Sabina02 Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Niestety nie otrzymalam zadnych innych informacji o suni, wiec zrobilam ogloszenia z tego co mialam. Nie wiem nawet czy sunia ma imie. W niektorych ogloszeniach imie jest konieczne...wiec nadalam jej imie NIKA. Chce przekazac to imie osobom zwiazanym ze schroniskiem w przypadku gdyby ktos sie kontaktowal i o nia pytal.... Quote
Ulaa Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Jakie biedne oczka... Wyglądają jak perły :-( Quote
Sabina02 Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Nikusia ma az dwa sliczne banerki! Prosze pomozcie jej i wklejcie ktorys z nich Waszego podpisu... Quote
Ulaa Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 pozwoliłam sobie podkraść bannerek :cool3: Quote
Sabina02 Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 Ulaa napisał(a):pozwoliłam sobie podkraść bannerek :cool3: Dziekuje Ci slicznie...ja tez sobie go wkleje (mam kilka psiakow i robie rotacje z banerkami - ta sunieczka bedzie nastepna :lol: ) Quote
mulinka Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Sabinko, banerek jest śliczny a imię dla suni też piękne. (tekst w ogłoszeniach wzruszający i mądry) Nika bardzo potrzebuje naszej pomocy !!! pomóżmy znaleźć dla niej dom Quote
Aga-ta Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Nika chcialaby miec juz swoj dom, w ktorym moglaby poczuc sie bezpiecznie... Quote
Sabina02 Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 [quote name='mulinka']Sabinko, banerek jest śliczny a imię dla suni też piękne. (tekst w ogłoszeniach wzruszający i mądry) Nika bardzo potrzebuje naszej pomocy !!! pomóżmy znaleźć dla niej dom Dziekuje Ci Mulinka...i dziekuje Wam wszystkim za podbijanie malutkiej... Quote
Sabina02 Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 No i jeszcze jeden banerek, tym razem z kolezanka Aldunia. Juz chyba przesadzam z tymi banerkami dla Niki...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Sabina02 Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Sliczna Nikusia ma 1 obserwatora na Allegro. Narazie, bo dopiero jest na Allegro od 3 dni....Tak bym chciala zeby sie jej udalo znalesc domek...:lol: Quote
ciapuś Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Trzymam kciuki z całych sił,ona bardzo potrzebuje tego domu!!! Quote
Ulaa Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Niewidomy piesek nie ma szans w grupie innych psów. Nie dostrzeże ich mowy ciała, więc wciąż grożą mu pogryzienia! Nie jest w stanie walczyć o jedzenie, o miejsce do spania... Nie rozumie gdzie się znalazł i czy szczekające naokoło psy zagrażają mu. Jest w ciągłym stresie... Jego serduszko wciąż bije bardzo szybko... wciąż się boi... Nie ma nikogo, kto mógłby uspokoić go i być jego przewodnikiem... Ta sunia nie przeżyje zdana sama na siebie :placz: Kto ma kawałek kącika i kocyka oraz przyjazną dłoń, by przestraszona, samotna, skazana na śmierć suczynka mogła zaznać chwili spokoju? Quote
mulinka Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 wierzę, że Nika dzięki tak wielkiej waszej pomocy szybko znajdzie dobry domek Quote
ciapuś Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 nikt tu nie zagląda? ona tak bardzo potrzebuje pomocy Quote
Cez Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 przeciez Ulka napisala, ze ona jest z lagodnymi pieskami i nic jej nie grozi. Mozliwe, ze ona sie bardziej boi ludzi niz sytuacji schroniskowej. A z drugiej strony, jaki jest sens zakladania watku psa, ktorego sie nie zna... jak mozna polecac komus psa do domu tymczasowego lub stalego jak sie nie ma zadnych informacji o jego charakterze... I jeszcze te nieprawdziwe informacje, ze ona sobie nie poradzi w schronisku, a nic zlego sie jej tem nie dzieje... :shake: Quote
Ulka18 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Napisze moje obserwacje. Jezdze do schroniska od ponad 2 lat. Co miesiac robimy z p.kierownikiem sesje zdjeciowe i dokladam je na strone. Chodzimy po calym schronisku, najpierw robimy nowoprzybyle, potem wyszukujemy psiaki, ktore nie byly na stronie. Wlasnie 20.1.2007 zauwazylam ta psine, bo wyszla z budy i stala w boksie. Wczesniej jej nie widzialam. Troche sie mnie przestraszyla, uciekla do budy. Weszlam do boksu i na kolanach robilam jej zdjecia. Prawie cala tez tam weszlam, bo siedziala w kaciku. Mala nie warczala, byla spokojna, ale widac bylo, ze sie boi. Jak tylko wyszlam z boksu, wyszla i ona z budy. Stad zdjecia niektore zza siatki. Patrzylam na nia dokladnie, jestem na 80% pewna, ze to sunia. Ona jest w boksie z milym spokojnym drugim pieskiem. Zrobie mu zdjecia nastepnym razem, bo on tez jest troche dzikusek. W Mielcu naprawde nic zlego psom sie nie dzieje, jak psy probuja sie gryzc, a ktos uslyszy, ze cos sie dzieje, natychmiast jest interwencja i psy sa przenoszone. Nie brakuje tez jedzenia, nieraz widzialam mieso z dodatkami wyrzucone z miski. Psy nie walcza o jedzenie. A wiekszosc psow ma spora nadwage. Quote
mulinka Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Cez napisał(a): A z drugiej strony, jaki jest sens zakladania watku psa, ktorego sie nie zna... jak mozna polecac komus psa do domu tymczasowego lub stalego jak sie nie ma zadnych informacji o jego charakterze... Cez, zawsze jest sens założenia wątku psa, który jest w schronisku a tym bardziej niewidomego psa, zobacz, wiemy już coraz więcej a wątek założyła kochana Sabina02, która mieszka w Stanach i dzięki jej wielkie za to :Rose: Quote
ciapuś Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 nie bardzo rozumie czy to znaczy że lepiej jej będzie w schronisku ,że psy z Mielca maja tak dobrze że nie warto im szukać domu, a poszukiwania dla niej nowych właścicieli to strata czasu? Quote
Recommended Posts