Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Poradźcie cioteczki co robić, bo nie mam doświadczenia żadnego w ratowaniu psow. Od 3 dni siedzi mały psiak pod naszą klatką schodową. Stęskniony, smutny, nie jest agresywny. Karmila go wczoraj sąsiadka, ja dziś. Jadł z ręki, ale nie było mowy o smyczy ani o wejściu na klatkę schodową nawet za smaczkiem. Nie bardzo mogę go wziąć, ale zrobiłabym to i dopiero martwiła sie co dalej tylko, że on się zbyt boi, żeby iść za mną. W nocy wyl strasznie:-(:-(:-( Serce mi pęka i czuję się bezradna zupełnie.
Pomożcie może jakoś,choćby radą. Nie chcialabym tak bez walki wysylać go na Paluch...

Edited by ulana
Posted

Obleciałam osiedle, popytałam tu i tam, głównie w centralnie - plotkarskich sklepach, co zawsze wszystko wiedzą. Ale nikt nic nie wie...
Jak wróci synalek ze szkoły zrobimy psiakowi zdjęcie, wydrukujemy i powiesimy w kilku miejscach.
Naprawdę nie wiem co mogłabym zrobić jeszcze.
Jak go przekonać do tej smyczy - może coś robię nie tak?
Nic nie poradzicie?

Posted

Jak je z ręki to dobry znak. smyczy się boi bo może był bity? Czy daje się pogłaskać? Moim zdaniem cierpliwości trochę trzeba, karmić, próbować głaskać, mówić do niego i może da się go ręce wziąć i zanieść do domu? albo zrobić z dłuższej linki pętlę i mu założyć.

a jak będzie zdjęcie to i tutaj wrzućcie może ktoś go rozpozna?

Posted

Dzięki za odpowiedź:)
No tak wiem, że cierpliwość potrzebna...

Zdjęcia na razie nie ma, bo psiak powędrował podobno za jakąś panią z pieskiem. Wczoraj też zniknął po południu na kilka godzin, ale wieczorem wrócił z powrotem. Zobaczymy co będzie dzisiaj.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...