Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emdziolek napisał(a):
Goniu ja tam jutro wszystko poaktualizuje, spokojnie.

Mam sugestie do wetów - niech mu jedzenie podawaja mniej wiecej na wysokosci jego klatki piersiowej, np na takim stojaczku na miski albo na tych duzych pudłach na karme.

Widok Viniego jedzącego z takim zapałem cieszy oczy <3
Zdrowiej chłopcze :)

Zgadzam się z tą sugestią. Moje dogi jedzą z misek postawionych na taboretach.

Posted

szachrajka napisał(a):
to dobre nowiny, bardzo szlachetnie ze tyle osób dołącza do sprawy i pomaga czarnemu Viniemu,
po cichu mam nadzieje ze hodowca równiez partycypuje w kosztach.

Wybacz ze zapytam ale czy Ty na każdym forum musisz ukazywać swoją niechęć do hodowli BGD?

W drodze wyjaśnienia - hodowczyni od poczatku zapewniała pomoc finansową, wzięła na siebie kastracje, chciała psiaka wziąć spowrotem do siebie zanim znajdzie nowy dom.
Od samego początku zachowała sie bardzo profesjonalnie, od A do Z wiec bardzo prosze - bez takich komentarzy.

Gosiu, jak dzisiaj czuje sie Vini?

Posted

czas przeszły wskazuje, że już tej pomocy nie udziela (?)... kastracja na pewno jest najistotniejszym teraz pkt i Vini nie może się jej doczekać...

każdy wie Emilko, że masz buldoga bez rodowodu z tej szanowanej hodoffllii więc może nie dopatruj się "niechęci" od osób po prostu zainteresowanych czy hodowca cokolwiek robi czy olał psa bo skasował. i nie bardzo rozumiem co oznacza "bez takich komentarzy" - że co, że nie można zapytać nawet? bo co?

Posted

[quote name='Maryna']Bo to rozmnażalnia zwykła jest
no własnie

szczenieta poki co były u mnie raz, i to nie pod moim przydomkiem, mimo to czuję sie za nie wspolodpowiedzialna.
wiele razy przekazywałam pomoc finansową i nie tylko na potrzebujące dogi,z jakimis tam przydomkami lub bez
mam więc prawo zapytac tak uwazam , bo nie wziełam się z czapy
nie napisałam nic brzydkiego , nikogo nie obraziłam
ciesze sie ze jest tak jak piszesz

nie wiedziałam o Twoim buldogu bez rodowodu z tego miejsca , Dorotka mnie oswieciła :)

juz nic nie napisze nie martw sie
trzymam kciuki za O-Vinczento

ps.nie jestem pożarta nienawiscia jakby co.

Posted

Nie chodziło mi o to ze ktos nie lubi tej hodowli czy cokolwiek, to juz jest Wasza sprawa, chodziło mi o to ze jest to zasmiecanie wątku Viniego. Kazdy ma swoje zdanie na temat BGN ja tez swoje mam. I nie bede sie wypowiadac na temat jakiejkolwiek hodowli publicznie.
Ja prosze tylko o obiektywizm i dokładne zapoznanie sie ze sprawa.

Mnie bardzo cieszy ze tyle osób jest zainteresowanych sprawą Viniego. Im nas wiecej tym wieksze prawdopodobieństwo ze psiak raz dwa stanie na łapy i znajdzie dobry dom. W końcu wiekszosc osób na tym watku miała juz jakies doczynienia z dogami i wiedza jak wszystko trzeba rozegrac zeby psu znaleźć dobry dom.

A Ty jak możesz nie dopatruj sie we mnie "niecheci" DO osób poprostu zainteresowanych.... ;-)

Ja nie żywie do nikogo złych uczuć ;-)

Posted

mrowa23 napisał(a):
no to pomaga hodowca czy nie ?

Tak, pomaga.
całości leczenia hodowca nie opłaci ale czesc moze pokryc a po tym jak Vini bedzie miał juz wystarczajaco duzo sił, to opłaci kastracje.

Może to kropla w morzu potrzeb ale zawsze to coś....

Posted

z tego co widziałam (może przeoczyła) nie ma wpłaty na Viniego od Katarzyny B.
proszę o informację w jaki sposób pomaga hodowca i jaką część pokrył leczenia psa

Posted

mrowa23 napisał(a):
z tego co widziałam (może przeoczyła) nie ma wpłaty na Viniego od Katarzyny B.
proszę o informację w jaki sposób pomaga hodowca i jaką część pokrył leczenia psa

Moze jeszcze nic ona nie wpłacila.........

z tego co mi wiadomo, to jak Gosia rozmawiała z Katarzyną, to Katarzyna mówiła ze moze pomóc finansowo... ale co dalej z tego wynikło to nie wiem.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Mam wielką serdeczną prośbę - nie kłóćmy się, róbmy swoje.
A jak ta prośba nie przekonuje Was, to zastosuję szantaż emocjonalny :oops: - dziś są moje urodziny, zróbcie to w prezencie dla mnie

Łeee to wszystkiego naj naj najlePSIEjszego !! :) Zdrówka pomyslności :)

Posted

uaktualnie wpłaty coby nie było niedomówień:

22.03 Tomasz M 50zł
22.03 Beata S 50zl
22.03 Sonia1074 50zł
21.03 Katarzyna K 43zł
21.03 Alla i jej bazarek 471zl
20.03 Bożena P 50zł
19.03 Sandra M 10zl
19.03 Zofia F 50zl

Posted

Dzisiaj kończa sie też moje 3 bazarki to w przyszłym tygodniu przeleje pieniążki z bazarków.

Narazie dosałam tylko wpłate od Alojzyny ( dzisiaj z rana). Poczekam aż wpłyną wszystkie, rozlicze bazarki wszystkie w poniedziałek i wpłace całosc :)

Posted

Z moich bazarków jest 300zł utargu. Mam nadzieje ze do końca przyszłego tygodnia wszystkie pieniążki sie zleca na konto to pójdzie jeden wielki przelew :) I jak dobrze pójdzie my też cos od siebie dorzucimy :)

Posted

No właśnie, w tym jest cały problem. Trzeba mieć nie tylko mocne dowody, świadków i dobrze napisane zawiadomienie, ale też liczyć na szczęście, że prokurator i sędzia będą zwierzolubami...

Ja jestem;)