Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No wiec, kochani Dogomaniacy , od wczoraj zamieszkał u mnie na tymczasie ON ,którego wyciąglem z prawdziwego psiego piękła z przytuliska w Ligocie koło Wroclawia , nazwałem go Wels ( tak jak mój ON za TM ) , Wels został odpchlony i odrobaczony i wtorek idziemy na szczepionke , jest on młodym i pięknym ONkiem , według Weta ma koło roku i ja jestem też takiego zdania , piesek jest lekko wychudzony , ale przebywał w tam stosunkowo krótko (dwa tygodnie ) wiec jest w calkiem dobrej kondycji , poszukajmy współnie domku dła Welsa , sprawa jest pilna (w domku moja żonka ma troche inne zdanie na temat ratowania takiego pięknisza ) wiec prosze Was o pomoc w znależeniu domku , pozdrawiam Peter
A tu pare fot pięknisza z dziś ze spacerku z moim synem

Posted

Pies nie jest konfliktowy :lol: a mój Bari to ciapek :lol: zaakceptował Welsa i zaprasza go do zabawy ,ale Wels na razie reaguje obojętnie :cool3: , ale to kwestia czasu ,musi sie oswojić w nowym miejscu :razz:

Posted

Kochani Wels już zaczyna sie coraz pewniej czuć u mnie i pokazywać charakter , broni mnie przed Barim , który wariat na mnie skacze i wtedy Wels na niego wrrrr i hau hau , to już nie ten pies co go zabrałem z Ligoty, jest po prostu kochany, natomiast napewno nie byl szkolony , bo nie wie co to siad , waruj ,itd , aportować też nie umie (albo mu sie nie chce ) , dziś oba psiaki spały w przedpokoju , bo mnie niebylo i nie bylo żadnych awantur pozdrawiamy i dalej szukamy domku , czekam jak sie odezwie Darek z forum Owczarkowego

Posted

Wypowiedź: 04 lutego 2007 o godzinie 15:15 | IP zalogowane
No kochani , dziś byliśmy pierwszy raz na spacerku , Wels sie zachowywał bardzo poprawnie ,obsikiwał wszystkie napotkane drzewka i slupy

Na spacerek go prowadził mój syn Karol ,który ma 12 lat , Wels szedł grzecznie i bez problemu dotarliśmy nad Siewierski zamek
A tu czekał już mój Bari z drugim synem Radkiem ( jemu już nieposzło tak gładko bo Bari ciągnie jak wariat )

Niestety Darek z D.G. sie wycofal z oferty przejęcia Welsa , przemyślal sprawe i poczeka jeszcze , otruto mu ONa przed miesiącem i obawia sie żeby niespotkał taki sam los Welsa , wiec kochani szukajmy domku , bo mnie żonka za niedlugo wyeksmituje z psami

Posted

Hop do góry Welsiku :loveu: , po spacerku Wels został wykąpany :evil_lol: , zbytnio mu sie nie podobało ,ale byl dzielny :lol: , niestety żona mi znow awanture zrobiła , wiec czeka mnie sprzątanie lazienki :razz:

Posted

No Peter, trudno, teraz musisz sie troche powysilac i powkradac w laski zonine, lazieneczke umyc po psie (a co nie wiedziales?? ja to zawsze slyszalam - TWOJE psy, TY se sprzataj.Karm, Wyprowadzaj. Lecz. Itd itp...)
No i w ogole, wiesz, zeby laskawym oczkiem na niego spojrzala, przeciez on cudny jest!! A jak biegna razem we dwa, piekny widok.:loveu:
Poza tym jeden pies a dwa psy nie taka znow wielka roznica....:evil_lol:

Posted

No kochani :multi: , już są aż dwa domky dła Welsa :razz: , oba domky z ogrodem , jedną osobe znam i wiem że bedzie tam oki , wlaśnie byl odwiedzić Welsa i obejrzeć , ale druga zadzwoniła wcześniej i obiecałem jutro odwiedzićw celu sprawdzenia :razz: , jest to 20 km od mojej mieściny ,wiec mógł bym odwiedzać Welsa co jakiś czas ;) , babeczka jest w domu (nie pracuje ) oba z mężem bardzo chcą przygarnąć Welsa , wiec powinienem sie radować , ale jakoś tak smutno mi :placz: :placz: