Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fikuśka po sterylce szybko wróciła do formy, już pierwszej nocy po operacji, poczuła wielki głód i w poszukiwaniu czegoś na ząb wszystkie śmieci z kosza rozniosła po kuchni. Ona mnie uwielbia, plącze się pod moimi nogami non stop, teraz jak to piszę leży z głową opartą o moje kolana. I wiecie co, chociaż jest najmniejsza ustawiła sobie moje psy, Buba to wręcz omija ją łukiem.
Domek zdecydowany, pani pod koniec miesiąca chce wziąć urlop i wtedy zabrać sunie do siebie. Dlatego jeszcze parę dni musi u mnie pobyć.
A co do zdrowia sunia teraz jest na lekach- żelazo i witamina B.
Ale będę miała luz jak już ją oddam:-). Teraz chodzę na spacery na dwa razy- Fiki i Kula, potem Buba i Pipi, wstaję po 5 rano zeby przed pracą psy się wybiegały, po pracy 2 godziny na 2 spacery, potem sama coś jem, karmie psy i znowu 2 spacery przed snem. Ja to albo mam za dużo wolnego czasu, albo ledwo się wyrabiam z obowiązkami.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek Fiki jedzie do mojej koleżanki. Sunia u mnie się na dobre zadomowiła, nawet zaczęła szczekać, ale myślę że do nowego miejsca też szybko się oswoi, zwłaszcza, że będzie miała tam lepszą opiekę i więcej uwagi jej poświęcą nowi opiekunowie. Wiecie, widok jak Fikusia zaczyna cieszyć się życiem- biegać i podskakiwać z zadowolonym pycholem, zapoznawać psy, zasypiać na moich kolanach i robić dziki taniec radości na mój powrót do domu i na porę jedzenia, daje mi bardzo dużo radości :-). Fajnie, że jej los tak się odmienił

Posted

Fikusia noc spędziła już w nowym domu. Już za nią tęsknię, bo przecież nikt lepiej ode mnie się nią nie zajmie;). Najbardziej przypadł do jej gustu pan, chodziła za nim do kuchni i spowrotem:-).Zwiedziła mieszkanie, po raz pierwszy zobaczyła w wielkim lustrze siebie i nie mogła się nadziwić jaka jest piękna. No i potem wróciła do mnie usiadła obok i spojrzała jakby chciała powiedzieć- całkiem ciekawa wycieczka, ale wracajmy już do domu. Jakoś mi smutno, zżyłam się z nią, miesiąc ciągle u mnie na kolanach w nocy ze mną w łóżku, teraz chyba będzie miała własne łóżeczko bez ludzia obok. Ehh jak ona tam sama z nowymi???
No a rodzinka bardzo podekscytowana nowym domownikiem. Dziewczynka to chyba nie poszła spać, mama też, nie wiedziała czy karmić sunie, czy pokazywać zabawki, czy głaskać. Dobrze, że pan opanowany i zrównoważony.Zobaczymy co dziś mi napiszą :-)

Posted

oto wieści:
dwa razy nasikała na dywan :eviltong:
poza tym koleżanka napisała że wszystko ok, sunia spała calą noc na fotelu. Vicky oddalam twój kubraczek razem z Fikusią żeby nie marzła i wiecie koleżanka mi powiedziała że Fikusia ściągnęła kubraczek z szafki, zaniosła na fotel i tak spała na nim z wciśniętym noskiem, widać że tęskni.
Z resztą i dla mnie jej brakuje, jak żadnego innego pieska który był u mnie na DT. Mam nadzieję, że w miarę szybko odnajdzie się u nowych i bedzie u nich szczęśliwa

no i jakoś smuutnoo mi łee :placz:

Posted

Kasia, taka kolej rzeczy... Gdyby nie Ty to nie wiadomo jak skończyłaby się jej historia, czy nie siedziałaby w schronisku nie wiadomo ile czasu. A tak dzięki Tobie doszła do siebie, pokazała jaka jest fajna :cool1: i na pewno wybrałaś jej dom najlepszy z tych, które miałaś do wyboru. Wierzę, że będzie tam szczęśliwa i szybko się przyzwyczai do nowych warunków, jak już poczuje, że to jej ostatnia przystań.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Miałam dziś telefon od Fikusi pani. Fikusia właśnie wróciła z nad morza. Uwielbia jazdę autem, na urlopie była razem z zaprzyjaznioną rodzinką z sunią huski. Fikusia jest szczęśliwa i jej rodzinka cieszy się że jest z nimi- koleżanka jest nią zachwycona, mówi że jest wdzięczna, grzeczna i radosna, że jest bardzo mądra i oddana. Jestem szczęśliwa, że Fiki jest szczęśliwa:-)