po kilka chrupek i idzie, szczeka, bawi się , sika, goni kota... znowu kilka chrupek ... Chłopak ma chyba adhd :P

No i nie będę ukrywać,że mocno cała rodziną zastanawiamy się nad powiększeniem naszej rodzinki wlaśnie o.......... ALFA!!!

Ewo gonzales za chęci stworzenia bazarku serdecznie Ci dziękujemy! Na pewno niezwykle się przyda- chociażby na kropelki przeciwkleszczowe dla psiaka!!!!

może tak otworzysz film
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QKfBLRFP1Bs

Edited by dexterka
Posted

To byłoby cudownie:multi:każdy praktycznie szorstki zwierzak ma ADHD:cool3:ale przez to mają swój niepowtarzalny urok,ta ich radość życia jest niesamowita,jak i ciągle zaśliniony pycholek...czy u Alfa też tak jest:razz:

Posted

Z Alfa jest niezły pies stróżujący- wieczorem jak zacznie szczekać tak szczeka do rana hehehe

U nas na wsi jak jeden zacznie szczekać to już wszystkie zaczynają...

On jest cudowny!! Uwielbia się tulić i pcha się na kolanka gdy tylko usiądę na ziemi, można z nim zrobić naprawdę wszystko, ale na obcych przy bramie potrafi naszczekać.

No i nieco boi się obcych psów- zaczyna zapobiegawczo na nie szczekać i warczeć. Woli na zapas się postawić niż później oberwać. Ale nad jego pewnością siebie i swobodą w kontaktach z innymi psami będziemy pracować.
W ogóle trzeba go wiele nauczyć, bo oprócz ładnego wracania na zawołanie nic nie potrafi. Miał tydzień odpoczynku więc pora aby brać się do roboty:P

Posted

Powiem tak..., mieliśmy ciężki orzech do zgryzienia, jak Madzia nam kazała wybrać tymczasa. Zastanawiałyśmy się nad remikiem, Rolfem (Rolf też szorściak tyle, ze Rudy), Szeryfem (też pierdoła) i nad Denisem/Alfem.
Ale chyba on jednak najbardziej tego tymczasu potrzebował, żeby odżyć i normalnie żyć. Mały dostał porządną szkołę w schronisku. A ciapa jest okrutna. Czy ma jeszcze różowe poduszeczki?:)

Wybranie psa...., zeby dac mu szansę jest tridne jak diabli.

Posted

dexterka napisał(a):
oj poduszeczek już różowych nie ma...myślę,że ciągłe bieganie i skakanie im zaszkodziło hehe

Oj w sumie to lepsze:):):)Choc takie poduchy rozbrajają:)