Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

Z laminatu pewnie ;). Na te z pleksi bardzo mało osób narzeka, raczej większość zadowolona. Też podchodziłam z dystansem jak kupowałam, ale po przetestowaniu mogę polecić tym co nie lubią dzwonienia metalowych ;)

Posted

Biedne pieski... Tatuowania się zachciało :mad:
Ja czekam na chipowanie w Wawie to Shinulca zachipuję. Ale na razie nic nie słychać że akcja znowu będzie...

Posted

coś przespałyście koleżanko. ja małą zaczipowałam jakieś 2 tyg temu w Wawie za free - fakt że to był ostatni czip w lecznicy, bo akcja się kończyła

Posted

Ja zawsze coś prześpię :oops:. Tylko ja mam ten problem że nie jestem zameldowana w Wawie tylko pod Wawą i musiała bym brata ścignąć żeby na siebie psa zachipował... Szukałam w necie informacji o akcji i nie znalazłam, myślałam że dopiero na jesień znowu ruszy :roll:. Ech...

Posted

Jednak jest akcja :razz: [url]http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm[/url]
Teraz muszę do weta iść po [U]prawidłowe[/U] zaświadczenie o szczepieniu (wpisał jej maść czarną pręgowaną :cool1:) i brata zabrać na spacerek do którejś lecznicy ;)

Posted

no szkoda że się nie zgadałyśmy wcześniej :shake: ja jak rozmawiałam z wetką to mówiła że nie trzeba być zameldowanym w Warszawie, tylko trzeba podać adres warszawski. ani ja ani mąż nie posiadamy meldunku warszawskiego więc podaliśmy adres wynajmowanego przez nas mieszkania i po krzyku.
btw - ja się przypadkiem dowiedziałam jak byłam u wetki po receptę i akurat ktoś zadzwonił w sprawie czipowania kota. żadnych informacji nie było :roll: wcześniej to zawsze chociaż plakat wisiał w oknie że czipowanie rusza. czipy się rozeszły jak świeże bułeczki podobno ;)

Posted

[QUOTE=*Monia*;15167547
Dzisiaj Shina była nie do zmęczenia, więc nawet nie miałam siły fot porobić.. Byłyśmy półtorej godziny bardzo intensywnie - zabawa z psami, gra w piłkę, rzucanie piłeczki, a teraz mi jeszcze skacze po plecach z zabawką :mad:. Chyba urwę jej ten pusty łepek :mad:. W takich momentach się zastanawiam kiedy mi podmienili tego grzecznego szczeniaczka który w domciu spał grzecznie a na spacerkach spokojnie wędrował nie przejmując się niczym...[/QUOTE]
Jakbym czytała o moim psie :P

[url]http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/Shina/CIMG7875.jpg?t=1281453185[/url] jaka czyściusia obrożusia :D Cóż... Shina wygląda na zadowoloną z bycia brudną :diabloti:

Posted

Nie Hexa tylko Shina ;). Wet się chyba przestraszył jak powiedziałam że może go użreć bo nie lubi ludzi i wpisał zamiast czarny podpalany czarny pręgowany - tygrys chyba :evil_lol:. W następnym tygodniu akurat brat będzie wolny to podjedziemy do któregoś weta który będzie miał jeszcze chipy. Hexolina już dawno zachipowana ;). Jak wtedy ją chipowaliśmy to chcieli dowód i z niego spisywali dane, może teraz się zmieniło...

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Jakbym czytała o moim psie :P

[URL="http://i790.photobucket.com/albums/yy181/Hexiula/Shina/CIMG7875.jpg?t=1281453185"]http://i790.photobucket.com/albums/y...g?t=1281453185[/URL] jaka czyściusia obrożusia :-D Cóż... Shina wygląda na zadowoloną z bycia brudną :diabloti:[/QUOTE]
Może to pogoda tak na te kundle działa... Dobrze że nie mam tu dwóch psów, bo jak by jeszcze Hexa dostała głupawki to bym je do kaloryferów przywiązała :diabloti:.

Shina w przeciwieństwie do Hexy lubi się brudzić :cool1:

Posted

tygrysy są the best :-D:-D:-D a moja psica dziś walnęła focha - nie jem nie bawię się śpię - pierwszy raz odkąd jest u mnie - co za ulgaaaaa :eviltong::eviltong:
pomyślnego czipowania życzę ;) nas wet o dowód nie prosił, może nam się tak udało ;)

Posted

[quote name='NightQueen']Przyszłam jak zaprosiłaś (a był to błąd :diabloti:)

W twojej galerii stanowczo brakuje zdjęć "od tyłu", widzę też znaczne braki w obfotografowaniu okolicy, same psy pfff... pomyślałby kto żeby w galerii psów, dawać same zdjęcia psów :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='olekg89']Zrób fotki chodnika ,ulicy ,ściany.Króliczka idź do zoo i wklej 100zdjęć jakiegoś łysego wielbłąda. xD

ALE HEXA JET SPASIONA ZARAZ ZDECHNIE ,OD TAKICH ZWAŁÓW SADŁA
[COLOR=Yellow]wedle życzenia dla tatusia. :P[/COLOR][/QUOTE]

[quote name='NightQueen']Boshe ja przestanę odwiedzać wszelkie galerię :wallbash: przecież to nienormalne że trzeba się prosić o inne zdjęcia, do tego jeszcze głupio pytasz czy chce zobaczyć twoich rodziców :shake:, wiadomo że mnie to bardzo ciekawi...
Dogo się psuje :stormy-sad::diabloti:

muszę zaraz wszystkie posty raportować bo widzę że mnie tu obrażasz :-(:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='*Monia*']Aż się bać zaczęłam :evil_lol:.

Niepotrzebnie kadruję psy z każdej foty :shake:. Poprawię się, obiecuję, tylko nie pisz mi niemiłych komentarzy bo strzelę focha i wcale fot nie będzie :shake:. A moich rodziców zdjęć nie chcesz :diabloti:.

Ariula to schudła, a przynajmniej jak ostatnio ją widziałam to mniej sadełka miała ;).
Hexa szybko schudnie, bo za 2 tygodnie wracam na stałe do rodziców :razz: [SIZE=1](na stałe tzn. na jakiś rok, dwa żeby trochę odłożyć na własne m3 ;))[/SIZE]

Króliczek kiedyś był, nawet dwa króliczki, ale już dawno za TM są.. Do zoo się wybieram w niedalekiej przyszłości więc nic straconego :cool3:. Ale... jest jedno ale... Nie mam lustrzanki :placz::placz:.

Dzięki :loveu::loveu:[/QUOTE]

Przepraszam, ale... Czy ja moge wejśc jeszcze kiedykolwiek do jakiejs normalnej galerii i nie popluc monitora czytając o takie o posty jak wyżej ? :);D

Posted

[quote name='akaka']tygrysy są the best :-D:-D:-D a moja psica dziś walnęła focha - nie jem nie bawię się śpię - pierwszy raz odkąd jest u mnie - co za ulgaaaaa :eviltong::eviltong:
pomyślnego czipowania życzę ;) nas wet o dowód nie prosił, może nam się tak udało ;)[/QUOTE]
Ja właśnie zostałam pogryziona, podrapana i teraz głupol leży mi za plecami i sapie :mad:. Shina po ciąży urojonej dostała takiego adhd że żałuję że jej przed cieczką nie wysterylizowałam :mad:.
Albo my trafiliśmy na dokładnego weta ;). Mam nadzieję że nam się uda znaleźć chipy w bliskiej klinice żeby nie jechać na drugi koniec Wawy ;).

[quote name='Onomato-Peja']Przepraszam, ale... Czy ja moge wejśc jeszcze kiedykolwiek do jakiejs normalnej galerii i nie popluc monitora czytając o takie o posty jak wyżej ? :smile:;D [/QUOTE]
Moja galeria jest jak najbardziej normalna :obrazic:. Przynajmniej była, do czasu... :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Ja czekam na chipowanie w Wawie to Shinulca zachipuję. Ale na razie nic nie słychać że akcja znowu będzie... [/QUOTE]
Te chipy to pic na wodę... szczególnie jak pies da nogę w nowym miejscu.

Posted

U nas chrapią wszyscy - Hexa, TZ i Shina :shake:.
Moje psy nie mają posłań, więc albo łóżko albo fotele albo podłoga/parapet ;). Idę marmurkową pannę pooglądać :razz:

Posted

[quote name='zerduszko']Te chipy to pic na wodę... szczególnie jak pies da nogę w nowym miejscu. [/QUOTE]
Raz Paulina znalazła sunię z chipem i gdyby nie upór mojego weta to bym właścicieli nie znalazła :shake:. Ale zawsze jakiś większy procent szans jest że jednak się uda dotrzeć do właścicieli... Muszę sprawdzić czy Hexoliny chip czytelny i czy jest w jakiejś bazie.. Naklejki pogubiłam gdzieś :roll:.

Posted

pic nie pic ale zaczipować trzeba ;) czasem może się przydać. moja ma tatoo, adresówkę i czip. no i pocieszam się że złego diabli nie biorą :grin::grin::grin::grin:
marmurka chrapie :grin::grin:

Posted

Mi tam szkoda kasy, oprócz chipa to wpis do bazy tez kosztuje, a tych jest kilka. A nie wszyscy mają czytniki lub też wiedzą o takiej ewentualności :/ Solidna adresówka pewniejsza się wydaje i na pewno tańsza.

Posted

[quote name='akaka']pic nie pic ale zaczipować trzeba ;) czasem może się przydać. moja ma tatoo, adresówkę i czip. no i pocieszam się że złego diabli nie biorą :grin::grin::grin::grin:
marmurka chrapie :grin::grin:[/QUOTE]
Kundlom moim tatoo nie zrobili :evil_lol:.
Mnie chrapanie denerwuje i jak mi któreś chrapie to dostaje (mocniejszego w przypadku TZa, lżejszego w przypadku psów) kopa ;)

[quote name='zerduszko']Mi tam szkoda kasy, oprócz chipa to wpis do bazy tez kosztuje, a tych jest kilka. A nie wszyscy mają czytniki lub też wiedzą o takiej ewentualności :/ Solidna adresówka pewniejsza się wydaje i na pewno tańsza.[/QUOTE]
Dlatego czekałam na darmowe chipowanie. Wpis do jakiejś bazy też z Hexą mi się trafił gratisowy. Jak w Wawie (tfu tfu) by zwiała to nas namierzą po chipie. Adresówki też mają przy każdej obroży, był czas że i 2 Hexa nosiła - na przeciwkleszczowej i na zwykłej w razie jak by się któraś zerwała :roll:. Co do wiedzy się zgadzam, bo akcje chipowania nie są tak nagłośnione i ludzie nie zdają sobie sprawy że takie coś istnieje. Niestety obrożę pies może zgubić/ktoś 'mądry' może zdjąć...

Posted

no widzisz a ja kiedyś widziałam psa z pseudo i miał tatoo:angryy::angryy: kretyn właściciel mu zrobił :angryy::angryy:
mąż dostał koopa i zaprzestał :grin::watpliwy:

Posted

Nie chcę wiedzieć jak, bo pewnie bardzo 'profesjonalnie' :shake:.
Nieładnie się nad mężem znęcać :mad:. Mój jeszcze niemąż zawsze ma focha jak go budzę i mruczy coś o tym że niedobra jestem i się czepiam :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']
Nieładnie się nad mężem znęcać :mad:. Mój jeszcze niemąż zawsze ma focha jak go budzę i mruczy coś o tym że niedobra jestem i się czepiam :evil_lol:[/QUOTE]

A nie jesteś :evilbat: