Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jaanka']Ziemniak załatwia się na trawie bez problemu . Tylko nie robi tego w całości . Mam wrażenie że dzieli to na pół i dlatego potem brudzi w domu . Być może chodzi o dom bo kucnie i pędzi pod drzwi spod których nie mogę już jej oderwać .
Uważam że pies musi mieć sporo ruchu i zabawy na dworze a nie wyłącznie spać na kanapie . Ale to samo mają oba maluchy . Trzeci już chyba nie pamięta jak to kiedyś był bezdomny i uwielbia spacery . Chodzimy razem i osobno . Noszę różne dobrotki jako nagrody .
Na zewnątrz wychodzimy turystycznie bo tam nie zrobi nic . Czasami muszę ją odtaszczyc na jakąś odległość wtedy wraca kłusem , drugi ma tak samo . Już kiedyś myślałam żeby używać do tego deskorolki . Postawić na niej te dwie pierdołki i ciągnąć na spacer .[/QUOTE]

Bierz pod jedną pachę deskorolkę a pod drugą te 2 pierdołki ,odejdź daleko a potem sama siadaj na deskę a one niech cię ciągną do domu! :eviltong:
No co ,Tobie w końcu też się coś należy od życia :multi:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wiele nie poradzę, sama mam takiego strachulca, ktory tez załatwia się w domu. Dlatego mam w pokoju rozłożoną folię, a na niej gazetki.
Była to konieczność, bo Gabi z nikim poza mną nie wyjdzie z domu, więc jak mnie nie ma, załatwia sie w domu, a i w mojej obecności tez jej sie zdarza.

Posted

Chyba Frytka przeczytała moje żale i powiedziała Glutkowi .
Psy odmienione . Radosne i zupełnie normalne . Zniknęły strachulce . Tylko nie wiem czy na zawsze czy to tylko epizod .

Posted

[quote name='jaanka']Chyba Frytka przeczytała moje żale i powiedziała Glutkowi .
Psy odmienione . Radosne i zupełnie normalne . Zniknęły strachulce . Tylko nie wiem czy na zawsze czy to tylko epizod .[/QUOTE]

Patrz jaka zdolna smarkula! :lol:

No i podobno psy wyczuwają nasz nastrój ;)

Posted

[quote name='jaanka']Chyba Frytka przeczytała moje żale i powiedziała Glutkowi .
Psy odmienione . Radosne i zupełnie normalne . Zniknęły strachulce . Tylko nie wiem czy na zawsze czy to tylko epizod .[/QUOTE]
No chyba żartujesz...tak? Żartujesz??:crazyeye:

Posted

Jak rzucałam piłkę to pryskały do domu jakby to był odbezpieczony granat . Brałam patyk do ręki to one brały nogi za pas .
A dzisiaj zabawy z piłeczką , galopady i wielka radość . Nie wiem o co chodzi a moze mi się to wydawało ?
Niczego nie dosypywałam do jedzenia ani im ani sobie :roll:

Posted

[quote name='jaanka']Jak rzucałam piłkę to pryskały do domu jakby to był odbezpieczony granat . Brałam patyk do ręki to one brały nogi za pas .
A dzisiaj zabawy z piłeczką , galopady i wielka radość . Nie wiem o co chodzi a moze mi się to wydawało ?
Niczego nie dosypywałam do jedzenia ani im ani sobie :roll:[/QUOTE]
może pogadały między sobą "no weź, już dajmy se siana, może już ma nas dosyć, bo nas jeszcze odda do schronu... niech myśli, że nas wreszcie wychowała i to wszystko jej zasługa, a nie nasze widzimisię" :diabloti:

Posted

[quote name='ang']a to akurat nie dziwne ;)[/QUOTE]

hehe ,
lubię karmić ale muszę uważać na jej kręgosłup . Do tej pory miałam psy z futerkiem do figurki i łatwiej było zauważyć tuszę .
U niej pod tymi ludzkimi włosami to trzeba namacać boczki :)
Jeść lubi chyba najbardziej ze wszystkiego , sprawia jej największą frajdę .
Na początku dawałam różne rzeczy do próbowania . Fajnie smakowała nowości . Raczej nie jadała buraków ani tartej marchewki . Teraz zje wszystkie owoce i warzywa . Zmiata do ostatniego okruszka i poluje na miski innych .

Posted

[quote name='savahna']jaanka a weż Ty się odgruzuj, co??:razz:[/QUOTE]

Tak jest psze pani :lol:
Już zabieram się do roboty .
Wczoraj za bardzo pochwaliłam te moje pierdołki ale i tak jest trochę lepiej .

Posted

Jak już zaczęły się troszku bawić gadżetami to idzie kulepszemu.
Przynajmniej nie będziesz się nudzić bo cały wolny czas zajmie Ci nieustanna socjalizacja srajtków.
A nie da się zrobić fotek jak się bawią, ludowi tez się co nieco od życia należy.;)

Posted

[quote name='jaanka']Tak jest psze pani :lol:
Już zabieram się do roboty .
Wczoraj za bardzo pochwaliłam te moje pierdołki ale i tak jest trochę lepiej .[/QUOTE]

Może jest tak jak pisała [B]erka[/B],więc raz dziennie czytaj im na głos co Ci poradziłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Weimaromaniaczka']Może jest tak jak pisała [B]erka[/B],więc raz dziennie czytaj im na głos co Ci poradziłam :evil_lol:[/QUOTE]
Dobrze . Jeszcze im zatańcze i zaśpiewam a to wszystko nagram i wstawię na jutubka ku uciesze gawiedzi :angryy:

Posted

[quote name='Weimaromaniaczka']Jak przyniesie oczekiwane rezultaty to czemu nie :eviltong:[/QUOTE]

Masz na myśli uciechę oglądających ? :cool3:

Chciałam spełnić życzenie Savahny i zrobić zdjęcia podczas zabawy i zgadnijcie czy się udało ?
Poleżałam sobie w trawie czatując , polatałam rozbawiając a oni zjedli całą zachętę . Ubaw był po pachy :razz:
Chyba muszę upiec takie ciasteczka wątrobowe dla psów .

Posted

[quote name='jaanka'][B]Masz na myśli uciechę oglądających[/B] ? :cool3:

Chciałam spełnić życzenie Savahny i zrobić zdjęcia podczas zabawy i zgadnijcie czy się udało ?
Poleżałam sobie w trawie czatując , polatałam rozbawiając a oni zjedli całą zachętę . Ubaw był po pachy :razz:
Chyba muszę upiec takie ciasteczka wątrobowe dla psów .[/QUOTE]

Gdzież bym śmiała! Nawet mi to do głowy nie przyszło :evil_lol:

Ciasteczka to zawsze dobry pomysł :multi:

Posted

[quote name='jaanka']Pokaż nam w całości swoją ślicznotkę , dziewczyny też z przyjemnością zobaczą .
Jeżeli oczywiscie możesz i chcesz .[/QUOTE]

Właśnie stwierdziłam,że moje suczysko to jakoś [B]normalnych[/B] zdjęć prawie ni ma :evil_lol: ale coś wygrzebałam z zeszłego urlopu

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8SvElGHSsGI/T8p-gjUEvwI/AAAAAAAAB4g/gKyMyxTW_Gk/s640/DSC_1576.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-IL6JFqr2Mpc/T8p-frDuYdI/AAAAAAAAB4U/IidnoBIGnN8/s640/DSC_0657.JPG[/IMG]

Posted

świetne . Zwłaszcza to pierwsze mi się podoba .
Ale sucz ma chyba dwa futerka na rózne okazje .:eviltong:
Kawał klaty , piękna dziewczyna .

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222977-PIĄTY-ETAP-**skarbonka**-PIĄTY-ETAP/page10[/URL]
a tu wkleję ostatnią realizację .
Bardzo się z niej cieszę i dlatego chcę żebyście także zobaczyły jeżeli nie znacie .
Może ktoś zechce się dołączyć .

Posted

Weima...a mówiłaś,że mas jedną sucz.:razz:
Jedną, ale w dwóch kolorach...typowo weimowe posunięcie.:evil_lol:
Jaanka fajne te kojce, a o co dokładnie chodzi, bo soreczki ,ale nie doczytałam....:oops: