Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam :p

Uprzedzam i mam nadzieję, że nikt nie będzie się śmiał z tego, że psiak ma na imię Szymek ! :mad:
Moim zdaniem to imię wyjątkowo to niego pasuje :cool3: No i co najważniejsze, reaguje na nie.

Skąd się wziął Szymek?

Ktoś go porzucił. Obojętnie czy właściciel czy osoba, która go gdzieś znalazła, ale wypadałoby oddać psa po ludzku do biura schroniska. A jego ktoś po prostu przywiązał do bramy i sobie poszedł :angryy:
W schronisku przebywa od 17 grudnia 2011r

Jaki jest ?

Jest cudowny ! :loveu:
Nie wykazuje ani grama agresji (bo też po co? :cool3:). Bardzo lubi ludzi, brakuje mu w schronisku kontaktu z nimi.
Jest mądrym psiakiem. I do tego młodym - ma około 2 lata i piękne białe ząbki.
Może nie wszystkim się podobać - taki "nacopirzony" :evil_lol: ale...
Podczas sobotniego spaceru załapał komendę "siad", ale niestety skończył się parówki :roll:
Potrafi pięknie chodzić na smyczy, w ogóle nie ciągnie. Do psów nastawiony raczej pozytywnie, nie wszczyna bójek.

Jaki dom dla niego?

Szymek powinien sprawdzić się w domu osób średnio aktywnych. Nie potrzebuje dużo ruchu. Lubi pospacerować i potarzać się w trawie :lol:
Powinien nadawać się też do życia w mieszkaniu

Mam go pod opieką na stałe, ale regularnie będę się nim zajmowała dopiero do maja - jego boks nie wychodzi w sobotę, tylko w tygodniu.

Szymuś jest wykastrowany i zaszczepiony.

Kontakt:
721-035-215 (po 15)

Szymon we własnej osobie :

Edited by gosia2313
  • 3 weeks later...
Posted

Kurcze, coś się dziwnego dzieje z Szymkiem :(
Na spacer wychodzi baardzo chętnie, spaceruje ładnie, nie ciągnie na smyczy. Ale jak trzeba wrócić do boksu to Szymek najchętniej by stamtąd uciekł. Zapiera się łapkami, nie chce wejść, a ostatnio nawet zwymiotował tuż przed wejściem do boksu :(

Z psami się raczej dogaduje, jak jest ciepło to się razem wylegują w słońcu, na spacerze bardzo ładnie chodzą blisko przy sobie.

Posted

Szymek dzisiaj wrócił do swojego domu ! Okazał się zaginionym Pixelem. Ktoś go ukradł spod sklepu w Siemianowicach.
Ewidentnie poznał właścicieli. Pięknie wykonuje komendy i nawet potrafi się turlać :D

:-)
Cieszę się, że wrócił do domu (mam nadzieję, że mimo tak długiego czasu jaki Szymek spędził w schronisku to dobry dom), bo ostatnio coraz dziwniej się w schronisku zachowywał :( Bał się wchodzić do boksu itp.

• 1 month later...
Posted

Uwaga...

czy ten pies nie przypomina Szymka?

Wg mnie to Szymek jest
Siedzi na kwarantannie w schronisku w Chorzowie ! :angryy:
Dostałam adres i telefon od osoby, która go ze schroniska z Sosnowca odbierała.
Napisałam zaraz w PT dwa smsy - zero odpowiedzi.
Dzisiaj dzwoniłam z innego numeru niż pisałam sms-a, odebrała jakaś baba, na pytanie czy Piksel jest w domu odpowiedziała, że to pomyłka, na to, że jej numer jest podany w schronisku stwierdziła, że ona nie wie. (Tak, sam się podał ! :shake:)

Pies ma czipa (szkoda, że w Sosnowcu tego nie sprawdzaliśmy! :mad:). Ale w czipie jak udało mi się dowiedzieć ze schroniska chorzowskiego są inne dane (tzn inny adres pod którym właściciela psa nie ma, telefon nie odpowiadał).

Poprosiłam w schronisku o podanie imienia i nazwiska, które są w czipie - wtedy coś by to pomogło gdyby się zgadzały.

:angryy::angryy: