Herra Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 A można wiedzieć dlaczego fundacja odmówiła wsparcia dla Ramzesa ???? Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) To juz pytanie do osob, ktore ta decyzje podjely ;) Karolina, popelnisz tekst? Prooosze :) Edited March 23, 2012 by ageralion Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Rozmawialam dzisiaj z Danusia i wiecie co? Ramzes dostal w prezencie kolejny miesiac hotelu :sweetCyb:Ja nie wiem co ja bym bez Was zrobila, DZIEKUJE! :Rose: Zaczynam wiec zbierac na kastracje , o wyrodna ja :diabloti: Quote
karolynahh Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ty Marta same dobre wiadomości przynosisz ! Wracam ze szkoły i naskrobię to i owo :) Quote
ageralion Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 To ja sie ciesze, ze moge dobre wiadomosci przekazywac :) Ramzes nie jest sam, to najwazniejsze :multi: Quote
arjuna Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 daj dane do przeelwu, zostalo 100 zł po szczeniaczku z parwo, ktorego niestety nie udało się uratować, sponsor zgodzil się, by ta kwota poszła na ramzesa. Quote
ageralion Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 [quote name='arjuna']daj dane do przeelwu, zostalo 100 zł po szczeniaczku z parwo, ktorego niestety nie udało się uratować, sponsor zgodzil się, by ta kwota poszła na ramzesa.[/QUOTE] Ajruna podziekuj pieknie sponsorowi, a ja pozwole sobie podziekowac Tobie :Rose::loveu: PS bardzo mi przykro z powodu malucha :( Quote
karolynahh Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 (edited) [SIZE="3"][B]Ramzes został wyciągnięty ze schroniska w Kołobrzegu w marcu. Jego wiek oceniony jest na 2-3 lata. Psiak ma bliznę na pyszczku, prawdopodobnie od siatki w schroniskowym kojcu, jednak powoli zaczyna mu się ładnie goić. Ten przystojniak dał nam się poznać od bardzo dobrej strony. Jest zrównoważony, posłuszny i grzeczny. Bawi się jak mały szczeniak, na spacerach ignoruje inne psiaki. Dla Ramzesa idealna byłaby osoba, która ma już pewne doświadczenie z amstaffami. Ramzes potrzebuje opiekuna cierpliwego i opanowanego. Krzykiem nic się u niego nie wskóra, metody pozytywne to droga do jego serca. Dobra zachęta, smaczek, miłe słowo i głaskanie to to, co tygryski lubią najbardziej. To naprawdę poczciwy chłopak, który chętnie współpracuje :-) . Należy pamiętać, że nie ma bardziej oddanych psów, niż psy, którym człowiek dał szansę na godne życie. Szukamy osoby lubiącej aktywnie spędzać czas, aby Ramzes mógł mieć szanse na wybieganie i spokojny powrót do stanu sprzed schroniska. Ramzes znajduje się obecnie w hotelu dla psów pod Toruniem. Warunkiem adopcji jest wizyta przed- i poadopcyjna.[/B][/SIZE] :oops: Edited March 26, 2012 by karolynahh Quote
Herra Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Jak na trzy godzinną znajomość psa jest ok ;) Quote
Herra Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Karolina mam dla Ciebie wilka. Zajmiesz się ? Ja już coś probuje ale nie znam się na wilczurach. Dzisiaj dzwonił do nas facet który chce pozbyć się swojego amstaffa, wraz z kier. schronu nie zgodziliśmy się by go tam przywoził. Facet się nie odzywa:/ Quote
karolynahh Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [quote name='Herra']Karolina mam dla Ciebie wilka. Zajmiesz się ? Ja już coś probuje ale nie znam się na wilczurach. Dzisiaj dzwonił do nas facet który chce pozbyć się swojego amstaffa, wraz z kier. schronu nie zgodziliśmy się by go tam przywoził. Facet się nie odzywa:/[/QUOTE] Psiak może skończyć w lesie, albo jeszcze gorzej... Ludzie są podli. Taa, pisalam do kierownika schroniska, miałam dzisiaj iść, ale dopadło mnie choróbsko :( Quote
furciaczek Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ramzio to przecudowne psisko!! Zero agresji, kompletne zero! Do psiakow nastawiony tez pozytwnie, wlasciwie to ignoruje je kompletnie. Musze mu jakas suczyne do zabaw znalezc. Niestety strasznie wolno przybiera na wadze o ile w ogole tyje, odrobalany byl zaraz po przyjezdzie. Jutro wieoze koope do badania i zobaczymy co tam wyjdzie. Pogodny, wesoly i dosc posluszny...nie wiem dlaczego ktos sie go pozbyl :( Drugi Adis...chlopaki sie nawet polubily, moze i razem beda mogly pobiegac ale musze sprawdzic jak sie Ramzio bawi. Jak nie bedzie gwaltowny i podgryzajacy to zobaczymy :) Quote
ageralion Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Kzrolina, tekst super, zmienila bym tam tylko "[SIZE=3]na spacerach raczej ignoruje inne psiaki" na "[/SIZE][SIZE=3]na spacerach ignoruje inne psiaki" [/SIZE][SIZE=3]"Ramzes potrzebuje opiekuna, który nauczy go dobrych manier oraz ponownego zaufania człowiekowi[/SIZE]" na Ramzes potrzebuje opiekuna cierpliwego i opanowanego. Krzykiem nic się u niego nie wskóra, metody pozytywne to droga do jego serca. Dobra zachęta, smaczek, miłe słowo i głaskanie to to, co tygryski lubią najbardziej." Fur Twoje slowa sa jak miod na moje poniedzialkowo-poranne skolatane nerwy :) Moze gdzies dopsiac, ze Ramzes toleruje suczki oraz pokojowo nastawione samce? Quote
karolynahh Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [quote name='ageralion']Kzrolina, tekst super, zmienila bym tam tylko "[SIZE=3]na spacerach raczej ignoruje inne psiaki" na "[/SIZE][SIZE=3]na spacerach ignoruje inne psiaki" [/SIZE][SIZE=3]"Ramzes potrzebuje opiekuna, który nauczy go dobrych manier oraz ponownego zaufania człowiekowi[/SIZE]" na Ramzes potrzebuje opiekuna cierpliwego i opanowanego. Krzykiem nic się u niego nie wskóra, metody pozytywne to droga do jego serca. Dobra zachęta, smaczek, miłe słowo i głaskanie to to, co tygryski lubią najbardziej." Fur Twoje slowa sa jak miod na moje poniedzialkowo-poranne skolatane nerwy :) Moze gdzies dopsiac, ze Ramzes toleruje suczki oraz pokojowo nastawione samce?[/QUOTE] Zmienione :) Napisałam "raczej" , bo jak ja z nim spacerowałam to raz zaczepiał, raz olewał :) Quote
ageralion Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Ok, mysle ze tekst super, moze isc w eter. Ramzes dostal kolejne pieniazki na konto, zaraz ide uzupelnic rozliczenie :) Mysle, ze powoli trzeba chlopaka na kastracje umawiac, po swietach jakos da rade? :) Jak ja sie nie moge doczekac wspolnych zdjec Adisia i Ramzesa :eviltong: Quote
furciaczek Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Chyba nie mam zadnych pilniejszych zabiegow, wiec kastracje mozemy zalatwic jakos z poczatkiem kwietnia. Doczlapie sie jakos wieczorem z tymi zdieciami wkoncu. Quote
ageralion Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Byloby super :) Ramzes ma w tym momencie na koncie 130zl :) Z bazarku wciaz splywa, na poczatku kwietnia splyna tez deklaracje stale :) Damy rade!! :multi: Martwi mnie tylko szczuplosc Ramziego, zeby sie nadawal do zabiegu... czemu on nie tyje? :( Quote
furciaczek Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Koopy nie dowiozlam wczoraj, zebralam i owszem ale przy zamieszaniu jakie bylo ( 4 psowate do kliniki jadace) zostawilam na przedsionku:angryy: Teraz jade w srode, zbiore i od razu do samochodu zapakuje. Juz go futruje jak jakas ges tuczna...4 razy dziennie dostaje zeby mu przewodu duza iloscia nie obciazac a zeby jednak zjadal wiecej jak powinien i doopa, dalej taka chudzinka:shake: A koopy robi dosc ladne, nie jakies podejzane. Zrobie mu jeszcze test na trzustke ten wstepny, nie tylko na pasozyty i zobaczymy. Jesli tam nic nie wyjdzie pewnie bedzie trzeba dodatkowe badania robic. Licze na to ze po prostu bedzie trzeba czyms mocniejszym odrobalic ehh Quote
ageralion Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Masz dobrych wetow, mysle ze pokieruja badania i Ramzesa w dobrym kierunku. Oby to tylko robale... Quote
BajUla Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='ageralion']Masz dobrych wetow, mysle ze pokieruja badania i Ramzesa w dobrym kierunku. Oby to tylko robale...[/QUOTE] A może to taki "sportowy" typek? Mam nadzieję, że tak i nic mu nie jest poważnego... Quote
ageralion Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Zobaczymy co nam powie kupa :evil_lol: A ja zaprosze Was na bazarki, ktore postawil Arjuna i dochod zostanie przeznaczony na Ramzesa :loveu: Piekne koszulki z bullami Rozmiar 36-40 [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=7365[/url] [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/4318/tshirtok.jpg[/IMG] Rozmiar M [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=7374[/url] Rozmiar L [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=7377[/url] Rozmiar XL [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=67&t=7375[/url] [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/1069/tshirt22.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts