gosia2313 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 (edited) Witam :p Uprzedzam i mam nadzieję, że nikt nie będzie się śmiał z tego, że psiak ma na imię Szymek ! :mad: Moim zdaniem to imię wyjątkowo to niego pasuje :cool3: No i co najważniejsze, reaguje na nie. Skąd się wziął Szymek? Ktoś go porzucił. Obojętnie czy właściciel czy osoba, która go gdzieś znalazła, ale wypadałoby oddać psa po ludzku do biura schroniska. A jego ktoś po prostu przywiązał do bramy i sobie poszedł :angryy: W schronisku przebywa od 17 grudnia 2011r Jaki jest ? Jest cudowny ! :loveu: Nie wykazuje ani grama agresji (bo też po co? :cool3:). Bardzo lubi ludzi, brakuje mu w schronisku kontaktu z nimi. Jest mądrym psiakiem. I do tego młodym - ma około 2 lata i piękne białe ząbki. Może nie wszystkim się podobać - taki "nacopirzony" :evil_lol: ale... Podczas sobotniego spaceru załapał komendę "siad", ale niestety skończył się parówki :roll: Potrafi pięknie chodzić na smyczy, w ogóle nie ciągnie. Do psów nastawiony raczej pozytywnie, nie wszczyna bójek. Jaki dom dla niego? Szymek powinien sprawdzić się w domu osób średnio aktywnych. Nie potrzebuje dużo ruchu. Lubi pospacerować i potarzać się w trawie :lol: Powinien nadawać się też do życia w mieszkaniu Mam go pod opieką na stałe, ale regularnie będę się nim zajmowała dopiero do maja - jego boks nie wychodzi w sobotę, tylko w tygodniu. Szymuś jest wykastrowany i zaszczepiony. Kontakt: 721-035-215 (po 15) Szymon we własnej osobie : Edited May 22, 2012 by gosia2313 Quote
gosia2313 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Szymek razem z całym boksem był w czwartek na spacerze :-) Jest na prawdę cudny :) Jedyny "-" to to, że skacze czasem jak szalony :D Kilka fotek od Anecioreczek Quote
Anecioreczek Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Szymonkowaty Modelas :loveu: hop hop w góre niech to Cie ktoś wypatrzy przystojniaku Quote
catherine31 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 w Szymka żyłach płynie chyba krew yorka nawet - jest taki trochę terrierowaty :) lubię takie małe rozczochrane psiaki:) Quote
gosia2313 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Kurcze, coś się dziwnego dzieje z Szymkiem :( Na spacer wychodzi baardzo chętnie, spaceruje ładnie, nie ciągnie na smyczy. Ale jak trzeba wrócić do boksu to Szymek najchętniej by stamtąd uciekł. Zapiera się łapkami, nie chce wejść, a ostatnio nawet zwymiotował tuż przed wejściem do boksu :( Z psami się raczej dogaduje, jak jest ciepło to się razem wylegują w słońcu, na spacerze bardzo ładnie chodzą blisko przy sobie. Quote
katik Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Uroczy :loveu: Wcale się nie dziwię, ze nie chce wracać do boksu. :( Quote
gosia2313 Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 tak, ale wcześniej raczej normalnie można go było odprowadzić :( Quote
gosia2313 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Szymek dzisiaj wrócił do swojego domu ! Okazał się zaginionym Pixelem. Ktoś go ukradł spod sklepu w Siemianowicach. Ewidentnie poznał właścicieli. Pięknie wykonuje komendy i nawet potrafi się turlać :D :-) Cieszę się, że wrócił do domu (mam nadzieję, że mimo tak długiego czasu jaki Szymek spędził w schronisku to dobry dom), bo ostatnio coraz dziwniej się w schronisku zachowywał :( Bał się wchodzić do boksu itp. Quote
gosia2313 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Uwaga... czy ten pies nie przypomina Szymka? Wg mnie to Szymek jest Siedzi na kwarantannie w schronisku w Chorzowie ! :angryy: Dostałam adres i telefon od osoby, która go ze schroniska z Sosnowca odbierała. Napisałam zaraz w PT dwa smsy - zero odpowiedzi. Dzisiaj dzwoniłam z innego numeru niż pisałam sms-a, odebrała jakaś baba, na pytanie czy Piksel jest w domu odpowiedziała, że to pomyłka, na to, że jej numer jest podany w schronisku stwierdziła, że ona nie wie. (Tak, sam się podał ! :shake:) Pies ma czipa (szkoda, że w Sosnowcu tego nie sprawdzaliśmy! :mad:). Ale w czipie jak udało mi się dowiedzieć ze schroniska chorzowskiego są inne dane (tzn inny adres pod którym właściciela psa nie ma, telefon nie odpowiadał). Poprosiłam w schronisku o podanie imienia i nazwiska, które są w czipie - wtedy coś by to pomogło gdyby się zgadzały. :angryy::angryy: Quote
Recommended Posts