Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tym chowku wiem tyle,ze od jakiegoś czasu biega samopas po Pyrzycach i jest bezpański.Jest rudy,nie wiem czy to pies czy sunia i w jakim wieku.Człowiek,który mieszka w Pyrzycach lubi zwierzęta i zaproponował ze go złapie i do mnie przywiezie.Ja nie mogę tego psiaka przetrzymać bo po pierwsze mój Misza nie toleruje innych psów a po śmierci mojej suki jest bardzo znerwicowany a po drugie jestem w trakcie przeprowadzki.Jeżeli ktoś chciałby tego chowka zabrać i znalazłby się transport to poproszę o przywiezienie go do mnie ale pod warunkiem,że go ktoś zaraz odbierze.

Posted

Przeklejone z Klubu Chow chow: " w Pyrzycach(zachodniopomorskie)od dluższego czasu biega bezpański chow chow. (...) Popytajcie znajomych może ktoś przygarnie miśka."

WZORZEC RASY CHOW CHOW
Zatwierdzony przez FCI 10 XII 1957 roku pod numerem 205.
Kraj pochodzenia: Chiny
Patronat: Wielka Brytania
Według podziału FCI chow chow należy do grupy V - Szpice i rasy pierwotne.
WRAŻENIE OGÓLNE:
Aktywny, żywotny, zwarty, kwadratowy i harmonijnie zbudowany. Podobny do lwa, o dumnej, pełnej godności postawie, mocnej budowie. Ogon noszony zdecydowanie na grzbiecie. Charakterystyczny krótki, lecz elastyczny chód, niebieskoczarny język. Spokojny i bardzo czujny pies. ;-)

Posted

Dwa chowki z Łodzi zostaja na stałe w domku tymczasowym.
Sunia zostanie na dniach wysterylizowana.
Dziękuje wszystkim za zaangażownanie w wątek maluchów..teraz mają dom z ogrodem i kochających właścicieli.:)

• 3 months later...