monigad Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) Dziś z drogi z Warszawy w stronę Katowic znajomy zgarnął pieska, który wędrował środkiem ruchliwej jezdni, nerwowo czegoś szukając. Nie było tam żadnych zabudowań, a zachowanie psa wskazywało na to, że został porzucony (szukał właściciela). Znajomy wziął psa ze sobą i przywiózł do domu, ponieważ na tej ruchliwej drodze czekała go pewna śmierć. Piesek ma około roku, wykonuje podstawowe komendy i jest zadbany, sympatyczny i łagodny. Obecnie znajduje się koło Raszyna, w domu znajomego, który ma już trzy psy i niestety nie może zatrzymać następnego. Jeśli nie znajdę mu domu, owczarek będzie oddany do schroniska. Myślałam też o domu tymczasowym. Czy ktoś zechciałby przygarnąć tego pięknego "miśka"? Edited April 14, 2012 by monigad Quote
monigad Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 mam kolejne zdjęcie psiaka. czy ktoś może potrafi dokładnie nazwać tę rasę? Quote
beka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Podobny do mastifa tybetanskiego. Może on szuka właściciela, może ktoś bramy nie domknął.. Poszukam w necie ogłoszeń Quote
monigad Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 dzięki za zainteresowanie. jest bardzo zadbany, więc rzeczywiście istnieje możliwość, że się zgubił... jest jeszcze jedna fota Quote
jhet Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 zabierzcie psiaka do weta i sprawdźcie, czy czipa nie ma... I zamieśćcie w necie ogłoszenie, że go znaleźliście - na gumtree, zaginionepsy.pl... Trzymam kciuki za odnalezienie właściciela albo za nowy dobry domek :) Quote
monigad Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 byliśmy z nim u weta, niestety czipa brak. wczoraj oglądała go rodzinka, ale stwierdzili, że jest za duży... szukamy nadal. dzięki za porady! Quote
monigad Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 psiak znalazł dom pod Warszawą. szczęśliwe zakończenie. Quote
spain2303 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Mam podobnego psiaka Nepala na dt: http://www.dogomania.pl/forum/threads/221687-NEPAL-gotowy-do-adopcji-DOLAR-mieszkam-na-ulicy-potrzebny-dt Może ktoś jeszcze zainteresowany?:) Quote
Recommended Posts