burawska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Ja tylko proszę o info od osoby, która przewiezie naszego pieska i my pieniądze oddamy. Mówię tutaj o biszkoptowej Lisce :) Quote
Ikusia Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='iwoniam'] śniły mi się dziś wasze cuda małe puchate :)[/QUOTE] No to pozwolę sobie nieśmiało napisać, że maleństwa dzisiaj całą piątką urządziły sobie po pokoju pierwszy (poza Rosą - ta już spaceruje od tygodnia), baaaaaaardzo nieśmiały spacer. Ich mama całkiem zgłupiała: najpierw patrzyła to na jedno, to na drugie, potem każde po kolei potarmosiła, a że żadne nie kwapiło się do powrotu do kojca, to ostentacyjnie wlazła tam sama i wyciągnęła się jak długa, prezentując pełne piersi i przywołując maleństwa do siebie. Powrotna droga? To jednak było dla dzieciaczków zbyt wiele, zostały więc doprowadzone do mamy w eskorcie mojej i Kejsi. Lizom nie było końca a radosne mruczando słychać było aż na schodach. Zrobiłyśmy maleństwom "portrety". No, to zacznie mi się bałagan! Iwoniam, myślę o Twoim maleństwie i Tobie non stop. Gdybyś potrzebowała czegokolwiek nie zastanawiaj się - dzwoń. Zrobię co w mojej mocy... Quote
Romi Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='iwoniam']...Miał przez chwilkę i wówczas Romi napisał, że ma, ale od jakiegoś czasu Romi tu nie zagląda zbyt często i wiele piesków nie ma aktualnych sklejek. Czekam cierpliwie aż się pojawi tu lub na skype.[/QUOTE] Zrobione (chyba że kogoś pominąłem) :) [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1065/plakatnaj.jpg[/IMG] [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/921/plakat7new.jpg[/IMG] Quote
[email protected] Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 kochani kawał dobrej roboty tyle psich istnień uratowanych Quote
burawska Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czekamy na wieść w sprawie Liski :) Oby dzisiaj się udało. Tak jak pisałam wcześniej oddamy za wszelkie koszty. W sprawie zwrotu kosztów proszę o info na adres: [email][email protected][/email] tel. 721 551 640 [quote name='wojtuś']Rozmawiałem z p.Magdą i Missieek, dzisiaj p.Magda nie mogła podjechać do schronu, plan jest na poniedziałek wyciągnięcia Liski:) Iwonia trzymam za Ciebie, jutro przecież 20.05 i termin porodu- to bądź przygotowana i spakowana jakby co;) Kochani choć nie piszę to myślę o wszystkich pieskach, Nutusi, mmd...[/QUOTE] Quote
mmd Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Wysłałam 260 zł z bazarku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226709-Zako%C5%84czony-Letnie-ciuszki-%28TANIA-WYSY%C5%81KA%29-na-DT-iwoniam-do-14-maja[/url] Quote
Ellig Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='mmd']Wysłałam 260 zł z bazarku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226709-Zakończony-Letnie-ciuszki-(TANIA-WYSYŁKA)-na-DT-iwoniam-do-14-maja"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226709-Zakończony-Letnie-ciuszki-(TANIA-WYSYŁKA)-na-DT-iwoniam-do-14-maja[/URL][/QUOTE] Nieoceniona jest Twoja pomoc Mmd:) Trzymam kciuki za Liskę.... Quote
wojtuś Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Dziękuję ,koniec końców zgłosiłam do SOS HUSKY, mają się zająć psem bo zapewne trafiłby do Olkusza :(. Ewa[/QUOTE] Piesek jednak trafił wczoraj do Olkusza... [quote name='burawska']Ja tylko proszę o info od osoby, która przewiezie naszego pieska i my pieniądze oddamy. Mówię tutaj o biszkoptowej Lisce :)[/QUOTE] [quote name='Ellig']Nieoceniona jest Twoja pomoc Mmd:) Trzymam kciuki za Liskę....[/QUOTE] Kochani plan z wyciągnięciem Liski przełożony na jutro na godz.14.00 p.Magda i Missieek - po wyciągnięciu - Liska od razu jedzie do Amoka:) trzymam kciuki:) Dzięki Kochane:) Quote
iwoniam Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Dziś moje podopieczne maluszki to jakiś pogrom. Tymczasowa [B]Kicia[/B] wymiotuje znów.. znów jelitka zaczopowane, [B]Kora [/B]ma zapalenie krtani lub coś innego - jest na obserwacji u pań doktor, a w taki upał przyszło mojej suni staruszce mieć usuwane ząbki. Oj, wszystko naraz.. Wczoraj obcięłam [B]Sznufi [/B]- po południu dołączę zdjęcia i może wymienię je w ogłoszeniach. [quote name='Figunia']Szczęściara - jak dobrze, że czasem zdarzają się pomyłki... Żeby jeszcze uratować Liskę. I te kolejne... Cały czas myślę, co można zrobić, by takie mordownie przestały istnieć. Może jakiś ogólnopolski protest. Przecież jest wystarczająco dużo ludzi, którym dobro zwierząt leży na sercu. Gdyby tak się zebrać... Czytam cały ten wątek, jestem dopiero na 60 stronie i widzę, że nie bez powodu mnie tu przyciągnęło. [...] [/QUOTE] Nie wiem, jak wygląda sprawa [B]Liski [/B]i jej przewiezienia. Wiem, że Iwonka w Amoku też nie ma żadnej informacji o przywiezieniu dziś/ jutro np. Liski do siebie. właśnie ustalam co i jak... [quote name='Ziutka']Iwoniam - Pchełka od Nutusi od środy w DS :):):)[/QUOTE] wiem, wiem, ale... z Nutusią umówiłyśmy się, że najpierw [B]Pchełka [/B]musi być w domu przez chwilkę i na pewno tam już zostać :))) i dopiero mam ogłosić wieści :-))) właśnie rozmawiałam z Nutusią - Pchełcia w domku zostaje ! :))) jest coraz lepiej, powoli ale już jest przełom na dobre i oby jeszcze lepsze :) [quote name='Alojzyna']Bardzo prosze o podanie na pw numeru telefonu do opiekunki Czarnego. Pracuję w Trzebini i mogłabym umówić sie i podjechac z aparatem by porobic fajne zdjęcia :)[/QUOTE] podaj mi swój nr na PW to ona do Ciebie zatelefonuje :), aktualnie na badaniach i nie będzie mogła odebrać telefonu. [quote name='ostatniaszansa'][B]UWAGA, UWAGA !!! gorąca prośba o pomoc , wskazówki . [/B]Zgloszono nam przed 20 minutami apel o pomoc dla wycieńczonego Haskiego , pies jest w miejscowości Klucze k. Olkusza. gmina na razie sie wypięła bo to kosztuje 1500 zł ,. Pani psa przyjąc do siebie nie moze, dała picie i jedzenie ( nie rzucal się na nie) nie wie gdzie szukać ratunku, pies jest b. łagodny, spokojny , dał sięnawet "pogonić " karmiącej kotce . My poza szukaniem osób z tamtego rejonu nie mamy jak pomóc z Warszawy . Mam do Pani telefon. Prosze gdzie i do kogo możemy Panią skierować. Ciarki mnie przechodza na myśl o Olkuszu... Ewa Wiśniewska z Fundacji Ostatnia Szansa[/QUOTE] zawsze dzwońcie w sprawie piesków - ja jestem tu głównie w nocy i jak nie ma telefonu to nie wiemy, że coś się dzieje. Mój nr jest w każdym poście po prawej. [quote name='barb']:multi: Jaka dobra wiadomość. Niewiadomo tylko czy Iwonia zdąży jeszcze zaktualizować.[/QUOTE] zdążę zdążę :) [quote name='Ikusia']No to pozwolę sobie nieśmiało napisać, że maleństwa dzisiaj całą piątką urządziły sobie po pokoju pierwszy (poza Rosą - ta już spaceruje od tygodnia), baaaaaaardzo nieśmiały spacer. Ich mama całkiem zgłupiała: najpierw patrzyła to na jedno, to na drugie, potem każde po kolei potarmosiła, a że żadne nie kwapiło się do powrotu do kojca, to ostentacyjnie wlazła tam sama i wyciągnęła się jak długa, prezentując pełne piersi i przywołując maleństwa do siebie. Powrotna droga? To jednak było dla dzieciaczków zbyt wiele, zostały więc doprowadzone do mamy w eskorcie mojej i Kejsi. Lizom nie było końca a radosne mruczando słychać było aż na schodach. Zrobiłyśmy maleństwom "portrety". No, to zacznie mi się bałagan! Iwoniam, myślę o Twoim maleństwie i Tobie non stop. Gdybyś potrzebowała czegokolwiek nie zastanawiaj się - dzwoń. Zrobię co w mojej mocy...[/QUOTE] Kochana, czekamy na zdjęcia całej szósteczki kociaczków. Ja się mam dobrze, ale już nosem wychodzi mi prasowanie :(. Nic się o mnie nie martw. Dobrze będzie :), a później jeszcze lepiej, bo będę mieć małego pomocnika. [quote name='Romi']Zrobione (chyba że kogoś pominąłem) :) [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/1065/plakatnaj.jpg[/IMG] [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/921/plakat7new.jpg[/IMG][/QUOTE] [B] ŚLICZNIE DZIĘKUJEMY !!![/B] [quote name='mmd']Wysłałam 260 zł z bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226709-Zakończony-Letnie-ciuszki-(TANIA-WYSYŁKA)-na-DT-iwoniam-do-14-maja[/URL][/QUOTE] Piękna kwota się uzbierała na maluszki :) cieszę się bardzo, bo będzie na bieżące leczenie choćby tych maluszków, które przypadły ostatnio w udziale Wojtusiowi :(. Ciągle ktoś wyrzuca te maluszki, ech.. Quote
masza44 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Niestety...i wiecznie ktoś rozmnaża:( ostatnio nowa koleżanka z pracy poprosiła mnie o znalezienie domu dla 4 maluszków- jej teściowie nie dopilnowali suczki. Teść chciał je utopić!!! Koleżanka zabroniła stanowczo ale lepiej żeby szybciej stamtąd poszły .Wiem, że to nie bezdomniaki ale muszę pomóć, ja przynajmneij wydam je do domów sprawdzonych , gdzie je wysterylizują, na podstawie umowy itp a oni rozdaliby gdzie bądź, na rozmnożenie, na łańcuch........ech ludzie ludzie... a na prezent ślubny koleżance dali biżuterię za 1000 zł ale na sterylizację suczki szkoda im 150 zł...obiecałam pomóc ten jeden raz pod warunkiem , że koleżanka dopilnuje sterylizacji suczki, ale jak będzie nie wiem... Quote
iwoniam Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='wojtuś']Piesek jednak trafił wczoraj do Olkusza... Kochani plan z wyciągnięciem Liski przełożony na jutro na godz.14.00 p.Magda i Missieek - po wyciągnięciu - Liska od razu jedzie do Amoka:) trzymam kciuki:) Dzięki Kochane:)[/QUOTE] właśnie się dowiedziałam o planie transportowym na jutro. husky - nie...fatalnie Quote
Lu_Gosiak Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 a gdzie ten hotel Amok? zastanawiam sie nad wyciagnieciem labka - tylko problem z transportem Quote
burawska Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Tutaj jest stronka: [URL]http://www.hotelamok.pl/[/URL] Quote
iwoniam Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [B]W SKRÓCIE...[/B] 11 - [B]Sarenka[/B] - sunia, ruda, ok poł roku, 5 kg, lekko płochliwa, w DT u iwoniam, Szuka DS są ogłoszenia ! 13 - [B]Mia/Kora[/B] - sunia, - ok 2 lata, ok 14kg, wróciła z adopcji, na DT u Iwoniam, szuka DS 19 - sunieczka [B]Jedyneczka [/B]- sunia - ma chora łapke, DT w Tarnobrzegu, szuka DS i wsparcia na operację - ogłoszenia robione na wątku przez gosiapk 20 - [B]Mikrus[/B] - pies - ciemnoczekoladowy, sierść dość krótka, gładka, ok 10 miesiecy, ok 5,5 kg, wykastrowany, obecnie na szkoleniu - szuka DS, [SIZE=2][B]SKLEJKA NR 2/3[/B][/SIZE] 40 - [B]Pchełka [/B]- ma DOM!!! 41 - [B]Muszka [/B]- - wysterylizowane, Muszka do operacji - czeka na dom [SIZE=2][B]Edit: Sklejka nr 3:[/B][/SIZE] [B]Eryś[/B] - 5lat, niewidomy - DT u iwoniam+ siostra - szuka DS - ogłoszenia są! [B]Aria [/B]- u Magdy w Bukownie - szuka domu, wysterylizowana, ogłoszenia są ! [B]Adelcia [/B]- ok 1 roku, oswojona, milutka. Grzeczna. DT w Bukownie, szuka Domu Stałego. [B]Starsza malunia suczka[/B] - Uratowana w połowie kwietnia- starsza malunia suczka, straciła wszystkie młode:Sunia ma około 7 lat, odrobaczona, zdrowa. Spokojna i przyjacielska. Przebywa w Bukownie, [B]Kudłatka[/B]: Przebywa obecnie na domu tymczasowym w Bukownie koło Olkusza. Młoda suczka, nieco ponad rok. Miała już szczenięta, ale prawdopodobnie straciła wszystkie w olkuskiej umieralni. Obecnie zdrowa. Nieco płochliwa, ale nie agresywna. [SIZE=2][B]Pieski wyciągnięte do 29.04.[/B][/SIZE] [B]Oskar [/B]- duży pies w typie bojownika kanaryjskiego. Około 5 lat, wspaniały towarzysz. Lubi inne psy. W Hotelu Amok. Szuka domu. ogłoszenia są ! [B]Gucio [/B]- ok 5-6 lat, mały piesek jak jamnik szorstkowłosy, wykastrowany. DT u mmd w Łodzi. Szuka Domu. Ogłoszenia są! [B]Sznufi [/B]- ok 13-14 miesięczna suczka, wysterylizowana. DT u iwoniam w Krakowie. Szuka Domu. Ogłoszenia są! [B]Giza-Nina[/B] - sunia idealna. Ok 2-3 lata. Waga 6 kg, wysterylizowana. DT u Renatki w Krakowie. Szuka Domu. Ogłoszenia są ! [B]Mirka2 [/B]- sunia w typie Onka, ale mniejsza. Ok 5-6 miesięcy, DT w Bukownie. Szuka Pilnie domu. Nie może tam zostać. Atakowana przez inne psy. [B]Czarny [/B]- pies po wypadku, starszy, w typie nowofunlanda. W DT u koleżanki w Trzebini. Bardzo grzeczny. [B]szczeniaki w typie Leonbergerów[/B] - obecnie około 4 miesięcy. Odrobaczone i zaszczepione, będą dość duże. bardzo ze sobą zżyte. Sunia i piesek. [SIZE=2][B]Uwolniona 17.05:[/B][/SIZE] [B]Szczęściara [/B]- młoda sunia Onek - w hotelu Amok. BARDZO PILNIE SZUKA DOMU. [SIZE=2][B]Czekająca na uwolnienie:[/B][/SIZE] [B]Liska [/B]- młoda, biszkoptowa, grzeczna sunia. Mordownia - Olkusz. Quote
iwoniam Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 MOŻE i chyba jest spory kłopot z miejscami, dzwońcie do Iwonki i pytajcie.. [quote name='Lu_Gosiak']a gdzie ten hotel Amok? zastanawiam sie nad wyciagnieciem labka - tylko problem z transportem[/QUOTE] Quote
Lu_Gosiak Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='iwoniam']MOŻE i chyba jest spory kłopot z miejscami, dzwońcie do Iwonki i pytajcie..[/QUOTE] miejsce moze bym miala, chodzi o transport do Lublińca Quote
iwoniam Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Lu_Gosiak']a gdzie ten hotel Amok? zastanawiam sie nad wyciagnieciem labka - tylko problem z transportem[/QUOTE] [quote name='Lu_Gosiak']miejsce moze bym miala, chodzi o transport do Lublińca[/QUOTE] w sprawie transportu.. hm skontaktuj sie z maciek6778 w sprawie Lublińca. Quote
Ikusia Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='iwoniam']w sprawie transportu.. hm skontaktuj sie z maciek6778 w sprawie Lublińca.[/QUOTE] :mad::mad::mad::mad::mad: Wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli. Mniej wtajemniczonym, co by nie było spekulacji, Maciek6778 godny zaufania, tylko pora nieco nieodpowiednia. Ale zbieg okoliczności:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
barb Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Ikusia']:mad::mad::mad::mad::mad: Wtajemniczeni wiedzą co mam na myśli. [/QUOTE] Ikusiu, co Ty tak z tymi bejsbolami ? :crazyeye: Quote
wojtuś Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='iwoniam']właśnie się dowiedziałam o planie transportowym na jutro. husky - nie...fatalnie[/QUOTE] Iwonka z Amoka też powiadomiona o przyjeździe Liski, rozmawialiśmy też o mamie i jej 3 szczeniakach, o suni ON "Szczęściara", Iwonka porobiła zdjęcia maluszkom i przesyła do Iwonii, która je wstawi:) Dzięki:) obydwu Iwonkom :Rose: szczeniaki mają szanse, Szczęściara też ...pomalutku są postępy, mama szczeniaków wymaga dużo pracy i na obecną chwilę jest nieadopcyjna (nigdy nie chodziła na smyczy, na razie Iwonka próbuje na pętli ją wyprowadzać, ale ledwie da się utrzymać, bardzo jest wycofana - co nie znaczy że się nie przełamie - ale to wymaga czasu) - szukam jej DT. Trzymam Iwonia kciuki za Twoje zoo, muszą zwierzaki teraz być zdrowe:) Hasior w Olkuszu - Fundacja Husky jest w kontakcie z p.Magdą, dzwonili też do mnie, nie ma na razie pomysłów, Fundacji brak też miejsc - gdzie mogliby umieścić pieska. Quote
Alojzyna Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 nie wiedziaam, że może być miejsce gorsze od Olkusza i na dodatek działające pod szyldem fundacji [URL]http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.470411989640972.128346.167663849915789&type=3[/URL] :( Quote
Recommended Posts