Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anna11 napisał(a):
Czy wiadomo już cos konkretnego w sprawie aukcji na Allegro?

pisałam do allegrowiczki ale zero odzewu. Natomiast na forum rottwailerów dziewczyny uzbierały z allegro ok 900,00 zł. moze to tez jest ich aukcja

Posted

jak pisałam wczesniej Bond mial operacje w piatek. Miał podszywane mięśnia i cos tam jeszcze. Jutro jedzie do weta na sprawdzenie czy wszystko jest ok. bedziemy wiedziec czy idzie ku lepszemu gdzies za tydzień. Bond wstaje na siusiu i do jedzenia i zaraz sie kładzie. niestety przyplatała sie jakaś infekcja. Dostaje antybiotyki.
Jeżeli łapka mimo podszycia itp nie bedzie sie goiła to niestety zapadnie decyzja o amputacji. Miejmy nadzieje że do tego nie dojdzie bo to przednia prawa łapinka. Pozostałe łapinki dobrze zaczynają sie goić.

Sunia po wypadku jutro tez jedzie na kontrole do weta. Prawdopodobnie zapadnie decyzja kiedy może mieć wstawiane sztuczne ścięgna. W łapince wszystko idzie ku dobremu. Suka jest bardzo wesoła , zabawowa ze względu na to że nie może stawac na tylna łapke codziennie robione są masaże aby pobudzac miesnie.

Jutro po wizycie dalsza relacja

Posted

Kochani na moich aukcjach z 12.02.07 wystawionych przez kopalniepomyslow ktore zakonczyly sie 19.02.07 okolo godziny 21 z minutami wylicytowano na rzecz psiaczka towary za prawie 510 PLN (dokladnie 508,84 pln) Czekam teraz na wplaty od kupujacych :-)

Poniewaz zadeklarowalam ze podwoje kazda sume to przelalam wlasnie na konto kliniki Pana Jacka, ktory opiekuje sie psiaczkiem 510 zlotych plus 100 pln ktoee dostalam od swojej przyjaciolki Kamikli specjalnie dla tego pieska. Tak wiec 610 PLN juz poszlo, a nastepne 510 pojdzie jak dostane na konto wplaty od darczyncow.

Wszystkim z glebi serca dziekuje :lol:

Potwierdzenie przelewu:Rachunek: Rachunek bieżący: xxxxxxxxxxxxData: 20/02/2007Tytuł przelewu: PRZELEW WYCHODZąCY -INTERNETOpis: Zlecenia różne CARD 8775Kwota: 610,00 PLNTyp przelewu: 2000002Nazwa klienta: KATARZYNA MARCIŃSKA Numer rachunku w formacie NRB: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxWaluta: PLNNazwa nadawcy/odbiorcy przelewu: GABINET WETERYNARYJNY JACEK BANYNumer rozliczeniowy banku: 10600076Numer konta nadawcy/odbiorcy: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxNazwa/numer rozliczeniowy banku: BPHSA CENTRUM ROZLICZENIOWENumer referencyjny: 20070220684878CData realizacji przelewu: 20070220Kwota przelewu: 610,00Kurs wymiany waluty: 1.0000Status przelewu: WARSPotwierdzenie przelewu: NTytuł przelewu: NA LAPKI

Posted

[quote name='Kruffinka']Kochani na moich aukcjach z 12.02.07 wystawionych przez kopalniepomyslow ktore zakonczyly sie 19.02.07 okolo godziny 21 z minutami wylicytowano na rzecz psiaczka towary za prawie 510 PLN (dokladnie 508,84 pln) Czekam teraz na wplaty od kupujacych :-)

Poniewaz zadeklarowalam ze podwoje kazda sume to przelalam wlasnie na konto kliniki Pana Jacka, ktory opiekuje sie psiaczkiem 510 zlotych plus 100 pln ktoee dostalam od swojej przyjaciolki Kamikli specjalnie dla tego pieska. Tak wiec 610 PLN juz poszlo, a nastepne 510 pojdzie jak dostane na konto wplaty od darczyncow.

Wszystkim z glebi serca dziekuje :lol:

dziekuje, dziekuje , dziękuje:Rose: :Rose: :Rose:

Posted

byłam przed chwila na koncie AFN i poprostu nie wiem co powiedzieć
Wszystkim bardzo, bardzo dziekuje za wpłaty :smhair2: :smhair2: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: a wiem że pieniążki jeszcze poszły bezpośrednio na konto weta który opiekuje sie łapkami.

Posted

kasiaprodex napisał(a):
byłam przed chwila na koncie AFN i poprostu nie wiem co powiedzieć
Wszystkim bardzo, bardzo dziekuje za wpłaty :smhair2: :smhair2: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: a wiem że pieniążki jeszcze poszły bezpośrednio na konto weta który opiekuje sie łapkami.

czesc, wlasnie sie zarejestrowalam, bo sledze losy ŁAPEK. dostalam emaila z info o ich tragicznym losie od PSIEGO ANIOLA i zaraz wyslalam rozkaz do moich znajomych wplaty jakiejs kwoty, wiem, ze w sumie wyslalismy kilkaset zlotych. Dobrze byloby wiedziec, ile juz jest pieniedzy i jesli zostanie jakas kwota to na co zostanie przeznaczona. Prosimy tez wiecej informacji o losie łapek, co z operacja, o efektach leczenia. chetnie wspomagamy pieski ale tez cieszymy sie wiedzac, ze nasza pomoc sie przydala, pozdrawiam Was serdecznie- Kasia

Posted

Leczenie Bonda ok 2 miesiecy i niestety możę nie skończyc sie na dwóch operacjach.. W okolicach niedzieli bedzie troche więcej wiadomo co z łapinka.
Jeżeli zostana jakies pieniązki to oczywiście beda przekazane na leczenie psiaków z dogo lub na sterylizacje bezpańskich suniek.

Posted

Wyglada na to ze powinny zostac tez pieniazki na ratowanie innych zwierzaczkow. Hurra!!!! Jak Bond juz wydobrzeje to po raz kolejny prawdziewe okaze sie stwierdzenie ze Bond zawsze wychodzi calo z opresji a i innym jeszcze pomaga przetrwac :lol:

Dzis dostalam sygnal od Pani Karoliny ktora wylicytowala Kotorame na mojej aukcji ze pieniazki przelala a ramke prosi wystawic znowu na licytacje dla innych zwierzaczkow, to sie nazywa wspanialomyslny kupujacy :loveu:

Posted

Kruffinka napisał(a):
Wyglada na to ze powinny zostac tez pieniazki na ratowanie innych zwierzaczkow. Hurra!!!! Jak Bond juz wydobrzeje to po raz kolejny prawdziewe okaze sie stwierdzenie ze Bond zawsze wychodzi calo z opresji a i innym jeszcze pomaga przetrwac :lol:

Dzis dostalam sygnal od Pani Karoliny ktora wylicytowala Kotorame na mojej aukcji ze pieniazki przelala a ramke prosi wystawic znowu na licytacje dla innych zwierzaczkow, to sie nazywa wspanialomyslny kupujacy :loveu:

Kruffinka to Ty agentka z rottków

Posted

Jestem potrojnym agentem z dwoch forow rottkowych i dogomanii :evil_lol:

Agenture rozpczelam wszedzie jednoczesnie, po odwiedzinach u "lapek" tydzien temu i mna po prostu tąpnęło:placz:

Dla niepoznaki wszedzie wystepuje pod tym samym pseudonimem co znacznie utrudnia moja identyfikacje, ale skoro nie znalazlam sie w raporcie o WSI to znaczy ze kamuflarz dobry :lol:

Posted

Kruffinka napisał(a):
Jestem potrojnym agentem z dwoch forow rottkowych i dogomanii :evil_lol:

Agenture rozpczelam wszedzie jednoczesnie, po odwiedzinach u "lapek" tydzien temu i mna po prostu tąpnęło:placz:

Dla niepoznaki wszedzie wystepuje pod tym samym pseudonimem co znacznie utrudnia moja identyfikacje, ale skoro nie znalazlam sie w raporcie o WSI to znaczy ze kamuflarz dobry :lol:

A ja dla poznaki mam różne pseudonimy, aby ułatwić identyfikację :evil_lol:

I jak to Bond :lol: czytałam, że domek już czeka na niego :lol:

Posted

Zrobilam maila przechodniego z historia psiakow ,
wiem ze duzo ludkow wplacilo pieniazki , dostaje duzo maili z zapytaniami
jak operacja ?
jak psiaki?
czy zebrala sie cala suma?
czy maja dalej posylac maila czy sprawa posiakow juz sie zakonczyla i t d
pytan jest cala masa!
a ja jestem zielona , nie wiem nic :(

kasiaspodex-daj prosze jakies nowe info zebym mogla zrobic 2 maila z nowinkami i podziekowaniem od psiakow.

Czy mozna liczyc nanowe foty ?
odpowiedz prosze bo zapychaja mi pocztę! :evil_lol:

Posted

wszystko sie wyjasnilo . To jest aukcja jednej z osób które szukaja tez pieniązków dla Bonda. Zostało wyjasnione z aktualna opiekunką dobka. To jest milosniczka psiaków tak jak my.
Te Panie sa stale w kontakcie. Czyli wszystko jest OK.;)

Posted

Chrupek napisał(a):
Zrobilam maila przechodniego z historia psiakow ,
wiem ze duzo ludkow wplacilo pieniazki , dostaje duzo maili z zapytaniami
jak operacja ?
jak psiaki?
czy zebrala sie cala suma?
czy maja dalej posylac maila czy sprawa posiakow juz sie zakonczyla i t d
pytan jest cala masa!
a ja jestem zielona , nie wiem nic :(

kasiaspodex-daj prosze jakies nowe info zebym mogla zrobic 2 maila z nowinkami i podziekowaniem od psiakow.

Czy mozna liczyc na nowe foty ?
odpowiedz prosze bo zapychaja mi pocztę! :evil_lol:

Od jutra na dogo pojawi sie aktualna opiekuna Bonda, suni i innych bieduń które sa u niej. Więc moje Panie i Panowie wieści z pierwszej reki. Obiecano mi tez zdjęcia. Czyli pośrednik czyli ja odsuwam sie na boczek z wieściami i daje pierszeństwo. Możecie juz jutro bombardować ja wszelkimi pytaniami co , jak , gdzie itp a niech sie napoci przy pisaniu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ja rowniez jestem w kontakcje z Jola (jola421) zdjecia i opisy na moich aukcjach byly wlasnie dzieki niej :-) a we wtorek poznalysmy sie osobiscie, bo przejmowalam od niej na przechowanie przemilego psiaczka ktorego ktos wyrzucil z samochodu kolo Nowego Dworu. w zeszlym tygodniu. Psiaczek jest caly i zdrowy, zadbany. Szukamy dla niego domku. Sprawdze czy dziewczyny umiescily go na dogo i jak nie to zaloze mu wątek.

Posted

Witam!!! Dziękujemy wszystkim którzy pomagają "pieskom Łapkom", za to że trzymacie za nas kciuki i chcecie pomagać. Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni :buzi:. Bond był dziś u Weta, jego łapki się goją ładnie lecz nie chce wstawać od jutra zaczynam z jego przyszłą Właścicielką gimnastykę. Merda ogonkiem, jest bardzo wdzięczny za pomoc, codziennie nas całuje na dzień dobry. Cały czas jest nieznaczna poprawa jego zdrowia. Za parę dni Wet powie nam więcej o jego łapkach i o terminie operacji.
Sunia jest w lepszej kondycji niż Bond, jest bardzo zabawna. Łapki się zagoiły, codziennie ma gimnastykę nogi i musimy czekać aż zacznie się podpierać tą łapką, która w tej chwili ma w górze. Myślę, że niedługo będziemy szukać dla niej dobrego domku.
Dziękujemy Serdecznie za to, że są tacy Ludzie jak WY!!!!