Jump to content
Dogomania

3 czarnule: Berneńczyki Abra i Megi & Dobcia Sonia oraz reszta stada :)

Recommended Posts

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):

Tylko chciałam zauważyć, że coś się obijasz w prowadzeniu tej galerii...:eviltong:

Prawda, że dziwne? Pół dnia siedzieć codziennie przy kompie i tak swoje psy zaniedbywać wirtualnie :roll:

Ale ponadrabiam :p

• 4 weeks later...
Posted

a_ga.isk napisał(a):
Kiedy?:cool3:

nie wiem :oops: teraz dużo spraw, a do tego Sonia i Abra chore :-( i mam nowego tymczasa... w któryś wieczór wszystko opowiem i wstawię fotki - I promise :lol:

Posted

maciaszek napisał(a):
Właśnie, na co chorują dziewczyny? Niech zdrowieją, trzymam kciuki !!!

O Soni napisałam w jej wątku, gdzieś pod koniec (link w moim podpisie). A Abra ma zwyrodnienie stawu barkowego, zerwało się rościęgno barkowe. Konieczna jest kolejna operacja. W lutym przeszła operację bioder i kolana, która uratowała jej życie. Bo było tak źle, że już tylko leżała, nie dała rady się podnieść. Operację przeprowadził dr Derkowski z Arki w Krakowie- podjął się jej i jako jedyny nie spisał Abry na straty. Czego nie można powiedzieć o "słynnym" Wrocławiu i SGGW.
Niestety Abrunia płaci wysoką cenę za swoją bardzo mocną budowę, a za którą wcześniej zbierała laury na wystawach :-(

Posted

Przeczytała tu, przeczytałam na wątku Soni. Złe wieści... i smutne... :(
Mam nadzieję (i za to mocno trzymam kciuki), że wszystko pójdzie jednak w dobrą stronę i problemy okażą się przejściowymi !!!

Posted

Ja też przeczytałam i życzę dużo siły w walce z chorobą...
W sumie początkowo myślałam że Sonia ma 'coś' podobnego do mojej Lucci ale jednak nie...
W każdym razie będziemy za nią (i Abrę) trzymać kciuki

Posted

Sonieczka wygrzewa się na słoneczku, troszkę spaceruje... Jak jest ładna pogoda, czuje się dużo lepiej i jest szczęśliwsza.

Niestety nie wchodzi mi teraz reszta fotek.
Wstawię później.

• 4 weeks later...
Posted

shadow42 napisał(a):
cześć! Jestem siostra uli i będę wstawiać czasami jakieś fotki, bo ona "nie ma czasu" :stupid:

No wreszcie się na coś przydasz :evil_lol:

Posted

Jak już obiecałam, wstawiam parę fotek :cool3:

Dwa bernusie i Sońcia z patyczkiem :p

Co masz w buzi?

A tu Abrunia udaje, że pływa :loveu:

Więcej jak przegram z aparatu ;)

Posted

W pyszczku ma kawałek kory, albo jakiejś gałęzi :roll: A tylko ona z całej trójki lubi sobie tak coś nosić :p Potem zazwyczaj biegnie z tym do kogoś i zaprasza do zabawy

Posted

I wszyscy się śmieją, że Sonia jest nałogową palaczką, ale wiecznie obrażoną bo nieraz godzinę trzyma "cygaro" i nikt nie chce jej odpalić :razz:

• 4 weeks later...
Posted

Jak miło że pytasz :loveu:

Sonia czuje się świetnie :multi: Ten jednorazowy steryd zadziałał cuda. Bawi się, bryka, jest wesoła :loveu: Aż miło na nią popatrzeć :loveu:

A Abra jak zwykle... raz lepiej raz gorzej. 26 października ma wizytę w Krakowie. RTG wszystkich glównych stawów całego ciała. Boję się :shake: bo grozi jej kolejna operacja. Przy okazji (tylko nie wiem czuy okazji rentgenów czy głównej operacji) będzie miała usuwanego brodawczaka z powieki.
Poza tym Abrunia jest często bardzo smutna... Za dużo mamy psów w domu (w tej chwili 5), poza tym zaczęłam pracę. Jest zaniedbywana.

Poza tym kłóci się z goldenem Orionem. Pilnuje przed nim wszystkiego (i bardzo dobrze, bo to krnąbrny dzieciak i trzeba go wychować - szkoda tylko, że kosztem jej nerwów).

Żal mi jej bardzo, staram się wynagrodzić jak mogę, ale to nie jest ta sama Abra co była kiedyś :placz: Tak bardzo chciałabym zrobić przerwę ze wszystkim i zająć się tylko nią... Kiedyś była najważniejsza i szczęśliwa. Teraz nie jest. To jest bardzo smutne, bo to zbyt rozumna psina i odczuwa samotność bardziej niż np Megi...

Później wstawię fotki, pokażę Wam Oriona :lol:

• 1 month later...
Posted

ula pzreczytakam wasz watek od povczatku do konca wiesz jak widze twoje uczucia do Sonki to jakbym o mojej Zoji mowila :loveu: dokladnie mala przyjechala do mnie na tymczas i pomimo wielu problemow (bo to juz 3 psies) zostala i juz zostanie na zawsze . Tak jak u was Sonia Zoja kocha mnie za zaboj. Bedziemy teraz czestym gosciem w waszej galeerii i na watku Soni