Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podobno bardzo łatwo.
Trzeba uprażyć orzeszki ziemne na patelni albo w piekarniku.Poczekać aż wystygną i zmielić.
Miałam to zrobić ale okazało się że zostały skonsumowane.

Posted

[quote name='Marycha35']OOOOOO, MNIAM, JAK SIĘ ROBI MASŁO ORZECHOWE?????:) Orzechy się międli jak Turecki w Kabareciku i tfu na masło????:cool3:[/QUOTE]

ale te z Toffi fi, są super :)

Posted

Jutro debiutuję w kuchni chińskiej...jak mi się będzie chciało oczywiście.:lol:
Zakupiłam produkty....i taki sobie myśle...czy potrzebny mi pies, skoro mam stróżującego kota?!:diabloti::evil_lol:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/820/pc0y.jpg/"][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/4596/pc0y.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='savahna']Jutro debiutuję w kuchni chińskiej...jak mi się będzie chciało oczywiście.:lol:
Zakupiłam produkty....i taki sobie myśle...czy potrzebny mi pies, skoro mam kota?!:diabloti::evil_lol:

[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Masz w przepisie psa i chcesz zastosować łatwiej dostępny zamiennik ? :diabloti:

Posted

[quote name='jaanka']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Masz w przepisie psa i chcesz zastosować łatwiej dostępny zamiennik ? :diabloti:[/QUOTE]

:oops::oops::oops: :diabloti:

Pudło koleżanko, łopatka jest w przepisie....:eviltong: Sajgonki chcę zrobić.:cool1:

Posted

[quote name='savahna']:oops::oops::oops: :diabloti:

Pudło koleżanko, łopatka jest w przepisie....:eviltong: Sajgonki chcę zrobić.:cool1:[/QUOTE]
Wiem że lata świetności minęły ale żeby zaraz -pudło :roll:

Sajgon a nie sajgonki.

Posted

Zrobiłam masło orzechowe.
Cały wabik chyba jest w konserwantach bo domowe nas jakoś nie zachwyciło. :razz:
Dzisiaj znowu czesanko Kartofla. Ma tych włosów że wyszczotkowana jest dwa razy grubsza.
Długie i gęste ale bez podszerstka. Zimą pewnie tak grzeją jak te nasze na głowie.

Posted

[quote name='jaanka']
Dzisiaj znowu czesanko Kartofla. Ma tych włosów że wyszczotkowana jest dwa razy grubsza.
Długie i gęste ale bez podszerstka. [B]Zimą pewnie tak grzeją jak te nasze na głowie.[/B][/QUOTE]

Dziergaj jej ubranko :mad:

Posted

[quote name='jaanka']Wiem że lata świetności minęły ale żeby zaraz -pudło :roll:
[/QUOTE]
haha
Mam dzisiaj dzień pełen atrakcji,już 14 na szczęście więc półmetek za mną, zastanawiam się czy wychodzić na dłuższy spacer z psem.:cool1:
Może lepiej nie kusić losu i tylko szybkie sik przed domem?:razz::evil_lol:
Bardzo się różni to masło orzechowe? Co niesmaczne było??:roll:

Posted

[quote name='devoner']jaanka co z chustecznikami,mam nadzieję że temat nie umarł śmiercią naturalną:crazyeye:[/QUOTE]
Odcięto nas od telefonu i Netu i to w sposób dosłowny.
Ktoś pozrywał kable i połamał slupy. Te które były drewniane trzasnęły a betonowe powykrzywiały.
Mam dosyć zajęty i nerwowy tydzień . Ale w następnym muszę porządnie sfotografować towar w świetle dziennym.
Devoner zgadajmy się na pw dobrze ?

Savahna chyba za mocno uprażyłam orzeszki i może dlatego nie smakowały.
Nadal nie mam bakterii od dr Kempisty.:roll:

Maupo powinnam zrobić wszystkim nowe swetrosy.
Mają jakieś wdzianka. Frycie to chciałam uszyć kombinezon wkładany od dołu ze względu na fryzurę na brzuchu.
Zwykle dół i łapy są najbardziej mokre.
Nie znalazłam jeszcze wykroju.

Posted

[quote name='jaanka']
Mają jakieś wdzianka. Frycie to chciałam uszyć kombinezon wkładany od dołu ze względu na fryzurę na brzuchu.
Nie znalazłam jeszcze wykroju.[/QUOTE]

Toż przecież wiesz ze moje latają tylko w kurtkach zapinanych na grzbiecie.
W kombinezonach też :roll:

A co to znaczy "nie znalazłam jeszcze wykroju" ?
Chcesz coś na odgapkę ?

Posted

No tak z grubsza. Ja mam takie zapinane u dołu na rzepy, ale dla kosmatych to zły fason. Na nią i tak trzeba dopasować. Branie miary to męczarnia. Jest wtedy przerażona.
Ciekawe czy kiedyś się wyluzuje. Mały szybciej doszedł do siebie.
Z zastraszonego kłębka nerwów zamienił się w wesołego filutka radośnie ogryzającego moje buty. Zupełnie bezstresowo, żre i macha do mnie radośnie ogonkiem.
Chyba powinnam zostać behawiorystką :sweetCyb:

Posted

[quote name='jaanka']Odcięto nas od telefonu i Netu i to w sposób dosłowny.
Ktoś pozrywał kable i połamał slupy. Te które były drewniane trzasnęły a betonowe powykrzywiały.
Mam dosyć zajęty i nerwowy tydzień . Ale w następnym muszę porządnie sfotografować towar w świetle dziennym.
Devoner zgadajmy się na pw dobrze ?

Savahna chyba za mocno uprażyłam orzeszki i może dlatego nie smakowały.
Nadal nie mam bakterii od dr Kempisty.:roll:

Nie znalazłam jeszcze wykroju.[/QUOTE]

tornado u ciebie szalało?

Posted

[quote name='jaanka']Raczej jakiś kretyn.[/QUOTE]

znaczy się ludzkie tornado,w którego skład wchodził ludzki gatunek,czemu mnie to nie dziwi:shake:

Posted

[quote name='devoner']tornado u ciebie szalało?[/QUOTE]
[quote name='jaanka']Raczej jakiś kretyn.[/QUOTE]
No ale,zeby słupy połamać i powyginac....:roll: To chyba Hulk albo pijany kierowca dżwigu.:-o:-o

[IMG]http://bi.gazeta.pl/im/8/9699/z9699058Q.jpg[/IMG]