Herra Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 haha tęsknisz ? :D Apropo miski z wodą, być może Ramzes ma uraz bo w schronie miał zawsze skostniały lód w misce zamiast wody który wygryzał Quote
gagatekk Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 zapraszam na bazarek dla RAMZESA :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/223975-dla-Ramzesa-bardzo-ELEGANCKI-bazarek-do-11.03.?p=18751137#post18751137[/url] będę bardzo wdzięczna za zapraszanie oraz podnoszenie :) Quote
furciaczek Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ramzes powoli odzyskuje humor :) Dzisiaj niestety nie dojechalismy do weta, z dobrych wiesci...guz pekl, wyciekla ropa i jest tylko mala ranka i skora bez siersci na okolo. Przemylam, zdezynfekowalam...narazie ladnie wyglada ale pewnie wetki beda chcialy jakis antybiotyk podac, albo spiskac takim kolorowym w sprayu. Kaszlec tez dzisiaj nie kaszlal. Jeszcze troszke skacze na drzwi, czasem poszczeka ale o niebo lepiej jak na poczatku. Przed wizyta u weta nie chce za bardzo podschodzic do innych psiakow, w razie gdyby cos zarazliwiego ale nie wykazuje najmniejszego zainteresowania nimi. Znowu zakopal jedzenie w poslaniu... Quote
furciaczek Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 A czy on ma aktualne szczepiania? Nie dostalam ks zdrowia zadnej ani nic. Quote
ageralion Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Dziewczyny czy Ramzes nie dostal niz ze schroniska? Quote
karolynahh Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 musicie edyty i marty pytać, mnie nie było przy odbiorze, dotarłam przy bramie schroniska dopiero ;) Quote
ageralion Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Sluchajcie, zabraklo mi na zaplacenie hotelu Ramzesowi :( Zle policzylismy nadplate za Adiego, kazda z nas byla przekonana ze Adi ma oplacony hotel do konca marca, a sie okazalo ze do konca lutego :( Hotel kosztuje 400zl, a na koncie jest 260zl... wiem, ze Jarek przelal obiecane 50zl, ale zostaje jeszcze brakujace 90zl, a ja nie mam z czego dolozyc, na koncie prywatnym do konca miesiaca zostalo mi 81zl :( Jest mi juz tak strasznie glupio, ze latam i ciagle zebram, meeega glupio, gdyby nie ta pomylka, uzbierala bym z bazarkow i znalazla moze jeszcze jakies deklaracje stale, a tak jestem lekko w d.... :( Quote
Herra Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Michał nie dał żadnej książeczki dla ramzesa... powiedział ze nie ma Quote
ageralion Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 A zaswiadczenie o szczepieniu? Jakis dokument, ze to ten pies? No nie zartuj? Ramzes nie ma nic? Quote
furciaczek Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 A uda sie dowiedziec czy pies ma aktualne szczepienia?? Quote
karolynahh Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 numer do schroniska, do kierownika : 888 465 681 w razie co. Quote
ageralion Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Gosiu, sprawa papierow zalatwiona :) Quote
ageralion Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Drugi bazarek dla Ramzesa, z fantami agi_w, nie mam jeszcze zdjec butow, wiec ich na bazarku nie ma, ale beda do sprzedazy [url]http://www.dogomania.pl/threads/224364[/url] Quote
furciaczek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Mamy juz ulubiona zabawke:) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-LsfhAB4j5mM/T1x6YggzTeI/AAAAAAAAKX8/U70G7I0yUIs/s512/IMG_0431.JPG[/IMG] Narazie zadnych problemow nie sprawia...jeszcze sie okaze ze trafil sie drugi Adis..ideal:loveu: Quote
ageralion Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 (edited) NO na zdjeciach wychodza podobnie, jak moronki :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jest przeslodki :loveu: Gosiu daj znac co powiedzial wet, pewnie nic nowego czego nie udalo sie wypatrzec golym okiem, ale zawsze co wachowiec to wachowiec ;) Edited March 12, 2012 by ageralion Quote
karolynahh Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 podpisuję się pod prośbę Marty, też chcę wiedzieć jak jego zdrówko. Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) Gosia jakis czas bedzie nie obecna, z powodu klopotow osobistych, a ja ja staram sie nei meczyc z tych samych powodow. Z Ramzesem ok, zdrowie ok, zachowanie bardzo dobre, jego poczatkowe placze w boksie hotelikowym ustaly. Uczy sie podstawowych komend, bawi jak szczeniak. Jego wiek zostal oceniony na 2-3 lata. Bardzo fajnie, ze jest obojetny do innych zwierzat na spacerach, nie bylo jednak mozliwosci sprawdzenia go w kontakcie bezposrednim. Raczej nie powinien trafic do osoby zaczynajacej z rasa, lepiej zeby opiekowala sie nim osoba, ktora troche zna asty oraz preferuje aktywny tryb zycia - spacery, bieganie, rower, wypady za miasto itd :) Fajnie tez sie bedzie czul w domu z ogrodem, chociaz mieszkaniem nie wzgardzi, byle mial zapewniona codzienna dawke ruchu. I jeszcze jedno musze napisac, chciaz chcialam tego uniknac. Ramzes nie jest pod opieka Nadziei, jest tylko i wylacznie pod opieka moja :( Stowarzyszenie odmowilo wziecia go pod swoje skrzydla, wiec jestem sama z jego kosztami leczenia i hotelowania. Bez Was nie dam rady... ostatnio zaplacilam za hotel lobuza 400zl, z czego 90zl pozyczylam. Ostatni bazarek zaledwie starczyl na splate tego dlugu, a kwiecien tuz tuz :( Edited March 22, 2012 by ageralion Quote
agaga21 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='ageralion'] I jeszcze jedno musze napisac, chciaz chcialam tego uniknac. Ramzes nie jest pod opieka Nadziei, jest tylko i wylacznie pod opieka moja :( Stowarzyszenie odmowilo wziecia go pod swoje skrzydla, wiec jestem sama z jego kosztami leczenia i hotelowania. Bez Was nie dam rady... ostatnio zaplacilam za hotel lobuza 400zl, z czego 90zl pozyczylam. Ostatni bazarek zaledwie starczyl na splate tego dlugu, a kwiecien tuz tuz :([/QUOTE] marta, tak jak ci mówiłam, za kwiecień bb zapłaci za ramzesa, ty zbieraj na maj. przelew zrobię do gosi za kilka dni, jak będę płaciła za naszego dolara. Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) [quote name='agaga21']marta, tak jak ci mówiłam, za kwiecień bb zapłaci za ramzesa, ty zbieraj na maj. przelew zrobię do gosi za kilka dni, jak będę płaciła za naszego dolara.[/QUOTE] Nie wiem co bym bez Was zrobila, szans na uzbieranie na kwiecien nie mam najmniejszych, ale na maj juz zaczynam bazarkowac w weekend. Mam krasnale ciuszki do przebrania i wystawienia, wiec sie szykujcie :) Czy ktos jeszcze jest mi w stanie pomoc z bazarkiem albo rozreklamowaniem watku? Bede bardzo bardzo wdzieczna za wsparcie kazdego rodzaju... Edited March 22, 2012 by ageralion Quote
karolynahh Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ja mam trochę ciuszków, mój kolega ze Szczecina niedługo wpada do Kołobrzegu, może przekażę mu co nieco ciuchów i byście się zgadali do odbioru tego ? On mieszka w samym centrum koło deptaku Bogusława. :) Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Jak najbardziej moge zabrac te rzeczy i wystawic na bazarek, chyba ze masz ochote mi juz teraz pomoc i je obfocic :) Bedzie mozna je juz wystawic, a powysylam kiedy dojada do mnie :) Quote
Marta666 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [B]ageralion[/B] będę zabierać się na dniach za ogłaszanie Paco,bo chyba jego ogłoszenia są stare więc mogę i Ramzesem się zająć tylko potrzebuję fot i tekstu :) Quote
ageralion Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [quote name='Marta666'][B]ageralion[/B] będę zabierać się na dniach za ogłaszanie Paco,bo chyba jego ogłoszenia są stare więc mogę i Ramzesem się zająć tylko potrzebuję fot i tekstu :)[/QUOTE] Martus tekstu jesczez nie mam, usiade nad nim w weekend, bo teraz mam male urwanie glowy... zdjecia jakies wybierzemy, a moze Gosia do nas zawita i wstawi cos nowego ze spacerku w sloneczku... :) Quote
Recommended Posts