Ty$ka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Dzień dobry :loveu: Przyszłam się przywitać, ale na widok ilości stron (przeszło 50) do nadrabiania się poddaję na starcie :P Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Dobry wieczór :loveu: Nie jestem na odwyku i żyjemy :) Musze jeszcze lecieć w jedno miejsce coś załatwić. Postaram się potem odpisać Wszystkim i odwiedzić galerię. Wybaczcie proszę moją chwilową nieobecność :( Powiększyła mi się rodzinka :evil_lol: To Mavi :loveu: [img]https://lh4.googleusercontent.com/-S8ZEETAVpGI/UIbMxWVRrbI/AAAAAAAAFdo/3NMt1rchWo0/s595/IMG_0007.JPG[/img] Wspaniale dogaduje się z Ishtar :) Niestety Io nadal śpi osobno i małe nie mogą przebywać z nią w klatce :( Na zewnątrz jest ok. Potem wstawię więcej zdjęć dziewczynek o ile Ktos będzie chciał je zobaczyć :roll: Buziaki dla Wszystkich :) Quote
Izabela124. Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Gratuluję kolejnego domownika i czekam na resztę zdjęć :) Quote
łamAga Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [url]https://lh4.googleusercontent.com/-S8ZEETAVpGI/UIbMxWVRrbI/AAAAAAAAFdo/3NMt1rchWo0/s595/IMG_0007.JPG[/url] :crazyeye: piekna :loveu: czekamy na wiecej zdjec :multi: Quote
Ty$ka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 No nie... protestuję :evil_lol: Ja tu przychodzę po X czasie nieobecności, a Ta nie raczy nawet mnie miłym słowem uraczyć :diabloti:. Jak nie chcesz mojej obecności to nie, łaski bez :diabloti: PS: Śliczny nowy domownik :loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Trzeci szczurek :crazyeye::loveu: Dawaj więcej szczegółów i zdjęć :loveu: Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='Izabela124.']Gratuluję kolejnego domownika i czekam na resztę zdjęć :)[/QUOTE] Reszta zdjęć będzie jak podładują mi się baterie w aparacie :) [quote name='dOgLoV'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-S8ZEETAVpGI/UIbMxWVRrbI/AAAAAAAAFdo/3NMt1rchWo0/s595/IMG_0007.JPG[/URL] :crazyeye: piekna :loveu: czekamy na wiecej zdjec :multi:[/QUOTE] :loveu: Mavi to szczurek moich marzeń. Niebieska dumbo :loveu: [quote name='Błyskotka']Świetny :smile:[/QUOTE] :) [quote name='Ty$ka']No nie... protestuję :evil_lol: Ja tu przychodzę po X czasie nieobecności, a Ta nie raczy nawet mnie miłym słowem uraczyć :diabloti:. Jak nie chcesz mojej obecności to nie, łaski bez :diabloti: PS: Śliczny nowy domownik :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Przepraszam bardzo się śpieszyłam a chciałam cokolwiek napisać byście nie pomyślały, że olałam dogo i Was :( Teraz się witam... TYSIACZEK !!! :multi::loveu: To już druga w tym miesiącu tylko ta w sumie niezaplanowana :evil_lol: [quote name='magdabroy']Trzeci szczurek :crazyeye::loveu: Dawaj więcej szczegółów i zdjęć :loveu:[/QUOTE] Co do szczegółów to w sumie nie ma co pisać. Mój Znajomy ma nowo otwarty sklep zoologiczny i zaczęłam tam kupować karmę dla gryzoni, smyczki itd.. Byłam u Niego wczoraj po pokarm dla szczurków no i okazało się, że przytargali mu miot sznureczków. Takie mniejsze od Ishtar, czarno - białe wszystkie. Plus (nie wiadomo skąd) jedną 8-9 tygodniową niebieska kruszynkę. Jak ją zobaczyłam no to koniec. Nie planowałam następnej i mam zasadę, żeby nie brać z zoologa ale... :roll: Bałam się jak małe na siebie zareagują. Na początku się olały a po 2 minutach już się kochały :loveu: Śpią razem przytulone do siebie i cały czas chodzą za sobą :loveu: Dziś poznałam Ptysia z Mavi bo wczoraj nie chciałam jej stresować za bardzo. Nie boi się wcale, włazi ciągle pod niego i muszę pilnować by jej nie zgniótł :evil_lol: Jak zgram zdjęcia to kilka wstawię bo dziś zrobiłam parę, tylko nie wiem czy coś wyszło :roll: Idę się wykąpać bo strasznie mi zimno i zmęczona jestem. Ale wrócę :diabloti: Quote
aganela Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Szczurza mamo:lol:podziwiam miałam gryzonie w domu/chomiki,kroliki/świnki/ale chyba szczura i myszy bym się nie podjeła... Quote
*Magda* Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 No to teraz to ja już muszę odwiedziś szczurzą rodzinkę :loveu: [SIZE=1]i Ciebie :evil_lol:[/SIZE] Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='aganela']Szczurza mamo:lol:podziwiam miałam gryzonie w domu/chomiki,kroliki/świnki/ale chyba szczura i myszy bym się nie podjeła...[/QUOTE] Ja bym wolałam 100 szczurków niż jednego chomika :evil_lol: To chyba najmądrzejsze gryzonie i przy okazji najsłodsze :loveu: [quote name='magdabroy']No to teraz to ja już muszę odwiedziś szczurzą rodzinkę :loveu: [SIZE=1]i Ciebie :evil_lol:[/SIZE][/QUOTE] Szczurki zapraszają :loveu: [SIZE=1]i Ja [/SIZE]:evil_lol: Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 A i jeszcze mi się przypomniało Ptyś miał troszkę przeżyć wczoraj bo na spacerku z Apo ) miał maleńką kontuzję...:roll: Apo nie toleruje innych psiaków jak już pisałam, rzuca się na wszystkie z zębami. Do Ptysia na obecną chwilę już jest inny. Czasami się fajnie bawią, na przywitanie liże Ptyśka po pyszczku i powoli jest coraz lepiej. Ale czasami ma takie odchyły i rzuca się. Przeważnie z powodu patyczka lub aporciku. No i wczoraj rzucił się na Ptysia z zębami. Nic się nie stało na szczęście, szybko przywołałam Apo do porządku. Ptyś ma maleńkie zadrapanie na pyszczku ale nie widać nawet. Potem spotkaliśmy dwa szczeniaczki yorki i jestem dumna z mojego psa. Nie zdeptał ich :evil_lol: Fajnie to wyglądało bo maluchy biegały pod nim, skakały mu na głowę a on starał się z nimi bawić i nie nadepnąć. Zupełnie inaczej podchodzi do takich maluszków w zabawi niż do psów swojego wzrostu. Przy tych małych robi się taki "tatuś" bardzo delikatny i spokojny :) Dziś też z nimi się bawił. Jak go zobaczyły z daleka to biegiem do Nas . Ich Pańcia nie miała szans by je zatrzymać :evil_lol: Są świetne :loveu: Quote
kalyna Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Buahahah nie zdeptał ich :roflt::roflt::roflt::roflt: ale szybko rodzinka Ci się powiększa... teraz czekamy na kolejnego członka czyli Wilczaka :loveu::loveu: czy jednak plany przez ten czas się zmieniły? hm to dziwne, bo jak Gandzik przeskrobie, czyli chce tą samą zabawkę, to Sonia nakrzyczy mu do ucha, ale nie draśnie go :loveu: na moje EJ, odpuszcza, odwraca się a G. ma ją w d*** i dalej jej dokucza :D Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='kalyna']Buahahah nie zdeptał ich :roflt::roflt::roflt::roflt: ale szybko rodzinka Ci się powiększa... teraz czekamy na kolejnego członka czyli Wilczaka :loveu::loveu: czy jednak plany przez ten czas się zmieniły? hm to dziwne, bo jak Gandzik przeskrobie, czyli chce tą samą zabawkę, to Sonia nakrzyczy mu do ucha, ale nie draśnie go :loveu: na moje EJ, odpuszcza, odwraca się a G. ma ją w d*** i dalej jej dokucza :D[/QUOTE] Nie śmiej się :evil_lol: to takie kruszynki malutkie, że strach. Ale Ptysiek widzę, że stara się ich nie podeptać. Śmiesznie to wygląda :evil_lol: Dziś pod sklepem też bawił się z malutką 4 miesięczną sunią, świeżo zabrana ze schroniska :) Nie wiem co on chciał zrobić ale położył się na niej :roll: Nie piszczała ale ledwo się wygrzebała spod niego :evil_lol: Plany się nie zmieniły ale muszą troszkę poczekać niestety. Plany mojego męża co do psa też nadal się nie zmieniły w sumie. Ale jednak woli Yorka :evil_lol: Tak, że jak dobrze pójdzie to w przyszłości może okazać się, że będziemy mieli dwa psy i chomika :evil_lol: Normalny pies tak reaguje jak mówisz ale Apo chociaż mały to nie jest zupełnie normalny :evil_lol: A tak bardziej poważnie to z Apo mają problem :shake: Przed kastracją w ogóle do psa nic nie docierało, dominował i rządził w całym domu. Po kastracji jest lepiej ale agresja do psów została. To takie małe gówienko a rzuca sie na wszystkie psy, Ania obawia się kiedy Ktoś go głaszcze bo też potrafi ugryźć. Na mnie raz warknął chociaż już zna. Więcej tego nie zrobi bo znowu polata :razz: Ptyś jest jedynym chyba psem, z którym w ogóle jakoś się "kumpluje". Chociaż jak widać nie zawsze jest zgoda. Tyle dobrze, że Ptysiek nie ma złych zamiarów, czasami napyskuje ale nie ugryzie. Szarpnięcie Apusia i słowo "nie" do Ptyśka skutkują i chłopaki się uspokajają. Ale kiedyś mój pies może się wkurzyć i pewnie zrobić więcej krzywdy Apuśkowi niż Apo jemu. Na razie chce się bawić i ciągle zachęca Apo. Mam nadzieję, że nie dojdzie kiedyś do poważnej sytuacji. Lubię spacerki z Nimi, bardzo przyjemnie spędzam czas ale ciągle mam włączone czuwanie. Oby kiedyś to się zmieniło na lepsze :) Quote
kalyna Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ptysiak']Nie śmiej się :evil_lol: to takie kruszynki malutkie, że strach. Ale Ptysiek widzę, że stara się ich nie podeptać. Śmiesznie to wygląda :evil_lol: Dziś pod sklepem też bawił się z malutką 4 miesięczną sunią, świeżo zabrana ze schroniska :) Nie wiem co on chciał zrobić ale położył się na niej :roll: Nie piszczała ale ledwo się wygrzebała spod niego :evil_lol: Plany się nie zmieniły ale muszą troszkę poczekać niestety. Plany mojego męża co do psa też nadal się nie zmieniły w sumie. Ale jednak woli Yorka :evil_lol: Tak, że jak dobrze pójdzie to w przyszłości może okazać się, że będziemy mieli dwa psy i chomika :evil_lol: Normalny pies tak reaguje jak mówisz ale Apo chociaż mały to nie jest zupełnie normalny :evil_lol: [/QUOTE] a ciągle żyłam w świadomości, ze Sonia jest nienormalna :hmmmm: żartuję, bo wiem, że nie jest z nią aż tak tragicznie :evil_lol::evil_lol: nie no ogólnie to takie malutkie psy nie są dla mnie.. i w sumie to bałabym się mieć takie maleństwo, bo bałabym się ciągle, aby coś mu się nie stało... Ciap jest o wiele masywniejszy i większy, a i tak drżę, jak Owczary biorą go w obroty... A nawet nie wiedziałam, że Samojedy potrafią takie być.. mi się kojarzą w wielkimi przytulankami :roll: Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Apo to Spaniel a Samojed to Ozy. No i masz rację, to są przytulasy na maksa :loveu: Quote
kalyna Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ptysiak']Apo to Spaniel a Samojed to Ozy. No i masz rację, to są przytulasy na maksa :loveu:[/QUOTE] :mdleje: jak mogłam ich pomylić :( :( oby mi wybaczyły.... to przez to, że Ptyś ma za dużo kumpli :loveu: Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name='kalyna']:mdleje: jak mogłam ich pomylić :( :( oby mi wybaczyły.... to przez to, że Ptyś ma za dużo kumpli :loveu:[/QUOTE] NO to rude a to białe, to wielkie misio a to małe słodkie wredziątko. Można się pomylić :evil_lol: Na pewno wybaczy ;) Ja czasami sama się gubię w tych jego kumplach :evil_lol: Już ostatnio Babka mnie zaczepiła, że jak Ptyś wyrósł bo był taki malutki jak bawił się z Jej pieskiem i blabla... ja stałam udawałam, że poznaję ale za cholerę nie wiem Kto to :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ptys jaki delikatny tatus laaaa jacie :loveu: A i trzecia ogoniasta u Was zamieszkala - no cudo :loveu: Porob fotki jak dziewczynki spia razem :) Quote
Ptysiak Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Ptys jaki delikatny tatus laaaa jacie :loveu: A i trzecia ogoniasta u Was zamieszkala - no cudo :loveu: Porob fotki jak dziewczynki spia razem :)[/QUOTE] :loveu: Właśnie teraz śpią przytulone do siebie i jak to słodko wygląda :loveu:ale nie będę teraz świeciła światła i przeszkadzała im. Córka ma na komórce taką fotkę jak śpią w dzień. :) Ale hamaczki u nas się nie sprawdzają.:shake: Nie chcą w nich spać i wszystkie trzy usiłują je rozwalić i zabrać szmatkę :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Rozczulam sie, bo pamietam jak moje ogonki spaly tak powtulane w siebie :loveu: I w hamaczkach :evil_lol: Widocznie Twoje dziewczynki wola same sobie poscielic, ja mialam pieciu szczurzych facetow ktorzy ciagle szli na gotowe :evil_lol: Quote
Recommended Posts