Jump to content
Dogomania

Niewidoma Nika z Mielca... Ma domek w Szczecinie!!!!! Nowe fotki str. 56

Recommended Posts

Posted

Niestety nie otrzymalam zadnych innych informacji o suni, wiec zrobilam ogloszenia z tego co mialam. Nie wiem nawet czy sunia ma imie. W niektorych ogloszeniach imie jest konieczne...wiec nadalam jej imie NIKA.
Chce przekazac to imie osobom zwiazanym ze schroniskiem w przypadku gdyby ktos sie kontaktowal i o nia pytal....

• Replies 791
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):
pozwoliłam sobie podkraść bannerek :cool3:

Dziekuje Ci slicznie...ja tez sobie go wkleje (mam kilka psiakow i robie rotacje z banerkami - ta sunieczka bedzie nastepna :lol: )

Posted

Sabinko, banerek jest śliczny a imię dla suni też piękne.
(tekst w ogłoszeniach wzruszający i mądry)

Nika bardzo potrzebuje naszej pomocy !!!
pomóżmy znaleźć dla niej dom

Posted

[quote name='mulinka']Sabinko, banerek jest śliczny a imię dla suni też piękne.
(tekst w ogłoszeniach wzruszający i mądry)

Nika bardzo potrzebuje naszej pomocy !!!
pomóżmy znaleźć dla niej dom

Dziekuje Ci Mulinka...i dziekuje Wam wszystkim za podbijanie malutkiej...

Posted

Niewidomy piesek nie ma szans w grupie innych psów. Nie dostrzeże ich mowy ciała, więc wciąż grożą mu pogryzienia! Nie jest w stanie walczyć o jedzenie, o miejsce do spania...
Nie rozumie gdzie się znalazł i czy szczekające naokoło psy zagrażają mu. Jest w ciągłym stresie... Jego serduszko wciąż bije bardzo szybko... wciąż się boi...
Nie ma nikogo, kto mógłby uspokoić go i być jego przewodnikiem...

Ta sunia nie przeżyje zdana sama na siebie :placz:
Kto ma kawałek kącika i kocyka oraz przyjazną dłoń, by przestraszona, samotna, skazana na śmierć suczynka mogła zaznać chwili spokoju?

Posted

przeciez Ulka napisala, ze ona jest z lagodnymi pieskami i nic jej nie grozi. Mozliwe, ze ona sie bardziej boi ludzi niz sytuacji schroniskowej.
A z drugiej strony, jaki jest sens zakladania watku psa, ktorego sie nie zna... jak mozna polecac komus psa do domu tymczasowego lub stalego jak sie nie ma zadnych informacji o jego charakterze...
I jeszcze te nieprawdziwe informacje, ze ona sobie nie poradzi w schronisku, a nic zlego sie jej tem nie dzieje... :shake:

Posted

Napisze moje obserwacje. Jezdze do schroniska od ponad 2 lat. Co miesiac robimy z p.kierownikiem sesje zdjeciowe i dokladam je na strone. Chodzimy po calym schronisku, najpierw robimy nowoprzybyle, potem wyszukujemy psiaki, ktore nie byly na stronie. Wlasnie 20.1.2007 zauwazylam ta psine, bo wyszla z budy i stala w boksie. Wczesniej jej nie widzialam. Troche sie mnie przestraszyla, uciekla do budy. Weszlam do boksu i na kolanach robilam jej zdjecia. Prawie cala tez tam weszlam, bo siedziala w kaciku. Mala nie warczala, byla spokojna, ale widac bylo, ze sie boi. Jak tylko wyszlam z boksu, wyszla i ona z budy. Stad zdjecia niektore zza siatki. Patrzylam na nia dokladnie, jestem na 80% pewna, ze to sunia.
Ona jest w boksie z milym spokojnym drugim pieskiem. Zrobie mu zdjecia nastepnym razem, bo on tez jest troche dzikusek.

W Mielcu naprawde nic zlego psom sie nie dzieje, jak psy probuja sie gryzc, a ktos uslyszy, ze cos sie dzieje, natychmiast jest interwencja i psy sa przenoszone. Nie brakuje tez jedzenia, nieraz widzialam mieso z dodatkami wyrzucone z miski. Psy nie walcza o jedzenie. A wiekszosc psow ma spora nadwage.

Posted

Cez napisał(a):

A z drugiej strony, jaki jest sens zakladania watku psa, ktorego sie nie zna... jak mozna polecac komus psa do domu tymczasowego lub stalego jak sie nie ma zadnych informacji o jego charakterze...

Cez, zawsze jest sens założenia wątku psa, który jest w schronisku
a tym bardziej niewidomego psa, zobacz, wiemy już coraz więcej

a wątek założyła kochana Sabina02, która mieszka w Stanach
i dzięki jej wielkie za to :Rose:

Posted

nie bardzo rozumie czy to znaczy że lepiej jej będzie w schronisku ,że psy z Mielca maja tak dobrze że nie warto im szukać domu, a poszukiwania dla niej nowych właścicieli to strata czasu?